Koupelna v 21. století. Čím ji zpestřit?

Designové doplňky do koupelny nabízí firma Styline.Moderním koupelnám dominuje hlavně kov. Nerezové doplňky totiž nejen nejlépe odolají vlhkému prostředí, ale zároveň působí velmi stylově a elegantně. Jednotlivé materiály se ale od sebe liší - cenově i kvalitou.

Nejdéle vydrží chromovaná mosaz, nereziví totiž a výrobci garantují až desetiletou záruku. Pokud je u výrobku uvedený jako materiál jenom chrom, mějte se na pozoru, může jít totiž jen o obyčejnou pochromovanou ocel. Ta působením vlhka reziví. Na doplňky se používá také chromovaný plast, který je cenově výhodnější.

V obchodech koupíte jak kousky celokovové, tak doplňky v kombinaci dřeva, plastu nebo keramiky. Několik příkladů najdete také v tomto článku.

Pavoučí pohlazení

Koupelnové drobnůstky z nerezu nakoupíte na www.design-shop.cz.Designové doplňky do koupelny nabízí firma Styline (www.styline.cz). Za držák na ručníky ve tvaru pavouka zaplatíte 8 980 korun (110 x 100 cm). Materiálem je tvrzený plast. Můžete ho mít v několika desítkách barev. Výrobcem je italská firma Odue. V obchodě seženete také designová koupelnová svítidla, police a stoličky od stejného výrobce.

Nerezová nádhera

Koupelnové drobnůstky z nerezu nakoupíte na www.design-shop.cz. Za držák na toaletní papír spolu se stojánkem a záchodovou štětkou zaplatíte 3030 korun.

Nerezový dávkovač na mýdlo vyjde na 570 korun a stojan na zubní kartáčky ve stejném pruhovaném designu koupíte za 320 korun. Pokud místo tekutého mýdla preferujete raději mýdlo klasické, můžete si přikoupit ladící nerezovou misku. Stojí 265 korun.

Tipy na originální doplňky z plastu najdete ZDE.

Design pro 21. století

Nejnovější trendy najdete na www.nimco.cz.Nejnovější trendy najdete na www.nimco.cz. Koupelnové doplňky s nádechem funkcionalismu a technických prvků jsou tvořené kombinací chromu a keramiky. Výrobce garantuje dlouhou životnost a záruku na deset let.

Za celokovový dávkovač na tekuté mýdlo zaplatíte 699 korun (mosaz, 20,5 x 12,5 cm). Kovový držák na kartáčky stojí 359 korun (8,6 x 10,6 cm), držák na kartáčky i dvě skleničky vyjde na necelých osm stovek (13 x 20 cm).

Chromovaná mosaz

Koupelnové doplňky české výroby hledejte u firmy Novaservis.Koupelnové doplňky české výroby hledejte u firmy Novaservis (www.novaservis.cz) na obrázku, jsou mosazné, výrobce u nich zaručuje stoprocentní ochranu proti korozi.

Závěsný držák na toaletní papír v chromovaném provedení vyjde na necelých šest stovek. Držák na ručníky o rozměru 36 x 8,5 centimetrů stojí zhruba pětistovku. Za jednoduchý háček dáte 79 korun.

Dokonalá pohoda

Koupelnová sedátka veselých barev koupíte u firmy Ravak.Koupelnová sedátka veselých barev koupíte u firmy Ravak (www.ravak.cz). Připevňují se na stěnu sprchových koutů, abyste se při sprchování mohli pohodlně posadit. Materiálem je mořený nerez, takže ve vlhkém koupelnovém prostředí nijak netrpí. Sedátko se navíc dá sklopit, takže nezabírá moc místa.
Průsvitně oranžový nebo světle modrý kousek stojí 3195 korun. Čirá varianta vyjde 2990 korun a bílé nebo černé sedátko je ještě o pět set čtyřicet korun levnější.

Tipy na originální doplňky z plastu najdete ZDE.

Opálové sklo

Elegantní doplňky původem z Německa prodává firma Agentura Kramárová.Elegantní doplňky původem z Německa prodává firma Agentura Kramárová. Za nástěnný dávkovač tekutého mýdla v chromovaném provedení zaplatíte zhruba osm tisíc korun. Láhev je vyrobená z opálového skla.

V obchodě koupíte také nástěnný držák se sklenkou rovněž z opálového skla. Ten vyjde na 5135 korun. Mýdelník ze stejné série stojí necelých šest tisíc a za ladící lampu dáte zhruba devět tisíc.

Nerez nebo keramika

Doplňky z matného nerezu nebo keramiky mají na www.koupelny-sen.cz.Doplňky z matného nerezu nebo keramiky v kombinaci se dřevem mají na www.koupelny-sen.cz.

Za mýdlenku z matného chromu zaplatíte 622 korun, sklenka stojí 520 korun. Keramický dávkovač na mýdlo s čínským znakem vyjde na 645 korun, dóza ze stejné sady stojí necelou pětistovku a ladící sklenku koupíte za 362 korun.

Foto: archiv firem

Autor: Magdalena Trojanová





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi