Plekanec: Jedu vyhrát medaili

Tomáš PlekanecHOKEJOVÝ REPREZENTANT TOMÁŠ PLEKANEC PÍŠE SLOUPKY PRO SERVER TÝDEN.CZ:

Sezona mi v NHL skončila, ale ta hokejová ještě ne. Jedu na světový šampionát do Québecu. Nebylo to žádné velké rozhodování. Jak už jsem říkal v minulosti: pokud budu zdravý a trenér bude mít o mě zájem, přijedu vždycky. A tady zájem byl, tak nebylo, co řešit.

Ještě jsem zašel v Montrealu s klukama a vedením na večeři a šel se balit. Asi nebudu z Montrealu jediný. Jistě se na turnaji objeví i oba Bělorusové z našeho týmu.

Navíc pomohlo to, že se mistrovství hraje právě v Kanadě a bylo tak možné počkat i na hráče z klubů vyřazených ve druhém kole Stanleyova poháru. Do Evropy bych to rozhodně nestihnul.

S Montrealem jsem sice vypadli v sérii proti Philadelphii, ale šampionát jako náhradu za nesplněný sen - zahrát si alespoň finále Východní konference - to neberu. Prostě jsem přijel vyhrát medaili. K týmu bych se měl připojit už v úterý, ale do zápasu s Itálií asi nezasáhnu. Pravděpodobně naskočím až do čtvrtfinálové skupiny.

Ale zahraju si, protože tenhle tým má na to, aby došel hodně daleko. Šance na medaili je veliká. Zápas proti Rusku byl parádní. Koukat se na českou kombinaci byla radost. Doufám, že to tak bude pokračovat i nadále a hlavně, že se nám podaří načasovat formu na čtvrtfinále.

Favority jsou jednoznačně Rusko a Kanada, ale věřím, že do konečného pořadí promluvíme i my.

Foto:

Autor: - ons -





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi