Hned první den si na Wimbledonu zahraje šest českých tenistek

Hned první den si na Wimbledonu zahraje šest českých tenistek

Šest českých tenistek se představí v úvodním hracím dnu Wimbledonu. Loučící se Barbora Strýcová, debutantka Linda Fruhvirtová a Tereza Martincová zahájí na travnatých dvorcích All England Clubu ve 12:00 program na svých kurtech. V dalších zápasech se představí i Markéta Vondroušová, nasazená Marie Bouzková a Kateřina Siniaková, která ještě dnes hraje finále v Bad Homburgu.

Wimbledonská šampionka ve čtyřhře z roku 2019 Strýcová, která se po mateřské pauze dostala v rámci rozlučkového turné do soutěže díky takzvanému chráněnému žebříčku, začne proti Belgičance Maryně Zanevské. Jejím londýnským maximem ve dvouhře je semifinále z vydařeného roku 2019, kdy v Londýně startovala naposledy.

Siniaková se bude snažit navázat na úspěšné vystoupení z generálky v Bad Homburgu proti 24. nasazené Číňance Čeng Čchin-wen. Osmnáctiletá Linda Fruhvirtová se utká s turnajovou třicítkou Petrou Martičovou z Chorvatska, Martincovou čeká Argentinka Nadia Podoroská, Vondroušová bude hrát s Američankou Payton Stearnsovou. Bouzková, která je nasazená jako číslo 32, narazí na švýcarskou kvalifikantku Simonu Waltertovou.

Vítěz rekordních 23 grandslamových titulů a obhájce titulu Novak Djokovič začne cestu za možným osmým wimbledonským titulem proti Argentinci Pedru Cachínovi. Program na Centrálním kurtu zahájí ve 14:30. Světová jednička Polka Iga Šwiateková otevře ve 14:00 dění na kurtu č. 1 duelem proti Číňance Ču Lin.

Pondělní program:

Centrální dvorec (14:30 SELČ): Cachín (Arg.) - Djokovič (2-Srb.), V. Williamsová (USA) - Svitolinová (Ukr.), Sinner (8-It.) - J. M. Cerúndolo (Arg.)

Kurt č. 1 (14:00): Šwiateková (1-Pol.) - Ču Lin (Čína), Goffin (Belg.) - Kyrgios (30-Austr.), Keninová (USA) - Gauffová (7-USA).

Kurt č. 4 (12:00): 1. zápas Podoroská (Arg.) - Martincová (ČR),

kurt č. 5 (12:00): 1. zápas Strýcová (ČR) - Zanevská (Belg.), Bouzková (32-ČR) - Waltertová (Švýc.),

kurt č. 6 (12:00): 3. zápas Čeng Čchin-wen (24-Čína) - Siniaková (ČR),

kurt č. 11 (12:00): 2. zápas Vondroušová (ČR) - Stearnsová (USA),

kurt č. 16 (12:00): 1. zápas L. Fruhvirtová (ČR) - Martičová (30-Chorv.).

Foto: ČTK , Depositphotos

Autor: ČTK





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi