Zeman vyhrál první kolo prezidentských voleb

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou.

Vítězem prvního kola letošních prezidentských voleb se stal Miloš Zeman. Dosavadní hlavu státu volilo 38,56 procenta lidí. Do volebního finále s ním postoupil bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš, kterému dalo hlas 26,6 procenta voličů. Vyplývá to z konečných výsledků hlasování, které dnes zveřejnil Český statistický úřad na volebním webu.

Volit přišlo 61,92 procenta lidí, podobně jako při úvodním kole první přímé prezidentské volbě v roce 2013. Tehdy účast dosáhla 61,31 procenta.

Také před pěti lety Zeman první kolo vyhrál, ale jen se ziskem 24 procent hlasů, což představovalo 1,25 milionu voličů. Letos Zemana volilo 1,99 milionu lidí. Také Drahoš ale získal více hlasů - 1,37 milionu - než Zemanův soupeř z první volby Karel Schwarzenberg (TOP 09). Toho volilo 1,2 milionu lidí.

Zeman zvítězil ve všech 13 krajích, Drahoš jen v Praze díky 35 procentům voličů a u Čechů volících v zahraničí. Zeman vyhrál i ve všech okresech kromě Prahy-západ a Prahy-východ, kde zvítězil Drahoš. Nejlepšího výsledku dosáhl Zeman v Moravskoslezském kraji, kde mu dal hlas každý druhý volič. Ve středních Čechách vyhrál jen se ziskem 34 procent hlasů.

Z ostatních kandidátů letos na dvouciferný výsledek dosáhl pouze diplomat Pavel Fischer, kterému dalo hlas 10,23 procenta lidí. Za ním s těsným odstupem skončil textař a podnikatel Michal Horáček (9,18 procenta hlasů), lékař Marek Hilšer (8,83 procenta) a někdejší premiér Mirek Topolánek (4,3 procenta).

Ze zbývajících kandidátů získal prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek (Realisté) 1,23 procenta hlasů, vydavatel a producent Petr Hannig (Rozumní) 0,56 procenta hlasů a podnikatel Vratislav Kulhánek (ODA) 0,47 procenta hlasů.

Kompletní výsledky byly zveřejněny přesně šest hodin po uzavření volebních místností. Oficiální podobu získají patrně v úterý vyhlášením ve Sbírce zákonů po jejich pondělním projednání ve Státní volební komisi.

On-line

  • 08:30
    TÝDEN.CZ 

    V Česku od 8.00 druhým dnem pokračuje historicky druhá přímá volba prezidenta. Tak jako před pěti lety si lidé mohou vybírat hlavu státu z devíti kandidátů. Letos však mandát jeden z nich - Miloš Zeman - obhajuje. Volební místnosti se uzavřou ve 14.00, hlasy by měly být sečteny vpodvečer.

  • 08:31
     

    Lidé by mohli vybrat hlavu státu už v nynějším prvním kole voleb, pokud některý z kandidátů od nich dostane nadpoloviční většinu hlasů. V opačném případě rozhodnou podobně jako při senátních volbách o tom, kteří dva adepti se střetnou za dva týdny ve volebním finále.

  • 08:33
     

    Doplňovací volby do Senátu na Trutnovsku a v části Náchodska provází ve druhém kole mnohem vyšší účast než v prvním, v některých obcích přesahuje 40 procent. Je to i tím, že volby se konají současně s prezidentskými. V prvním kole hlasovalo jen 23 procent voličů. Volební místnosti se dnes uzavřou ve 14:00, potom začne sčítání hlasů. Lidé vybírají mezi starostou Vrchlabí Janem Sobotkou (STAN) a továrníkem Jiřím Hlavatým (za ANO).

  • 08:39
     

    Volby okomenovalo na Twitteru i uherskohradišťské Slovácké divadlo:

  • 09:05
    Starostové 
  • 10:02
     

    O české volbě prezidenta píše francouzská agentura AFP:

    https://www.afp.com/en/news/15/east-west-clash-czechs-vote-new-president-doc-wg3gs3

  • 10:24
    TÝDEN.CZ 

    Podívejte se do naší FOTOGALERIE, jak probíhal první den voleb. Hlasování si nenechali ujít Ivan Bartoš, Andrej Babiš, Michal Horáček či prezident Miloš Zeman.

  • 10:48
     

    Poměrně velký zájem projevili o volbu prezidenta vězni ve věznicích Olomouckého kraje. V olomoucké vazební věznici se do zvláštního seznamu voličů zapsalo 39 procent z nich. Oproti parlamentním volbám je to značný nárůst, navýšení zájmu zaznamenali pracovníci věznice i v porovnání s první přímou volbou prezidenta před pěti lety. V jedné z nejtěžších věznic v zemi v Mírově na Šumpersku se do seznamu zapsaly dvě třetiny vězňů

  • 10:58
     
  • 11:08
     

    "Druhý den prezidentských voleb v České republice čelí Zeman liberálům," píše francouzský deník Le Point:

    http://www.lepoint.fr/monde/presidentielle-tcheque-le-sortant-prorusse-zeman-cible-d-une-femen-12-01-2018-2186209_24.php#xtmc=tcheque&xtnp=1&xtcr=2

  • 11:29
     
  • 11:32
     

    Volební účast v Královéhradeckém kraji se pohybuje mezi 45 a 50 procenty. Více lidí přichází volit v lyžařských střediscích Krkonoš na Trutnovsku. Na Trutnovsku a v několika sousedních obcích Náchodska se současně koná i druhé kolo doplňovacích voleb do Senátu. Komplikace či problémy se zatím nevyskytly. "Z informací, které mám k dispozici, odhaduji v hradeckém kraji dosavadní volební účast na 45 až 50 procent. Vyšší zájem je v horských střediscích v Krkonoších," řekla Štěpánka Blažková z krajského úřadu.

  • 11:50
     

    V Krkonoších volí na voličský průkaz i stovky rekreantů, kteří si přijeli na víkend zalyžovat. "Chodí hodně lidí, účast je moc hezká. Chodí i přímo ze sjezdovky. Největší zájem byl v pátek, teď je to slabší, ale ještě není konec. Tvořily se i fronty. Máme účast okolo 50 procent, určitě to bude více než v prvním kole prezidentských voleb v roce 2013," řekla zapisovatelka volební komise ve Špindlerově Mlýně Ivana Nocarová. Tam mají 869 oprávněných voličů. "Místních přišlo okolo 450, k tomu ještě 740 na voličské průkazy," řekla Nocarová.

  • 11:52
     

    Volební účast v prvním kole prezidentských voleb se zatím nejčastěji pohybuje mezi 50 a 55 procenty. Některé volební komise ale očekávají nápor lidí ještě po obědě. 

  • 12:06
     

    Ze středočeských měst po 11:00 hlásil Benešov účast 53 procent, Beroun dokonce 55 procent. Více než polovina lidí už odevzdala hlas také v Mělníku. "Už to ale leze nahoru pomalu," uvedla členka volební komise v Rakovníku. Menší zájem o prezidentské volby hlásí příbramské sídliště, hodinu před polednem tam byla účast 37 procent. Podle volební komise chodí lidí k urnám méně než při nedávných sněmovních volbách.

  • 12:08
     

    Víc než poloviční byla hodinu před polednem účast také v Praze. Zatím nejvyšší je v Praze 10, a to 59,8 procenta. Na Jižním Městě se vyhoupla na 58 procent, 56procentní byla v Praze 3, kde k urnám dorazilo asi 28 tisíc voličů. V sedmé městské části přišlo zatím hlasovat 55 procent voličů, v Praze 5 to bylo 52,5 procenta. Nad padesátiprocentní hranicí je účast i v dvanácté městské části.

  • 12:10
     

    V Jihomoravském kraji dnes kolem 10:00 hlas v prezidentských volbách odevzdala téměř polovina oprávněných voličů. V krajském městě činila volební účast 51,23 procenta voličů. Ještě více lidí, kolem 54 procent, přišlo v Kuřimi na Brněnsku či Letovicích na Blanensku.

  • 12:10
     

    V Moravskoslezském kraji se účast pohybovala mezi 50 a 55 procenty voličů, řekla mluvčí krajského úřadu Nikola Birklenová. V Českém Těšíně podle mluvčí města Doroty Havlíkové v některých volebních okrscích přesáhla 60 procent.

  • 12:11
     

    Na Vysočině se volební účast do dnešních 11:00 v oslovených okrscích pohybovala nejčastěji nad 50 procenty. V Jihlavě přišlo do volební místnosti v Havlíčkově ulici zhruba 55 procent voličů. "Dneska je zatím lidí o hodně méně než včera (v pátek), ale čekáme jich víc ještě okolo oběda," řekla členka volební komise. V Havlíčkově Brodě uváděly oslovené volební komise účast mezi 40 a 51 procenty. V Novém Veselí na Žďársku, kam jezdí na chalupu prezident Miloš Zeman, přišlo zatím k volbám 68 procent voličů.

  • 12:13
     

    V Karlovarském kraji volební účast během dnešního dopoledne narůstala už spíše pomaleji. Okrskové komise v Karlových Varech před 11:30 zaznamenaly většinou mezi 50 a 55 procenty voličů, v Sokolově to v některých okrscích bylo jen mírně přes 40 procent. V Libereckém kraji se dopoledne pohybovala účast v prvním kole prezidentských voleb většinou mezi 40 a 55 procenty.

  • 12:14
     

    V Plzeňském kraji se volební účast pohybuje zhruba kolem 60 procent, žádné problémy kontroly nezjistily, řekl Jan Nový z krajského úřadu. Na Šumavě volební účast na řadě míst zvyšují lidé s voličskými průkazy. Například v Horské Kvildě jich volilo na průkazy 59, místních hlasovalo zatím 37 z 61 oprávněných voličů. Volební účast domácích je tak 60,7 procenta, celková účast po započtení lidí s voličskými průkazy dosáhla už 80 procent, řekl zapisovatel volební komise Daniel Kaifer.

  • 12:17
     

    Volební účast v Jihočeském kraji se dnes před polednem pohybovala na úrovni přes 50 procent. Podle informací z volebních místností však více lidí k urnám chodilo v pátek než dnes. V Pardubickém kraji účast k 11:00 přesáhla 60 procent. V Domě zahrádkářů v Heřmanově Městci na Chrudimsku bylo dosud volit 61 procent voličů, v Nasavrkách na Orlickoústecku 69 procent. V Základní škole Polabiny v Pardubicích přišlo k volebním urnám víc než 55 procent lidí.

  • 12:19
     

    Téměř 78 procent už dosáhla účast v prvním kole prezidentských voleb v oblíbeném zimním středisku Jizerských hor Bedřichově, jinak se zatím v Libereckém kraji pohybuje od 40 do 50 procent.

  • 12:20
     

    V Ústeckém kraji využilo do dnešních 10:00 možnost volit prezidenta už asi 45 procent lidí. S odkazem na údaje od komisí to řekla mluvčí kraje Lucie Dosedělová. Více lidí chodí volit prezidenta na venkově. "Některé obce už teď hlásí účast přes 60 procent," doplnila mluvčí.

  • 12:22
     

    O volby je v Bruselu velký zájem. Často celé rodiny přicházely v sobotu dopoledne do prostor Českého centra, kde je možné hlasovat. Zájem zde zaznamenali také v pátek, kdy dorazilo přes 630 lidí. Na voličském seznamu je přitom podle konzulky Ivany Zandony 828 osob, další stovky chodí s voličskými průkazy, hlasování by se tak mohlo zúčastnit i více než 1000 lidí.  "Zatím jsem pokaždé volil v České republice, ale teď jsem na Erasmu v Belgii," řekl při odchodu Michal Lazárek ze Znojma, který nyní navštěvuje univerzitu v Lovani. "Studuju tam chemii, stejně jako (Jiří) Drahoš. A volil jsem ho, protože je mi názorově asi nejsympatičtější a myslím si, že má největší šance porazit Miloše Zemana," doplnil mladík.

  • 12:32
     

    Pohled na volby krajanů v Londýně:

  • 12:35
    ODS 

    "Obracím se na občany České republiky, kteří včera (v pátek) ani dnes ještě nebyli volit v prezidentských volbách, prosím vás, zvažte to. Věnujte tomu pozornost, nenechte rozhodnutí na jiných, ani neodkládejte svůj hlas na druhé kolo," promluvil k voličům také Petr Fiala během svého projevu na kongresu ODS.

  • 12:39
     

    Do uzavření volebních místností zbývá jedna hodina.

  • 13:05
     

    V prvním kole prezidentských voleb odvolila do dnešního poledne polovina až 55 procent voličů.

  • 13:32
     

    V Praze byla hodinu před polednem volební účast více než poloviční, nejvyšších 59,8 procenta hlásila Praha 10. Také v Jihomoravském kraji odevzdala do dnešního dopoledne svůj hlas téměř polovina voličů. Ze středočeských měst hlásil Benešov účast 53 procent a Beroun 55 procent. Nad 50 procenty se účast pohybovala i v Moravskoslezském kraji, či na Vysočině. V Novém Veselí na Žďársku, kam jezdí na chalupu prezident Miloš Zeman, přišlo zatím k volbám 68 procent voličů.

  • 13:38
     

    "Letošní volební účast v se bude zřejmě podobat té před pěti lety. V Moravskoslezském kraji bude účast u voleb lehce nad 60 procent," uvedla mluvčí Nikola Birklenová.

  • 14:00
     

    Volební místnosti se právě uzavřely.

  • 14:00
     

    Hlasování v prvním kole letošních prezidentských voleb dnes ve 14:00 skončilo. Lidé v něm vybírali příští hlavu státu z devíti kandidátů. Podobně jako před pěti lety ale asi určili jen dva finalisty, kteří souboj o místo na Hradě dokončí za dva týdny. Účast byla podle odhadu volebních komisařů kolem 60 procent.

  • 14:02
     

    V jedné z volebních místností v Ostravě-Porubě se dnes začalo volit s patnáctiminutovým zpožděním. Člen komise poskytoval cestou do místnosti první pomoc. Ukončení hlasování v této volební místnosti událost ale neovlivnila. I zde se volební místnost uzavřela ve 14:00. "Jeden z členů komise poskytoval cestou do Okrskové volební komise první pomoc občanovi a pak s ním čekal na příjezd záchranné služby," uvedla mluvčí kraje Nikola Birklenová. Toto zdržení podle mluvčí nezměnilo čas ukončení hlasování v tomto volebním okrsku.

  • 14:07
     

    První kolo prezidentských voleb v Královéhradeckém kraji provázel i druhý den velký zájem voličů. Volební místnosti se uzavřely ve 14:00, začalo sčítání hlasů, výsledky by měly být známy odpoledne.

  • 14:09
     

    Prezidentský kandiát Pavel Fischer má štáb v budově bývalého Federálního shromáždění, dnes nová budova Národního muzea. Zatím je ve štábu podle redaktora TÝDNE.CZ klid.

  • 14:15
     

    Prezidentova manželka Ivana Zemanová přichází k sídlu Strany práv občanů v Praze.

  • 14:15
     

    Kandidát Pavel Fischer dorazil do štábu.

  • 14:18
     

    Prezidentský kandidát Jiří Drahoš si pro sledování volebních výsledků pronajal La Fabriku v pražských Holešovicích. Pro novináře se otevřela již před 13:00, celkem se jich akreditovalo kolem 150, řekla Drahošova mluvčí Kateřina Procházková. Z toho 30 je ze zahraničí, zájem projevila třeba i BBC. V La Fabrice zatím panuje spíše mírný optimismus. Celkem by ve štábu mělo být přes 300 lidí. Sčítání hlasů budou moct sledovat na velkoplošné obrazovce. Kromě novinářů již do štábu dorazili členové Drahošova volebního týmu i desítky příznivců, mimo jiné včetně vědce Václava Pačese nebo historika Jaroslava Šebka.

  • 14:25
     

    Prezidentský kandidát Michal Horáček v druhý den voleb prožívá krásný klidný den. Řekl to v sídle svého volebního štábu v pražském Mánesu. Do galerie, kde jsou už desítky zástupců médií, dorazil před 14:00. Podle informací z volebního štábu předstoupí před novináře ve 14:30. "Vůbec nejsem nervózní, mám dnes po delší době první takový klidný hezký den. Býval jsem nervózní z toho, když byla akce. Teď už je to jenom v rukou voličů," řekl.

  • 14:25
     

    Nejrychleji nabídli výsledek letošní přímé volby hlavy státu z obce Čečovice na Domažlicku. Na volebním serveru se objevil dnes ve 14:22. V obci přišlo k volbám 26 ze 68 oprávněných voličů. Zvítězil tam současný prezident Miloš Zeman. Dostal 14 hlasů, tedy 53,8 procenta. O druhé místo se podělili Jiří Drahoš a Michal Horáček. Oba obdrželi po čtyřech hlasech, což představuje 15,4 procenta. Před pěti lety byli nejrychlejší v Lužici na Prachaticku. Výsledek z obce byl zveřejněn ve 14:13.

  • 14:32
     

    Očekávám překvapení, řekl Fischer. Jeho výsledek podle něj bude dvouciferný. Kampaň jeho rodinu prý sjednotila.

  • 14:38
     

    K prvnímu kolu prezidentských voleb letos přišly podle odhadů zhruba tři pětiny voličů, podobně jako při první volbě před pěti lety. Vyplývá to z informací od volebních komisařů.

  • 14:39
     

    V Praze se volební účast pohybovala kolem 60 až 70 procent. V Praze 6 dosáhla hodinu před uzavřením místností 72 procent, v roce 2013 to ve stejnou dobu bylo 67,8 procenta. V Praze 10 k urnám přišlo asi 65 procent oprávněných voličů, v Praze 5 to bylo 64,1 procenta a v Praze 3 asi 65 procent. V Praze 2 se účast po poledni pohybovala těsně pod 59 procenty a v Praze 14 kolem 58 procent.

  • 14:40
     

    Naopak nízká byla účast na severozápadě Čech. V Karlovarském kraji se pohybovala kolem 50 procent. V Bečově nad Teplou činila 56 procent, 47 procent lidí volilo v nejmenším městě v Česku, Přebuzi na Sokolovsku. V Ústeckém kraji byla účast dvě hodiny před uzavřením volebních místností na 47 procentech, řekla mluvčí kraje Lucie Dosedělová.

  • 14:42
     

    Ve středních Čechách se hodinu po poledni pohybovala volební účast většinou kolem 60 procent. Například Benešov hlásil 61 procent, Mělník 60 a Nymburk 57 procent. "V Berouně odvolilo 60 procent lidí ve městě a v okolních obcích 56 procent," uvedl Kamil Choc z berounské radnice. Volební účast v Plzeňském kraji odhadoval Jan Nový z krajského úřadu na 60 až 63 procent.

  • 14:42
     

    Volební účast v Jihočeském kraji patrně překoná 60 procent. "V Moravskoslezském kraji bude účast u voleb lehce nad 60 procenty," řekla mluvčí krajského úřadu Nikola Birklenová. V celém Jihomoravském kraji činila ve 13:00 volební účast 59,86 procenta oprávněných voličů, uvedla mluvčí kraje Monika Brindzáková. V Brně jich přišlo 63,81 procenta.

  • 14:43
     

    V Olomouckém kraji se účast ve vybraných okrscích pohybovala od 51 do 60 procent, v Pardubickém kraji mezi 60 a 70 procenty. V Jihlavě byla volební účast mezi 50 až 58 procenty. V Novém Veselí na Žďársku, kde chalupaří prezident Miloš Zeman, hlasovalo nejméně 76 procent voličů.

  • 14:43
     

    Na řadě míst v Libereckém kraji překročila hodinu před uzavřením volebních místností účast v prvním kole prezidentských voleb 65 procent. Většinou se ale pohybuje od 40 do 60 procent. V Královéhradeckém kraji by mohla volební účast přesáhnout 60 procent, podobně jako v prvním kole prezidentských voleb v roce 2013. V Krkonoších po započtení voličských průkazů přesáhne možná i 70 procent, uvedla Štěpánka Blažková z krajského úřadu.

  • 14:43
     

    Ve Zlíně činila účast 61,9 procenta, v Uherském Hradišti 61 procent. V několika volebních místnostech ve městě se však blížila 70 procentům. Zatím nejvyšší volební účast evidují v místní části Sady, kde přišlo k volebním urnám 72,8 procenta oprávněných voličů.

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK , Kamaryt Michal

Autor: ČTK





Čtěte dále

Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu

Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu

Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu, ze současných českých poslanců chce...

Mariánské Lázně zřídí unikátní kolumbárium se stromem vzpomínek

Mariánské Lázně zřídí unikátní kolumbárium se stromem vzpomínek

Na městském hřbitově v Mariánských Lázních na Chebsku vznikne podzemní kolumbárium s křišťálovým stromem vzpomínek. Na skleněné...

Nový model studentského elektrického monopostu je rychlejší a úspornější

Nový model studentského elektrického monopostu je rychlejší a úspornější

Nový model elektrického monopostu, který pro letošní závodní sezonu připravili studenti Vysokého učení technického v Brně, bude...

Pavel navštívil sídlo rozvědky, její práce je podle něj klíčová pro bezpečnost

Pavel navštívil sídlo rozvědky, její práce je podle něj klíčová pro bezpečnost

Prezident Petr Pavel dnes jako dosud první hlava státu navštívil Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI). Informoval o tom...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Zasněžené vrcholy, spoustu sněhu a dobrodružství na horách, to vše nabízí Horský Resort Rokytnice nad Jizerou nacházející se v...

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Na závěrečné konferenci Erasmus +, která proběhla tento týden ve škole Michael v Praze, bylo vidět především nadšení. Studenti...

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Kuřáků klasických cigaret ubývá. Díky tomu, že si nemohou zapálit na spoustě veřejných míst, přecházejí na alternativní výrobky,...

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně bylo letos spojeno se slavnostním představením Andělských křídel. Tento...

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

V České republice jsou oproti západní Evropě stále vysoké počty pacientů i úmrtí na onemocnění srdce a cév, a proto je potřeba...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi