Komárek: Nejživotaschopnější je koalice ANO s ČSSD

Jednička liberecké kandidátky hnutí AN0 2011 Martin Komárek.

Pochybnosti TOP 09 o stabilitě případné koalice sociálních demokratů s hnutím ANO 2011 nejsou na místě, domnívá se jeden z lídrů ANO a nový poslanec Martin Komárek. "Je to stejné, jako říkat o miminku, které ještě ani nebylo počato a možná se jeho rodiče ani nepolíbili, že dostane ve dvaceti letech pakostnici," řekl Komárek on-line deníku TÝDEN.CZ.

Získali jste ve volbách 18,65 procenta hlasů a stali jste se druhou nejsilnější stranou. Asi s ním budete spokojeni. Ale jaká byla vaše původní očekávání?

Já jsem s ním naprosto spokojený, nadšený. Řekl bych, že je to lepší výsledek, než kdekdo očekával. Já jako bývalý politický komentátor a analytik jsem měl tři scénáře, když jsem četl výzkumy veřejného mínění a bral jsem v potaz, kolik je nerozhodnutých voličů. Nejhorší scénář byl sedm procent, když budou všechny okolnosti proti nám, střední byl mezi deseti a patnácti a úplně optimistický byl osmnáct procent. A ono to bylo ještě o něco lepší, takže v tom byl - řekněme - Boží prst.

Jeden kolega formuloval svůj dojem z dění ve volebním štábu ANO 2011: Zaskočeni odpovědností. Měl aspoň v něčem pravdu, když teď nehrajete roli jazýčku na vahách, ale spíše jedné z hlavních stran?

Předem řeknu, že my jsme nikdy, nikdy nechtěli hrát roli jazýčku na vahách. My jsme vždycky říkali, že nebudeme jako Věci veřejné nebo jako Zelení, abychom se jako malá strana vrhli na křesla a chtěli z toho vytřískat co nejvíce. V tom případě bychom šli určitě do opozice. Přiznám se, že výsledkem nejsme zaskočeni, ale překvapeni, jako jsme byli překvapeni tím, jak jsme byli vrženi do předčasných voleb. Předčasné volby jsme zvládli naprosto perfektně, řekl bych, že známka jedna minus by byla správná, protože jedničku má pouze Superman. A stejně tak musíme zvládnout tu odpovědnost, kterou nám voliči dali. Je obrovská, my se s ní musíme vyrovnat, a jako jsme se vyrovnali s předčasnými volbami, tak se vyrovnáme i s tím.

Sobotní informace o tom, zda se ANO 2011 chce zapojit do vlády, případně s kým, byly rozporné. Na jednu stranu Andrej Babiš ze začátku říkal, že ano, na druhou stranu prý v kuloárech hnutí znělo, že do vlády chcete. Jaký je váš postoj a jaký je postoj ANO 2011?

Program hnutí ANO se s programem ČSSD shodne v 61 procentech, což nabízí prostor pro racionální jednání. V diskusním pořadu televize Prima to řekl zvolený poslanec Martin Stropnický (ANO). Podle něj se nabízí spolupráce ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Zda by šlo o koalici nebo o podporu menšinové sociálnědemokratické vlády, není podle Stropnického jasné.

Já nemůžu mluvit za ANO 2011, já jsem prostý člen, byť nejúspěšnější krajský lídr. Ale je to tak, že na výboru, což je demokraticky zvolený orgán, který může rozhodovat, byl jmenován čtyřčlenný vyjednávací tým, který čeká, až bude osloven sociálně demokratickou stranou, protože míč je na jejich straně. Sociální demokraté vyhráli, k čemuž jim gratulujeme, byť oni se asi necítí úplně dobře. Ale oni jsou tím, kdo má vést jednání o vládě. Pan prezident je tím, kdo má jmenovat premiéra. Co já vím, tak my budeme k těm jednáním přistupovat naprosto odpovědně, protože cítíme ten závazek, a budeme se snažit prosadit co nejvíce ze svého programu. Vidím styčné body s programy mnoha stran. Určitě jsou průsečíky s programem ČSSD i KDU-ČSL. Ale předjímat výsledky jednání nemohu, sám se jich neúčastním.

TOP 09 prý očekává do dvou let předčasné volby, protože koaliční vláda ČSSD a ANO 2011 prý nemůže být stabilní. Je to podle vás možné?

Ta vláda se ještě ani nezačala rodit. Je to stejné, jako říkat o miminku, které ještě ani nebylo počato a možná se jeho rodiče ani nepolíbili, že dostane ve dvaceti letech pakostnici. Je to hloupé. Při vší úctě k těm lidem, co to říkali.

Jste sice řadový člen, jak jste říkal, ale byl jste jednou z hlavních tváří ve volbách. Takže bych se vás chtěl zeptat, s kým je podle vás koalice reálná a za jakých podmínek?

Teď se k tomu vyjádřím jako bývalý komentátor a jako analytik, nikoliv jako politik. Jako takový si myslím, že žádná jiná koalice není reálná a životaschopná. Tedy pokud by v ní mělo být ANO 2011. Mohou se spojit sociální demokraté, komunisté, Úsvit a KDU-ČSL, to je myslitelná koalice. Ale nejživotaschopnější mi připadá koalice ANO s ČSSD.

A jsou nějaké resorty, o které byste měli zájem?

Já mohu říct jenom to, co říkal Andrej Babiš v televizní debatě, že kdyby ANO 2011 jmenovalo ministra financí, tak že on by se obětoval.

On-line

Obnovit

  • 14:17
     

    České parlamentní volby přinesly především jedno: poražené. Sociální demokraté se sice stali nejsilnější stranou v zemi - ale jen s téměř 21 procenty namísto 33 a více procent, která jim dlouho předvídaly průzkumy, píše v komentáři k českým volbám německý levicový deník TAZ.

  • 13:21
    Miloš Zeman 

    Prezident Miloš Zeman je proti předčasným volbám, podle něj by byly nejhorším řešením současné situace. Voliči by podle něj za několik měsíců do předčasných voleb nezměnili radikálně své názory. Všichni politici podle Zemana musí pomoci tomu, aby vznikla stabilní vláda. Předčasné volby a roztříštění sil v nové sněmovně by podle Zemana bylo jeho selháním i selháním lídrů stran. 

  • 13:19
    ČSSD 

    Kdybych byl předsedou sociální demokracie a strana ve volbách dostala 20,5 procenta hlasů, odstoupil bych z funkce. V rozhovoru to dnes řekl statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek. Podle něho se před třemi lety tehdejší předseda ČSSD Jiří Paroubek zachoval "jako chlap", když po podobném výsledku voleb rezignoval. ČSSD má podle Haška nyní i přes "nevýhru" povinnost pokusit se sestavit vládu, nejspíše s KDU-ČSL a ANO. V případě úspěchu těchto jednání přitom nevylučuje, že by se šéf ANO Andrej Babiš mohl stát ministrem financí.

  • 13:19
    Miloš Zeman 

    Prezident Miloš Zeman pověří sestavením vlády toho, koho mu doporučí předsednictvo vítězné ČSSD. Nechtěl dnes potvrdit, zda to bude v souladu s dosavadními deklaracemi strany její předseda Bohuslav Sobotka. Uvedl také, že předsedu budoucí vlády chce jmenovat až po ustavení sněmovny na konci listopadu.

  • 13:18
    Miloš Zeman 

    Výsledek voleb ukazuje na selhání dosavadních vládních stran a částečné selhání dosud opoziční ČSSD. Nespokojenost voličů se nejvíce projevila ve volebním zisku hnutí ANO. V pořadu České televize to dnes řekl prezident Miloš Zeman. ANO by podle něj mělo dostat šanci, aby nespokojenost voličů "přetavilo" v návrhy konkrétních zákonů.

  • 12:08
    ANO 

    Program hnutí ANO se s programem ČSSD shodne v 61 procentech, což nabízí prostor pro racionální jednání. V diskusním pořadu televize Prima to řekl zvolený poslanec Martin Stropnický (ANO). Pro ANO podle Stropnického se nabízí spolupráce ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Zda by šlo o koalici nebo podporu menšinové sociálnědemokratické vlády, není podle Stropnického jasné.

  • 12:07
    ČSSD 

    Ve vedení Sněmovny by podle předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky nemělo mít zastoupení všech sedm zvolených stran.

    Místopředsedové dolní komory by mohli být čtyři podobně jako v Senátu, naznačil dnes Sobotka v pořadu Partie televize Prima. Do vedení Sněmovny by se podle něj s ohledem na výsledky voleb měl vrátit zástupce KSČM.

  • 12:06
    ANO 

    V lázeňských městech v Karlovarském kraji letos zvítězilo hnutí ANO 2011. Výjimkou byl Jáchymov, kde zvítězili sociální demokraté. ANO uspělo v Karlových Varech, Františkových a Mariánských Lázních i v Lázních Kynžvart.

  • 11:23
    Urna 

    Jen 19,63 procenta voličů přišlo při mimořádných sněmovních volbách volit ve Vřesové na Sokolovsku. V malé obci s vysokou nezaměstnaností přišlo jen 64 z 326 voličů. Naopak disciplinovaní byli voliči na Božím Daru, kde přišlo k volbám 76,53 procenta voličů. Celkově přišlo v kraji k volbám 51,69 procenta voličů.

  • 11:22
    ANO 

    Nejasný výsledek českých parlamentních voleb ještě více posílí prezidenta Miloše Zemana, který svou moc rozšiřuje i přes omezené ústavní výsady. Napsal to britský list The Financial Times. Deník stejně jako ostatní zahraniční média považuje za největšího vítěze miliardáře Andreje Babiše, který zůstal jen v těsném závěsu za první sociální demokracií.

  • 11:08
    Urna 

    Stoprocentní volební účast měla v předčasných volbách vesnička Čilá na Rokycansku. K volbám tam chodí tradičně většina z necelé dvacítky tamních voličů a volební účast se pohybuje pravidelně kolem 90 procent. Letos přišlo svůj hlas vhodit všech 19 voličů, vyplývá z údajů na serveru www.volby.cz.

    Naopak nejmenší volební účast měla v Plzeňském kraji obec Zhoř na Tachovsku, kde přišlo volit 28,81 procenta voličů.

  • 10:59
    ANO 

    Jednoznačným vítězem předčasných sněmovních voleb je hnutí ANO 2011 Andreje Babiše, shodují se komentátoři zpravodajských webů. Pozice lídra ČSSD Bohuslava Sobotky je pak podle nich po hubeném vítězství sociální demokracie velice nejistá. Vzhledem k roztříštěnosti Sněmovny, kam voliči poslali hned sedm stran, prý nyní nebude jednoduché sestavit stabilní vládu.

    Podle komentátora Aktuálně.cz Martina Fendrych byla motivem voleb touha běžných občanů po změně. Jejími představiteli se stal právě Babiš a jeho lidé. ANO 2011 ale nyní nese podle Fendrycha největší odpovědnost. "Slibů dal Babiš mnoho, nalevo i napravo. To on nabízí dobře šlapající stát. Nemůže teď na mikrofon říkat, že je tu nový a že neví," píše. Za druhého vítěze označil také prezidenta Miloše Zemana, jehož role bude nyní kvůli málo stabilní situaci po volbách naprosto klíčová.

  • 10:59
    ČSSD 

    První místopředseda ČSSD Michal Hašek skončí po svém opětovném zvolení do Poslanecké sněmovny buď na postu hejtmana Jihomoravského kraje, nebo poslance. Obě funkce totiž nechce dále kumulovat. Kdy přesně se rozhodne, kterou z funkcí bude vykonávat, to zatím neví. Právě četnost funkcí mu v minulosti ostře vytýkali jeho odpůrci.

  • 10:38
    KSČM 
    Komunističtí poslanci si vybrali staronové vedení - předsedou poslaneckého klubu KSČM se stal opět Pavel Kováčik. Prvním místopředsedou je znovu Alexander Černý a místopředsedkyní Miloslava Vostrá. Zvolili je na ustavující schůzi poslaneckého klubu. Místopředseda KSČM Jiří Dolejš řekl, že Kováčik byl zvolen v prvním kole.
  • 10:24
    ČSSD 

    Preferenční hlasy zamíchaly v Olomouckém kraji pořadím kandidátů na kandidátních listinách. U sociální demokracie a hnutí ANO 2011 dokonce lídry přeskočily díky kroužkování voličů i kandidáti umístěni na dalších místech, v obou případech přitom šlo o lékaře. U ODS zase přeskočil řadu kandidátů šéf Mensy Tomáš Blumenstein. Z desátého místa se dostal až na třetí pozici. 

  • 10:23
    ODS 

    Bývalý poslanec ODS Radim Jirout zatím neuvažuje o tom, že by po neúspěchu strany ve volbách do Poslanecké sněmovny složil funkci předsedy regionálního sdružení v Pardubickém kraji. Podle něj je třeba situaci řešit s chladnou hlavou, řekl. Regionální rada by se měla sejít v druhém listopadovém týdnu, až se situace uklidní.

  • 09:42
    TÝDEN.CZ 
    Nováčky v Poslanecké sněmovně za jižní Moravu budou po uplynulých předčasných volbách například bývalý rektor Masarykovy univerzity v Brně a exministr školství Petr Fiala (nestraník za (ODS), herec Martin Stropnický (ANO 2011), starostové Blanska Lubomír Toufar (ČSSD) a Šlapanic Jaroslav Klaška (KDU-ČSL). Ve sněmovně zasednou také otec a syn Adamovi. Otec Vojtěch je mnohaletým poslancem za KSČM, jeho syn Petr v politice začíná - vede jihomoravský Úsvit přímé demokracie. V Poslanecké sněmovně opět zasednou předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, první místopředseda a jihomoravský hejtman Michal Hašek a jejich stranický kolega Jeroným Tejc. Obdobně jsou na tom vedle Vojtěcha Adama z KSČM expředseda komunistů Miroslav Grebeníček nebo poslankyně Zuzka Bebarová Rujbrová.
  • 09:36
    ČSSD 

    Předsedkyně ČSSD v Královéhradeckém kraji a bývalá poslankyně Hana Orgoníková (ČSSD), která se v letošních volbách z pozice lídra nedostala do sněmovny, neuvažuje o rezignaci na post ve vedení krajské organizace. Orgoníková, která ve sněmovně působila přes 20 let, také řekla, že v tuto chvíli neplánuje, že by do Poslanecké sněmovny kandidovala v příštích volbách.

  • 09:19
    ODS 

    Moravskoslezský kraj bude mít v Poslanecké sněmovně 22 poslanců. Nejvíce, čtyři křesla, ztratila ODS. TOP 09 přišla o dva mandáty, ČSSD o jeden. Nedostal se například lídr kandidátky TOP 09, bývalý náměstek moravskoslezského hejtmana, exposlanec a starosta Čeladné Pavol Lukša. Přeskočil jej až čtvrtý v pořadí starosta Bolatic na Opavsku Herbert Pavera. Nové subjekty v Parlamentu ČR ANO mají za region pět poslanců a Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury dva. Stejně tak i KDU-ČSL.

  • 09:13
    ČSSD 

    Jiří Běhounek zatím zůstane jako úspěšný lídr kandidátky vítězné ČSSD i po volbách ve funkci hejtmana Kraje Vysočina. Chce počkat, jak se vzhledem k volebním výsledkům bude vyvíjet situace ve Sněmovně a zda se vůbec podaří sestavit vládu. Pak se rozhodnu podle toho, co bude z mého pohledu to nejlepší pro Kraj Vysočina, řekl.

  • 09:13
    ČSSD 

    Starostové Náchoda Jan Birke (ČSSD) a Trutnova Ivan Adamec (ODS), kteří se díky preferenčním hlasům dostali do sněmovny, chtějí zvládnout funkce starosty i poslance. Mezi 11 poslanci z Královéhradeckého kraje se do sněmovny dostala na kandidátce ANO 2011 také starostka Holovous na Jičínsku Martina Berdychová, která však bude o svém dalším působení v některých funkcích jednat. 

  • 09:03
    ODS 

    Krajské město Olomouc zřejmě čeká ještě do konce letošního roku změna na postu primátora. Dosavadní primátor Martin Novotný se jako jediný z kandidátky ODS dostal v kraji do Sněmovny. Již dříve přitom avizoval, že v případě úspěchu opustí po sestavení rozpočtu svou funkci na radnici.

  • 09:00
    ČSSD 

    Opětovně zvolený poslanec Josef Novotný (ČSSD) zůstane zatím i hejtmanem Karlovarského kraje. Obě tyto funkce zastával i v uplynulých třech letech. Jak řekl médiím, volební výsledky naznačují, že bude trvat hodně dlouho, než se podaří sestavit vládu a je možné, že patová situace skončí i předčasnými volbami.

  • 08:59
    ČSSD 

    Zástupci sociální demokracie a komunistů v sobotu večer na první povolební schůzce jednali především o orgánech nové Poslanecké sněmovny a církevních restitucích. Novinářům to po setkání, kterého se na obou stranách účastnila čtveřice politiků, řekli předsedové obou stran. Další setkání si obě strany naplánovaly po jednání ČSSD s ostatními politickými uskupeními.

  • 08:44
     

    Výsledek voleb v České republice podtrhuje nespokojenost voličů se zakořeněnou korupcí a stavem politiky. A tak podle listu The New York Times sice vyhráli levicoví sociální demokraté, v parlamentu ale většinu nezískali. Skutečné vítěze je pak možné hledat v řadách protestních stran a nereformovaných komunistů.

    "Česká republika, jejíž první prezident Václav Havel pomohl z této země po pádu berlínské zdi udělat celosvětový symbol svobody, se po skandálech s údajnými úplatky a nezákonnými odposlechy silně vzepřela proti politickému rozdělení moci," napsal americký list. A proto je zde na vzestupu pocit, že revoluce v roce 1989 nesplnila očekávání.

  • 08:30
    ČSSD 

    Konec politické krize v Česku není ani po předčasných volbách do sněmovny v dohledu, soudí německá média. Předpokládají, že sestavování vlády bude velmi složité. Média také podotýkají, že přestože sociální demokraté ve volbách zvítězili, se ziskem 20,5 procenta zůstali za očekáváním.

  • 08:26
    ANO 

    Česko se "ocitlo na cestě k vlastní verzi orbanismu, mečiarismu či polské čtvrté republiky", napsal polský list Gazeta Wyborcza na svém webu k výsledkům parlamentních voleb. Po nich se na českém obzoru rýsuje "politický kartel, v němž vláda - navenek respektující demokratické procedury - vládne tak, jakoby jí stát patřil a společnost byla kusem dřeva určeným ke zpracování". 

  • 08:25
    ANO 

    Nejvíce hlasů v předčasných volbách v Česku sice získala ČSSD, skutečným vítězem hlasování je ale hnutí ANO podnikatele slovenského původu Andreje Babiše. Vyplývá to z komentářů slovenských medií k výsledkům voleb do Poslanecké sněmovny.

  • 08:23
    ANO 

    Nezvěstný horolezec, který se v polovině října ztratil v Himálaji, Petr Machold z Mikulova na Teplicku dostal 1057 preferenčních hlasů. Z devátého místa ho posunuly na páté, je prvním náhradníkem hnutí ANO do parlamentu. Vyplývá to z informací Českého statistického úřadu na www.volby.cz.

  • 07:52
    TÝDEN.CZ 

    Vážení čtenáři, vítejte u další on-line reportáže, tentokrát již z povolební situace.

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK , Šimánek Vít.

Autor: Pavel Cechl





Čtěte dále

Steinmeier si v Praze připomněl vstup Česka do EU, navštívil židovské památky

Steinmeier si v Praze připomněl vstup Česka do EU, navštívil židovské památky

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier si během dvoudenní návštěvy Prahy společně s českými politiky připomněl vstup České...

ČR do konce září posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím

ČR do konce září posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím

Ode dneška do 30. září budou v Česku posílená bezpečnostní opatření kvůli mistrovství světa v hokeji a dalším sportovním akcím v...

Ministrem pro vědu bude Tuleja, rozhodla TOP 09, vládu doplní v pondělí

Ministrem pro vědu bude Tuleja, rozhodla TOP 09, vládu doplní v pondělí

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát ekonom a prorektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja. Na jeho...

Bez důchodové reformy by se musely v budoucnu výrazně snižovat důchody, nebo navyšovat daně, uvedl Jurečka

Bez důchodové reformy by se musely v budoucnu výrazně snižovat důchody, nebo navyšovat daně, uvedl Jurečka

Bez důchodové reformy by se musely v budoucnu výrazně snižovat důchody, nebo navyšovat daně. Navrhované změny včetně navyšování...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Zasněžené vrcholy, spoustu sněhu a dobrodružství na horách, to vše nabízí Horský Resort Rokytnice nad Jizerou nacházející se v...

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Na závěrečné konferenci Erasmus +, která proběhla tento týden ve škole Michael v Praze, bylo vidět především nadšení. Studenti...

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Kuřáků klasických cigaret ubývá. Díky tomu, že si nemohou zapálit na spoustě veřejných míst, přecházejí na alternativní výrobky,...

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně bylo letos spojeno se slavnostním představením Andělských křídel. Tento...

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

V České republice jsou oproti západní Evropě stále vysoké počty pacientů i úmrtí na onemocnění srdce a cév, a proto je potřeba...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi