Rok 2016: Držte si klobouky, bude to úlet!

Pomáhat se musí. Šest set miliard? Jasně, půjčíme!

Za pomocí věštkyně z lidských pat a jasnovidce, který vidí dalekou budoucnost díky speciální aplikaci v mobilu, vám TÝDEN přináší velmi podrobný výhled do roku 2016. Těšte se. Nebo spíš ne.

LEDEN. Hned na začátku roku se v Nigérii ztratí komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf, který tam jede vyzvednout dědictví po bývalém nigerijském králi, jehož sestřenice tvrdí, že byl Ransdorfův prastrýc. "Přišel mi naprosto důvěryhodný mail, jehož pravost jsem ověřoval ve Wordu, cituji jeho znění: Já Miloslavovi mít ráda, dávat jim 100 milion dolarů, láska není už, ale ty jsi, dej číslo karty plus CVC kód sem a přijela, podpis: Nwanko Kanu," přečte výzvu Ransdorf a slehne se po něm zem. ● Jiřina Bohdalová se vyjádří k uprchlické krizi. ● Fotbalová tradice: Daniel Křetínský nakoupí do Sparty celkem sedmnáct nepotřebných hráčů, jejichž platy se pohybují okolo 700 tisíc korun za měsíc.

ÚNOR. Andrej Babiš potichu rozšíří polostátní Agrofert o Tesco, České dráhy, České aerolinie, Primu, Novu, Kofolu, Opavii, pražské metro, Pařížskou ulici a chrám Svatého Víta. ● Kardinál Dominik Duka, poté co v roce 2015 vstoupil do organizace Český svaz bojovníků za svobodu Lidice vedené Janou Bobošíkovou, oznámí založení nové politické strany, v jejímž vedení bude rovněž fungovat s Bobošíkovou - ona předsedkyně, on šedá eminence v pozadí, spíš teda šedý kardinál. "Budeme se jmenovat, vhledem k okolnostem ve světě, dost aktuálně: Hlavu vzhůru, Ježíši! Modlím se za to, abychom vyhráli volby," oznámí Duka.

BŘEZEN. Neškodná rocková kapela Ortel boduje v hitparádách všech českých rádií s novou písní "Stačí jen jediná věta: Zabijme muslimy celého světa!", kterou všichni shledají nezávadnou a zákonně pohodovou. ● Radovan Krejčíř za pomoci osmnácti vrtulníků a dvou tisíc policistů uteče z věznice v Jihoafrické republice a zamíří do Liberlandu, kde je z obliga. ● Američtí vědci zjistí, že nejčastějším důvodem obezity je přílišné jezení. ● Václav Klaus se vyjádří k uprchlické krizi. ● Václav Klaus se znovu vyjádří k uprchlické krizi. ● Uprchlická krize se vyjádří k uprchlické krizi.

DUBEN. "V předvolebních průzkumech jsme dosáhli dvaceti procent!" oznamuje s nadšením předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, ale bohužel později zjistí, že jde o vydařený apríl CVVM a že topka je klasicky šestiprocentní. ● Lidový trubadúr Tomáš Klus u příležitosti vydání nového filosoficko-sluníčkového alba "PolitiKakání" oznámí, že od května bude chodit už jen na boso. ● V Rakousku končí prezidentský mandát Heinzi Fischerovi, v jarních volbách vítězí jakýsi Adolf Hitler, biozemědělec z Innsbrucku, jmenovec někdejšího diktátora, který správně usoudil, že je ideální čas vstoupit do politiky.

KVĚTEN. Řecko se dostává z ekonomické krize, země vytvořila celkem osmnáct nových pracovních míst a žádá Evropskou unii o poslední drobný příspěvek na stabilizaci - 600 miliard eur. "Musíme jim pomáhat. Musíme pomáhat úplně všem," řekne k tomu Angela Merkelová a ihned vypíše šek. ● Američtí vědci zjistí, že přílišné utrácení vede k dluhům. ● Je zaznamenán první případ autonomního auta, tedy samořiditelného vozidla, které si uvědomilo sebe sama a zotročilo celou japonskou rodinu, které patřilo.

ČERVEN. Světem se začne šířit nový styl - po hipsterech, kteří měli plnovousy, divné úzké kalhoty a vůbec byli celý divní, přijdou tzv. forefrontři, již zarostlý trend posunou ještě dále a vousy si nechají uměle nastřelovat i na čelo, z čehož se stane nový fenomén. Celouvousáči. Přidají se i fanoušci Star Wars, protože milují Chewbaccu. ● Novým prezidentem Liberlandu je po čistých, demokratických volbách zvolen Radovan Krejčíř.

Ztratí se europoslanec Miloslav Ransdorf (vlevo) na začátku roku v Nigérii? Na snímku s Dolly Buster a Vladimírem Železným (2004).ČERVENEC. Slovensko se ujímá předsednictví EU, premiér Róbert Fico se tudíž cítí silně, a tak v Bruselu okamžitě prosadí kompletní zaminování hranic Schengenu v poměru 8 min/m², což po pomoci Řecku přinese další miliardové náklady. ● Američtí vědci zjistí, že alkohol způsobuje opilost. ● Na mistrovství Evropy ve Francii se kvůli přísným a zdlouhavým bezpečnostním protiteroristickým kontrolám odehraje celkem 22 zápasů bez diváků. Jinak šampionát vyhraje Rusko, které ve finále rozstřílí Turecko.

SRPEN. Daniel Landa oznámí, že definitivně zničil Islámský stát. "Dělali jsme na tom tři: Já, kouzelník Žito a Václav Cílek. Svět už bude navždy bezpečný," oznámí na tiskové konferenci v pražských Bohnicích. ● Na olympiádě v Riu nejvíce zaujme výkon ruských atletů, kteří získají úplně všechny dostupné zlaté medaile, přičemž například kladivářka Bespalovová dosáhne neuvěřitelného světového rekordu 101 metrů a nikdo nebude řešit, že má plnovous. "Je skvělé, že se mi to podařilo, i kvůli tomu, jaké lži se napsaly o dopování v ruské atletice," řekne hlubokým mužským hlasem Bespalovová.

ZÁŘÍ. Zatímco Řecko se díky miliardovým eurodotacím pomalu zvedá a v zemi pracuje už celých 895 občanů, Evropská unie krachuje. Nic nefunguje. Několik pater v Bruselu hoří. EU nemá ani euro. Řecká pomoc a obří Ficova investice do min jsou smrtelným mixem. "Ale já za to nemůžu, to Merkelová, miny fungují, podívejte se, kolik už úspěšně zabily běženců, byl by tu ještě větší bordel," argumentuje neprůstřelně Robert Fico a celý Brusel lituje, že je pořád nezvěstný europoslanec Miloslav Ransdorf, protože ten uměl prachy v totální nouzi sehnat vždycky. ● Na Václavském náměstí se koná obří demonstrace dvou set tisíc fotbalových fanoušků protestujících proti šíleným reklamám na topořící tablety před každým televizním utkáním. "Je to presumpce viny," stěžuje si jeden z účastníků médiím.

ŘÍJEN. Miloš Zeman na tiskové konferenci prohlásí, že bychom měli přehodnotit velikány české kultury a nově seriózně, celospolečensky uctívat lidi jako František Ringo Čech, Ortel, Jiřina Bohdalová nebo Daniel Hůlka, protože ti si, citujeme prezidenta, "na rozdíl třeba od komunisty Karla Jaromíra Erbena na nic nehráli a nehrají." V archivu časopisu Květy totiž prý Zeman kdysi četl článek právě Karla Jaromíra Erbena s titulkem "Stalin je záchrana světa." Na upozornění, že se Stalin narodil až osm let po Erbenově smrti, prezident reaguje tradičně: "Můj tým ten článek najde." Jiří Ovčáček hlasitě polkne. ● V Bruselu a Štrasburku je zadrženo přibližně 198 europoslanců, kteří se pokusili rozkrást zbylé vybavení chátrajících budov. ● Angela Merkelová rezignuje na post německé kancléřky a díky svému někdejšímu mimořádnému matematickému nadání se dává na dráhu profesionální pokerové hráčky. Navíc: "Jak víte, blafovat umím dobře, i v naprosto bezvýchodných situacích dokážu zachovat svojí tvář," vysvětlí.

LISTOPAD. Donald Trump se suverénně stává prezidentem USA. Následně prosadí zákon zakazující vstup muslimů do země a také všech ošklivých žen mezi lidi. Fast-foody krachují, celkově americká ekonomika už tři dny po zvolení Trumpa zažívá jedno z nejhorších období v historii. ● Evropská unie definitivně zaniká, vlajka dvanácti hvězd na modrém pozadí, která vlála u hlavních budov, je v internetové aukční síni eBay vydražena za 8 dolarů uživatelem s nickem vaclav_klaus.

PROSINEC. Denní permanentka ve Špindlerově Mlýně opět mírně zdraží, nově stojí 4200 korun. ● Země Visegrádské čtyřky, tedy Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko vytvářejí po zániku EU tzv. Visegrádskou unii, v níž je volný pohyb osob, služeb, kapitálu a absolutně zakázaný pohyb kohokoliv tmavší pleti. Hymnu unie nazpívá český sbor národních umělců, známý jako skupina Ortel. ● Miroslav Ransdorf se vrací z Nigérie. Má na sobě jen košili a na ní flek. ● Angela Merkelová vyhrává milion euro v tradičním obřím turnaji European Poker Tour, který se koná v pražském Hiltonu. ● Rok 2016 končí. Těšme se na něj!

Foto: ČTK , Volfík René, Alessandra Tarantino

Autor: Jakub Kvasnička





Čtěte dále

Vláda bude v úterý projednávat návrh novely s ošetřovným pro živnostníky a dohodáře

Vláda bude v úterý projednávat návrh novely s ošetřovným pro živnostníky a dohodáře

Ošetřovné by od příštího roku mohli mít i živnostníci a dohodáři s nemocenským pojištěním. Vedle nemocenské by se měly...

Sněmovna schválila pravidla pro nakládání s látkami typu kratom

Sněmovna schválila pravidla pro nakládání s látkami typu kratom

Sněmovna schválila pravidla pro nakládání s látkami typu kratom nebo konopí s nízkým obsahem účinné složky THC. Hlavním cílem...

Vědci a akademici: Rozhodnutí Tuleji vzdát se nominace bylo správné

Vědci a akademici: Rozhodnutí Tuleji vzdát se nominace bylo správné

Rozhodnutí Pavla Tuleji (TOP 09) vzdát se nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace bylo správné. Shodla se na tom většina...

České instituce byly cílem kyberútoků skupiny spojované s ruskou GRU

České instituce byly cílem kyberútoků skupiny spojované s ruskou GRU

Ruskem kontrolovaná skupina APT28, která je spojována s tamní vojenskou tajnou službou GRU, od loňského roku cílila...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Zasněžené vrcholy, spoustu sněhu a dobrodružství na horách, to vše nabízí Horský Resort Rokytnice nad Jizerou nacházející se v...

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Na závěrečné konferenci Erasmus +, která proběhla tento týden ve škole Michael v Praze, bylo vidět především nadšení. Studenti...

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Kuřáků klasických cigaret ubývá. Díky tomu, že si nemohou zapálit na spoustě veřejných míst, přecházejí na alternativní výrobky,...

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně bylo letos spojeno se slavnostním představením Andělských křídel. Tento...

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

V České republice jsou oproti západní Evropě stále vysoké počty pacientů i úmrtí na onemocnění srdce a cév, a proto je potřeba...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi