Vládní krize pokračuje. Na tahu je prezident Zeman

Miloš Zeman, Andrej Babiš a Bohuslav Sobotka.

Pátek přinesl zvrat do vládní krize. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) oznámil, že nepodá demisi, protože prezident Miloš Zeman si vykládá ústavu tak, že by měl z vlády odejít jen premiér. To by podle Sobotky nevyřešilo příčinu krize, za kterou označil skandály ministra financí Andreje Babiše (ANO). Na Hrad proto doručil návrh na odvolání Babiše k 9. květnu. Zeman se s ním podrobněji seznámí až po víkendu, rozhodnutí připadá podle Hradu v úvahu až po jeho návratu z Číny 18. května. Hlavu státu za postup při řešení krize kritizuje skupina 27 senátorů.

Sobotka dopoledne řekl, že Babiš je zatížen podezřeními, že neodváděl daně a úkoloval novináře v médiích, která v minulosti vlastnil. Podle něj by to stačilo na odchod každého ministra, pouze Babiš se odejít zdráhá. Podle Sobotky se ministr financí nedokáže rozhodnout v zájmu státu, proto ho odvolává.

Babiš řekl, že nevidí důvod k odchodu a premiérův návrh na své odvolání nechá na posouzení prezidentovi. Argumenty premiéra označil Babiš za směšné a postoj předsedy vlády za součást kampaně ČSSD proti němu.

V souvislosti s nahrávkami uniklými na internet Babiš prohlásil, že je sledován a odposlouchávám agenturou, která má blízko k rozvědce spadající pod ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). "Nemám na to samozřejmě důkazy, ale ty informace jsou," řekl. Ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace Jiří Šašek spekulace, které dávají rozvědku do souvislosti s nahrávkami, důrazně odmítl.

Na facebookovém profilu bývalého redaktora Mladé fronty Dnes Marka Přibila se objevilo vyjádření, podle něhož se novinář s Andrejem Babišem, kterého vnímal jako šéfa, sešel třikrát. Zdůraznil ale, že nikdy nikoho nenahrával a popřel také, že by pracoval pro ministra vnitra Chovance, jak to naznačuje Babiš.

Hrad prostřednictvím mluvčího potvrdil doručení Sobotkova návrhu na Babišovo odvolání, ale současně kritizoval, že obsahuje konkrétní datum odvolání. Podle mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka s tím ústava nepočítá. Úřad vlády neplatnost dokumentu odmítá. Stejně se podle mluvčího úřadu vlády Martina Ayrera postupovalo i v minulosti a Zeman všem sedmi návrhům vyhověl.

Kvůli situaci se ve Sněmovně sešli představitelé hnutí ANO bez Babiše, který byl v Plzni. Místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek uvedl, že ministři ANO by měli zůstat ve vládě i v případě, že by Zeman jejich stranického šéfa odvolal. Sobotku hnutí viní z porušení koaliční smlouvy.

Místopředseda ČSSD a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek se domnívá, že křeslo ministra financí by mohlo po odchodu Andreje Babiše z vlády zůstat i nadále hnutí ANO. Resort by podle něj měl řídit někdo, kdo prokazatelně nemá vazbu na firmu Agrofert, kterou dříve vlastnil Babiš a nyní je ve svěřenském fondu.

Opoziční TOP 09 Sobotkovo rozhodnutí ocenila, i když podle strany měl k odvolání Babiše přistoupit rovnou. Předseda ODS Petr Fiala označil dění za politickou agónii, k níž přispívají Sobotka, Babiš i Zeman. Zopakoval, že ODS stojí o předčasné volby na začátku září. Uskutečnit volby dřív než ve druhé polovině října si přeje i KSČM, proti je naopak Úsvit.

Skupina 27 senátorů kritizovala prezidenta za znevažování ústavy během nynější vládní krize. V prohlášení sdělili, že jsou připraveni konat. Ze zákona může horní komora navrhnout ústavní žalobu na prezidenta. K přijetí návrhu žaloby je třeba souhlas tří pětin přítomných senátorů.

On-line

  • 07:00
    TÝDEN.CZ 

    Dobrý den, vítáme vás u on-line reportáže z průběhu vládní krize v Česku.

  • 07:08
    ANO. 

    Politici vládního hnutí ANO jsou připraveni jednat o pokračování vlády nynější koalice a jejím personálním složení až poté, co premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka podá demisi kabinetu. Shodlo se na tom předsednictvo hnutí, řekl místopředseda ANO a ministr životního prostředí Richard Brabec. Vedení i nadále stojí za svým předsedou Andrejem Babišem a nevidí důvod, proč by měl opouštět funkci ministra financí.

  • 07:09
    ANO. 

    Z kandidátů na příštího premiéra si ANO umí představit ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka z ČSSD i šéfa KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Ministra vnitra Milana Chovance, kterého prezident Miloš Zeman spolu se Zaorálkem a Bělobrádkem označil za dalšího adepta na premiérské křeslo, Brabec nezmínil. "Pro nás z těch třech jmen si umíme představit dvě jména: Lubomírka Zaorálka, případně pana Bělobrádka," uvedl ministr životního prostředí.

  • 08:09
    Miloš Zeman. 

    Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek večer v televizi Barrandov v pořadu TÝDEN  s prezidentem prohlásil, že současný koaliční kabinet by měl dovládnout do říjnových sněmovních voleb a jediný, kdo by z něj měl odejít, je premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. V čele staronového kabinetu by podle něj měl stát znovu politik ČSSD. V té souvislosti zmínil místopředsedy ČSSD - ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka a ministra vnitra Milana Chovance. Naznačil přitom, že reálnou šanci získat pro svůj tým důvěru Poslanecké sněmovny má spíše šéf české diplomacie.

  • 08:10
    Miloš Zeman. 

    Čtvrteční konfrontací prezidenta Miloše Zemana a premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) na Pražském hradě vyvrcholila dávná nevraživost obou politiků a byla trapným a bizarním divadlem v přímém přenosu, píší deníky a zpravodajské servery. Prezident podle titulků novin Sobotku ponížil, vyřadil ze hry, odstřelil. Podle komentátorů se Zeman zachoval nedůstojně, arogantně, s pro něj typickou pomstychtivostí, přičemž Sobotka mu svým nejasným postojem ohledně podání-nepodání demise nahrál na smeč.

  • 08:12
    ČSSD 

    Od pátečního rána jedná grémium ČSSD. Ministr vnitra a místopředsda sociálních demokratů při příchodu na jednání řekl, že problém vládní krize nevyřeší odchod premiéra Bohuslava Sobotky. Trvá na tom, že odejít z vlády má ministr financí a šéf koaličního ANO Andrej Babiš.

  • 08:22
    ČSSD 

    Bylo to trapné a nedůstojné, citoval server aktuálně.cz ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který hodnotil čtvrteční hádku prezidenta Zema a   premiéra Sobotky. "Ale nemělo by nás to odvádět od podstaty věci. A podstatou věci je, že vláda nemůže pokračovat dál s Andrejem Babišem."

  • 08:38
    ČSSD 

    Zaorálek vyjádřil pobouření nad nahrávkou, která zachytila rozmluvu ministra financí Babiše a novináře deníku Mf Dnes Přibila. "V České republice dochází k tomu, že tu jsou média nebo novináři, kteří posluhují politikům. Zřejmě to není jeden případ, ale je to systém, ve kterém dochází k napadání a vybírání si politiků, kteří budou různým způsobem skandalizováni," citoval servr aktuálně.cz ministra zahraničí. POdle něj by Babiš měl nahrávky vysvětlit. "On na to neodpovídá, vytáčí se. Ale rozčilovat bychom se měli my, na které on chystá a připravuje ve svých médiích nactiutrhačné skandály a dokonce vybírá, jak je správně časovat. To je nehorázné."

  • 08:41
     
  • 08:44
     
  • 09:28
     

    Za frašku označily slovenské listy vývoj kolem demise českého premiéra Bohuslava Sobotky a jeho čtvrteční schůzku s prezidentem Milošem Zemanem. Podle Denníku N si Zeman svou roli při řešení vládní krize užívá.

    "To, že na Hradě byl připraven ceremoniál pro rezignaci, ale premiér přijel Zemanovi nakonec jen ´vysvětlit situaci´ a nikoli podat demisi, je trapně směšná etuda, která charakterizuje oba. Prezidenta proto, že od rána věděl, že Sobotka mění plán, ale protokolární aranžmá nechal beze změny, jen aby nepřítele - kterým je pro něj předseda ČSSD od prezidentské volby 2003 - vykoupal ve vlastní šťávě," uvedl list Sme.

  • 09:28
     

    Podle slovenského deníku Sme premiér Sobotka jakoby předváděl ´to nejlepší´ ze své pověsti váhavého střelce a vývoj napovídá, že demisi již není nakloněn až tak nekompromisně, jak se zdálo dříve v tomto týdnu. List dodává, že vývoj kolem Sobotkovy demise se z dramatu pomalu mění ve frašku.

  • 09:29
    Miloš Zeman. 

    "Zeman přijímal demisi. Nikdo ji nepodal," napsal slovenský deník Pravda, podle kterého prezidentova schůzka se Sobotkou vyzněla jako fraška.

  • 09:30
     

    O politickém skandálu, ponížení nebo skutečné úrovni českého prezidenta píše německý tisk v souvislosti se čtvrteční schůzkou prezidenta Miloše Zemana s premiérem Bohuslavem Sobotkou na Pražském hradě, při níž se oba politici v přímém televizním přenosu dostali do tvrdého sporu.

    "Už roky se česká hlava státu Zeman a ministerský předseda Sobotka nemohou vystát. Ve čtvrtek došlo k ostré výměně názorů, která šokovala celou zemi," píše server listu Nordwest Zeitung.

  • 09:31
    Miloš Zeman. 

    Německý list Frankfurter Neue Presse píše, že Zeman znovu ukázal svou skutečnou "úroveň". "Co se ze setkání stalo, by na každém divadelním pódiu bylo povedenou komedií. V politice se Zemanovo představení rovnalo tragédii," míní deník a popisuje výměnu názorů obou politiků v přítomnosti řady novinářů a televizních kamer, včetně odchodu prezidenta ze sálu. "Tato (poslední) slova už ale (Sobotka) pronesl do prázdného prostoru. Světák Zeman ukázal ´dobré způsoby´: otočil se k šéfovi vlády zády a opustil během jeho dalšího vyjádření slavnostní sál."

  • 09:42
     

    Premiér Bohuslav Sobotka svolal na 10.15 tiskovou konferenci k aktuální politické situaci.

  • 09:56
     
  • 10:10
     
  • 10:13
    ČSSD 

    Ministr zahraničí Zaorálek kritizuje to, jak ministr financí Andrej Babiš (ANO) přistupuje k nahrávkám zveřejněným na internetu, na kterých Babiš hovoří s redaktorem o připravovaných článcích o politických rivalech ve svých bývalých médiích. Zásahy do svobody médií označil Zaorálek za ohrožování demokracie podobné praktikám před rokem 1989.

  • 10:13
    ČSSD 

    Kauza kolem nahrávek se podle Zaorálek nedotýká jen ministrů ČSSD, proti kterým měly skandalizující texty směřovat, ale poměrů v celém Česku. "Pokud jsou tu novináři využíváni k tomu, aby skandalizovali politiky, a není to věc jednoho novináře, ale je to celý systém, pak je to věc každého," řekl.

  • 10:14
    ČSSD 

    Babiš by podle Zaorálka měl odpovědět na podezření a místo toho se rozčiluje. "Naprosto devastuje politický systém, tak proč se rozčiluje? On doložitelně řekl, že tohle se neděje, že žádná média neovlivňuje, to přece není legrace," dodal Zaorálek. Babiš podle něj ani neřekl, že už se dalších zásahů nebude dopouštět, i když ani to by nestačilo.

  • 10:20
     

    Bohuslav Sobotka zahájil tiskovou konferenci. Na začátku řekl, že neustoupí a že děkuje lidem kteří mu píší na Facebook a na Twitter.

  • 10:22
     

    Sobotka: Babiš neustále lže, musí odstoupit. 

  • 10:25
     

    Bohuslav Sobotka oznámil, že se rozmyslel a že nepodá demisi

  • 10:27
     

    Sobotka oznámil, že prezidentu Zemanovi pošle návrh na odovlání ministra Babiše.

  • 10:36
     

    Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nebude podávat demisi, protože prezident Miloš Zeman si vykládá ústavu tak, že by měl z vlády odejít pouze premiér. Takový výklad by podle Sobotky nevyřešil příčinu vládní krize, za kterou označil skandály vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO). Dnes proto pošle Zemanovi návrh na odvolání Babiše a očekává, že ho Zeman bez odkladu odvolá.

  • 10:37
     

    Sobotka řekl, že Babiš je zatížen podezřeními, že neodváděl daně a že úkoloval novináře v médiích, která v minulosti vlastnil, jak mají psát. Podle něj by to stačilo na odchod každého ministra, pouze Babiš se odejít zdráhá. Podle Sobotky se ministr financí nedokáže rozhodnout v zájmu státu, proto ho odvolává.

  • 10:45
     

    Země, kde extremisté všeho druhu hrají jen okrajovou roli, by si zasloužila obsažnější volební boj. Tak hodnotí politickou situaci v České republice rakouský liberální deník Der Standard. Rakouská média zaznamenala tajné nahrávky rozhovorů vicepremiéra Andreje Babiše i čtvrteční vzrušené setkání prezidenta Miloše Zemana a premiéra Bohuslava Sobotky na Hradě.

    "Země, v níž extremisté všeho druhu hrají jen okrajovou roli, by si zasloužila obsažnější předvolební kampaň," píše Der Standard. Sobotka podle listu svým úterním oznámením demise zaujal jasný postoj, když chtěl vzkázat, že už nechce sedět v jedné vládě s Babišem. Jeho praktiky optimalizace daní "vskutku nepatří mezi hlavní ctnosti ministra financí".

  • 10:49
    Miloš Zeman. 


  • 10:50
    Miloš Zeman. 


  • 10:54
    Miloš Zeman. 

    Premiér Sobotka (ČSSD) podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka mění názory takřka každou hodinu. Hrad proto podle něj raději počká, zda si svůj "přemet" nerozmyslí. Ovčáček to uvedl na twitteru v reakci na rozhodnutí Sobotky nepodat demisi, ale poslat prezidentu Miloši Zemanovi návrh na odvolání ministra financí Andreje Babiše (ANO).

    "Názory mění B. Sobotka takřka každou hodinu. Takže raději počkáme, zda si svůj nejnovější přemet zase nerozmyslí," napsal Ovčáček. V dalším příspěvku na twitteru poznamenal, že zoufalí lidé dělají zoufalé věci. "Zoufalý premiér se právě snaží stáhnout do bahna celou republiku," napsal mluvčí Zemana.

  • 10:55
    Miroslav Kalousek. 


  • 10:57
    ODS 


  • 10:59
     

    Sobotka: K mému velkému překvapení začal prezident republiky veřejně interpretovat ústavu zcela v rozporu s ústavními zvyklostmi, zcela v rozporu s ústavní praxí, která tady byla bez výjimky v uplynulých letech v České republice realizována. Ministr financí, který je reálně zatížen rozsáhlými skandály, by při takovéto interpretaci ze strany prezidenta ve vládě zůstal. Při takovéto interpretaci ústavy by nebyl naplněn smysl toho, proč jsem demisi jako předseda vlády zvažoval.

  • 11:01
    Miroslav Kalousek. 

    Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek ocenil, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pochopil, že demise celého kabinetu byla tragickou chybou. Ve snaze odvolat skandály zatíženého ministra financí Andreje Babiše (ANO) může Sobotka počítat s podporou TOP 09, uvedl v tiskovém prohlášení Kalousek. "Oceňuji, že premiér pochopil, že podání demise bylo tragickou chybou. Ve své snaze odvolat skandály zatíženého ministra financí může počítat s podporou TOP 09," napsal.

  • 11:02
    TOP 09 

    Místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek na facebooku uvedl, že TOP 09 od počátku tvrdí, že podáním demise by Sobotka moc v zemi předal Zemanovi. "Od začátku říkáme, že se měl premiér alespoň pokusit Andreje Babiše nejprve odvolat. Zdá se, že to premiér konečně pochopil. Přestože jsme v opozici, může počítat s naší podporou," napsal.

  • 11:03
     
  • 11:09
    Andrej Babiš 

    Andrej Babiš nechá rozhodnutí o svém případném odvolání na prezidentu Zemanovi. Nevidí důvod k odchodu z vlády. Sobotkovy argumenty jsou pod ě něj směšné.

  • 11:11
    ODS 


  • 11:12
    ODS 

    Premiér Sobotka podle šéfa ODS Petra Fialy není hlavním viníkem současné vládní krize, ale agónii prodlužuje. Spolu s vicepremiérem Andrejem Babišem (ANO) a prezidentem Milošem Zemanem podle Fialy šéf vlády předvádí absurdní divadlo, prohlubují krizi a způsobují chaos. Fiala zopakoval, že občanští demokraté jsou pro předčasné volby začátkem září.

  • 11:13
    ODS 

    "Oznámím demisi, nepodám demisi, stáhnu demisi... Premiér není hlavním viníkem, ale agónii dál prodlužuje. Toto není možné," napsal šéf ODS Fiala na twitteru. V posledních dnech podle něj předvádějí nejvyšší ústavní činitelé absurdní divadlo. "To je absolutní dno české politiky, jediným řešením jsou předčasné volby."

  • 11:14
    Andrej Babiš 

    Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) nechá rozhodnutí o svém případném odvolání na prezidentovi Miloši Zemanovi. Nevidí důvod ke svému odchodu z vlády. Argumenty premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) jsou podle něj směšné.

    "Co na to říct, pan premiér mění stanovisko počtvrté za pár hodin. Ty jeho argumenty jsou směšné," uvedl. Postoj premiéra je podle něj součástí kampaně ČSSD proti němu.

  • 11:14
    Andrej Babiš 

    Babiš zopakoval, že je sledován a odposlouchávám agenturou, která má blízko k rozvědce spadající pod ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). "Nemám na to samozřejmě důkazy, ale ty informace jsou. Považuji to za skandální spiknutí. ČSSD používá všechny prostředky, aby mne likvidovala," uvedl.

  • 11:14
    KSČM 

    Premiér Sobotka neměl zřejmě všechny své kroky promyšlené s ohledem na současnou situaci a ústavní právo, uvedl šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik. Komunisté jsou pro předčasné volby, řekl. 

  • 11:15
     

    Předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch hovoří v souvislosti se Sobotkovým dnešním rozhodnutím nepodat dříve ohlášenou demisi celé vlády za absurdní divadlo.

  • 11:20
    ANO. 

    Člověk, který jako premiér Sobotka mění každých deset minut názor, by neměl být premiérem, řekl první místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. Předpokládá, že pokud Sobotka odvolá ministra financí Babiše bez jeho souhlasu jako předsedy koaliční strany, bude porušena koaliční smlouva.

  • 11:21
    ANO. 

    "Člověk, který mění názor každých deset minut, si myslím, že by neměl být premiérem naší země," řekl Faltýnek. Podle něj se bude muset vedení hnutí ANO sejít a zjistit, co vlastně lídr sociální demokracie chce, protože mění názor každý den. Se sociální demokracií by pak měli jednat například na koaliční radě ve středu ráno. Zatím se premiér podle něj s Babišem, aby ho o odvolání informoval, nesešel.

  • 11:24
    Miloš Zeman. 

    Zemanův mluvčí Ovčáček v České televizi řekl, že se Zeman Babiše zeptá, zda se chce stát mučedníkem. Reagoval tak pravděpodobně na Sobotkova slova ze začátku týdne, který řekl, že Babiše nechce odvolat, protože by se stal mučedníkem. Prezident bude podle Ovčáčka postupovat uvážlivě a ve prospěch České republiky. Zopakoval, že není třeba spěchat a že si Zeman bude stát za názorem, že by vláda měla dovládnout. Rozhodnutí prezidenta ale nechtěl předjímat. Má podle něj povinnost zjistit, jestli názor premiéra platí.

  • 11:27
     

    Premiér Sobotka uvedl, že když v roce 2013 poslal Zemanovi svou rezignaci tehdejší předseda vlády Petr Nečas (ODS), prezident postupoval v souladu s ústavními zvyklostmi a odvolal celou vládu.

  • 11:28
     

    Sobotka oznámil, že sociální demokracie nebude bránit tomu, aby se nahrávkami, kde Babiš uráží své kolegy z vlády a novináře a domlouvá články proti svým politickým oponentům, zabývala sněmovna na mimořádné schůzi. "Poslanecká sněmovna je vhodné místo, kde se o takto závažném problému má diskutovat. Pokud opozice bude chtít mimořádnou schůzi, my tomu bránit nebudeme," řekl Sobotka. Snahu Babiše diktovat obsah novin označil za "kardinální problém".

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK , Robert Sedmík, Michal Krumphanzl

Autor: - red -, ČTK





Čtěte dále

V ČR pokračuje odklízení následků záplav, do Jeseníku je omezený vstup

V ČR pokračuje odklízení následků záplav, do Jeseníku je omezený vstup

V České republice pokračuje odklízení následků záplav. Postižené oblasti o víkendu očekávají příjezd dobrovolníků a také...

Ústavní soud nezasáhl proti kampani SPD a dalších, nenašel procesní cestu

Ústavní soud nezasáhl proti kampani SPD a dalších, nenašel procesní cestu

Ústavní soud (ÚS) nezasáhl proti kampani SPD, Trikolory a PRO před krajskými volbami, nenašel k tomu procesní cestu. První ze...

Stovka vězňů z celého Česka přijela pomáhat do zaplaveného Krnova a okolí

Stovka vězňů z celého Česka přijela pomáhat do zaplaveného Krnova a okolí

Zhruba stovka vězňů z celého Česka pomáhá od čtvrtka v Krnově či v dalších záplavami zasažených místech Moravskoslezského kraje....

Pavel: U voleb určitě nastanou komplikace, ale odvolit všichni mohou

Pavel: U voleb určitě nastanou komplikace, ale odvolit všichni mohou

U voleb určitě nastanou komplikace kvůli následkům povodní, ale všichni, kdo budou chtít odvolit, tak mohou. Prezident Petr Pavel...

Akademie Michael slaví úspěch

Akademie Michael slaví úspěch

Akademie Michael, která se dlouhodobě řadí mezi přední vzdělávací instituce v oblasti umění a médií, má důvod k oslavám. Dominik...

Nová Waltrovka má unikátní osvětlení, zvyšuje soustředěnost a šetří energii

Nová Waltrovka má unikátní osvětlení, zvyšuje soustředěnost a šetří energii

Budova Legatica spadá do areálu Nové Waltrovky, projektu Penta Real Estate, v Praze 5 a navazuje na první úspěšnou etapu...

EU podpoří projekty modernizace železnice v ČR částkou 11,5 miliardy korun

EU podpoří projekty modernizace železnice v ČR částkou 11,5 miliardy korun

Evropská unie podpoří deset projektů Správy železnic (SŽ) na modernizaci české železnice částkou 11,5 miliardy korun. Peníze...

Zahájení výroby biometanu ve fermentační stanici ve Vysokém Mýtě se opožďuje

Zahájení výroby biometanu ve fermentační stanici ve Vysokém Mýtě se opožďuje

Zahájení výroby biometanu ve fermentační stanici ve Vysokém Mýtě se opožďuje. Město vloni léta odstavené zařízení pronajalo...

 Svez.se: první taxislužba v České republice nabízí IQOS friendly vozy

Svez.se: první taxislužba v České republice nabízí IQOS friendly vozy

Praha má ve svých ulicích žhavou novinku – IQOS friendly taxíky, které jako vůbec první představila ve své flotile jedna z...

Dětský čin roku slaví 20 let, jubilejní ročník odstartoval

Dětský čin roku slaví 20 let, jubilejní ročník odstartoval

I mezi těmi nejmladšími jsou hrdinové, jejichž velké činy si zaslouží uznání a pozornost. S cílem podpořit právě tuto myšlenku...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi