Sněmovna odložila hlasování o důvěře. Na návrh ODS

Andrej Babiš ve sněmovně.

Sněmovna ve středu o důvěře menšinové vládě šéfa ANO Andreje Babiše překvapivě nehlasovala. Jednání odložila do úterý 16. ledna. Rozhodla o tom na návrh ODS, který podpořily všechny ostatní frakce s výjimkou KSČM. Předchozí návrhy na odklad sněmovního jednání o Babišově vládě přitom přijaty nebyly.

Předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura zdůvodnil svou žádost tím, že hodinová přestávka v jednání dolní komory nestačila jejímu mandátovému a imunitnímu výboru na jeho mimořádné jednání ke kauze Čapí hnízdo, v níž figuruje Babiš a místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek.

Imunitní výbor má na úterní ráno naplánováno další jednání, na kterém by se Babiš a Faltýnek měli vyjádřit k žádosti policie o jejich vydání k trestnímu stíhání kvůli dotačnímu podvodu. Do diskuse na plénu sněmovny bylo dnes večer přihlášeno ještě sedm poslanců.

Možnost pokračovat v jednání tento týden odmítl Stanjura s tím, že ve čtvrtek by se sněmovna ze zákona musela věnovat interpelacím a v pátek začíná volba prezidenta.

Sněmovna dnes o osudu Babišovy vlády jednala zhruba sedm hodin. Kabinet přišel do dolní komory podpořit prezident Miloš Zeman. Ani jeho přímluva nezměnila nic na tom, že s výjimkou ANO žádná ze sněmovních stran pro důvěru hlasovat nebude, čehož si byl i Zeman vědom. Uvedl, že po další Babišově vládě bude žádat zajištění většinové podpory ve sněmovně a že jí na její získání dá dostatečný časový prostor.

Babišovi bývalí vládní kolegové Lubomír Zaorálek (ČSSD) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) k tomu uvedli, že nynější Babišova vláda bez důvěry sněmovny a v demisi bude moci být u moci dlouhé měsíce a vina za to bude kladena "zlým tradičním stranám".

Důvodem odmítavého postoje nevládních stran k nynějšímu kabinetu bylo podle jejich představitelů především to, že se Babiš ani nepokusil získat jejich podporu. Programové prohlášení označovali kritici za nevěrohodné a nabízející každému něco. Nejčastěji používaným příměrem pro vládní program byl dort, který v pohádce Josefa Čapka vařili pejsek a kočička a který byl ve výsledku nepoživatelný.

Pravicoví poslanci ve své kritice zdůrazňovali i skutečnost, že Babiš byl obviněn kvůli financování farmy Čapí hnízdo. Proto ho nepovažují za důvěryhodného. Pirátům a STAN se ale dopoledne nepodařilo prosadit před jednání o důvěře vládě hlasování o vydání Babiše k trestnímu stíhání. Ostatní strany to odmítly zejména kvůli tomu, že ve věci dosud nevydal stanovisko mandátový a imunitní výbor.

Dění kolem vydání důvěry Babišově vládě jsme sledovali on-line:

On-line

  • 07:30
     

    Dobrý den, vítáme vás u on-line reportáže, která přilibíží průběh schůzce poslanců, při které vláda premiéra Babiše (ANO) žádá Poslaneckou sněmovnu  Parlamentu ČR o vyslovení důvěry.

  • 07:40
     

    Vláda musí před poslance předstoupit se žádostí o vyslovení důvěry do 30 dnů od svého jmenování. Prezident ji jmenoval 13. prosince.

  • 07:41
     

    Zákon nařizuje, že pro získání důvěry musí vláda získat nadpoloviční většinu hlasů přítomných poslanců, nikoli většinu ze všech poslanců. Pokud kabinet důvěru nezíská, podá demisi a prezident jej pověří vládnutím do jmenování nové vlády. Zeman už avizoval, že by ji opět sestavoval Babiš.

  • 07:42
    Miloš Zeman. 

    Vládu přijde do sněmovny podpořit prezident Miloš Zeman. Je ale takřka jisté, že nový kabinet důvěru poslanců nezíská. 

  • 07:44
    KSČM 

    Vláda má zajištěny hlasy jen v klubu ANO, který má 78 ze 200 poslanců. Proti vládě budou jednomyslně hlasovat i komunisté, kteří zvažovali její toleranci.

  • 07:45
     

    Z některých poslaneckých klubů zazněly hlasy, že sněmovní debata o důvěře vládě by se měla odložit. Část poslanců chce, aby ještě před ní mandátový a imunitní výbor doporučil plénu, zda má Babiše a prvního místopředsedu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka vydat k stíhání v kauze dotace pro Čapí hnízdo, nebo ne.

  • 08:45
    KDU-ČSL 

    KDU-ČSL na dnešním jednání sněmovny nedá důvěru menšinové jednobarevné vládě hnutí ANO. Lidovci považují za nesprávné, že se premiér Andrej Babiš (ANO) nepokusil o sestavené většinového kabinetu. Důvěru vládě lidovci nechtějí spojovat s kauzou financování farmy Čapí hnízdo, kvůli níž žádá policie o vydání Babiše ke stíhání. Nechtějí proto přerušovat dnešní schůzi sněmovny ani zařazovat na dnešní program hlasování o vydání Babiše ještě před rozhodnutím mandátového a imunitního výboru.

  • 08:46
    KDU-ČSL 

    Podle lidovců je několik možností pro vznik většinové vlády, ale ANO o nich vůbec nejednalo. "Premiér nejednal o koaliční vládě, protože ji nechce," řekl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. "Já si neumím moc představit, že by (rakouský kancléř) Sebastian Kurz nebo (německá kancléřka) Angela Merkelová řekla, mě už to nebaví v koalici, já chci vládnout sama, a tak mi dejte důvěru. To je spíš taková orientální mentalita," řekl s poukazem na povolební vyjednávání v sousedních zemích.

  • 08:46
    KDU-ČSL 

    Vytvoření menšinové vlády, která nemá zajištěnou důvěru, označil šéflidovec Pavel Bělobrádek za manažerské selhání Babiše a prezidenta Miloše Zemana, který záměr předsedy ANO podpořil. Podle Bělobrádka je pro politickou a ekonomickou stabilitu Česka třeba, aby mělo většinovou vládu, bez ohledu na to, zda v ní KDU-ČSL bude.

  • 08:47
    Starostové 

    Starostové a nezávislí chtějí přerušit schůzi, na které se má hlasovat o důvěře pro vládu Andreje Babiše (ANO). Místo toho by se podle nich mělo hlasovat o vydání Babiše a místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání kvůli případu Čapího hnízda. Řekl to předseda poslanců hnutí Jan Farský. STAN důvěru vládě nevysloví. Farský označil Babiše za zcela nedůvěryhodného politika, podle poslankyně Věry Kovářové jeho vláda důvěru ztratila dřív, než o ni požádal.

  • 08:47
    Starostové 

    Farský (STAN): S žádostí o důvěru před poslance předstupuje (Babiš) zcela nedůvěryhodný politik, který je veden ve svazcích někdejší československé tajné policie StB, vyšetřován z podvodu a evropské orgány ho označily za podezřelého ze dvou trestných činů. Proto pro tuto vládu hlasovat nebudeme.

  • 08:48
    Starostové 

    Odložení hlasování o důvěře by mohlo podle Farského "ušetřit" jeden promrhaný pokus o sestavení kabinetu v situaci, kdy prezident Miloš Zeman slibuje opětovné pověření Babiše a premiér současně avizuje, že i při druhém pokusu bude usilovat o menšinovou vládu. "V této situaci je lepší počkat na nově zvoleného prezidenta," uvedl. První kolo prezidentských voleb se koná tento týden.

  • 08:49
    Starostové 

    Starostové chtějí zařadit bod, ve kterém by se hlasovalo o vydání Babiše a Faltýnka, protože projednávání jejich případu v mandátovém a imunitním výboru se neúměrně natahuje. "Minulá Sněmovna rozhodla za 27 dní od doručení žádosti (o vydání), dnes je to 50. den," řekl. Oproti minulému volebnímu období, kdy sněmovna dvojici představitelů ANO ke stíhání vydala, se podle Farského přitom nic nezměnilo, argumentaci české policie naopak jen podpořila zpráva Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF). Podle Farského podpoří postup mimo jiné Piráti.

  • 08:49
    Česká pirátská strana 

    Piráti chtějí před dnešní hlasování o důvěře vládě zařadit na jednání sněmovny hlasování o vydání premiéra Andreje Babiše (ANO) k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo. Podle nich je zásadní vědět, zda chce důvěru získat trestně stíhaný premiér. Jednobarevný menšinový kabinet ANO Piráti určitě nepodpoří, výhrady mají mimo jiné k obsahu programového prohlášení.

  • 08:50
    Česká pirátská strana 

    "Vzhledem k tomu, že už přes měsíc (mandátový a imunitní) výbor doslova obstruuje finální rozhodnutí a žádost o důvěru vládě, kterou chce dnes premiér Babiš předložit, je naprosto zásadní, tak bychom měli vědět, zda o důvěru vlády žádá premiér, který je trestně stíhán či nikoli," zdůvodnil předseda Pirátů Ivan Bartoš požadavek, aby sněmovna dnes hlasovala o vydání Babiše i bez stanoviska mandátového a imunitního výboru.

  • 08:50
    Česká pirátská strana 

    Piráti jsou podle Bartoše připraveni hlasovat i pro přerušení schůze, pokud by přišel racionální návrh na to, aby sněmovna s hlasováním o důvěře počkala až na konečné rozhodnutí mandátového a imunitního výboru o vydání Babiše.

  • 08:51
    Česká pirátská strana 

    Podle Bartoše se na vyslovení nedůvěry Babišově vládě shoduje i většina Pirátů, ve vnitrostranické anketě podporuje postup poslaneckého klubu 96 procent všech Pirátů.

  • 09:13
    ČSSD 

    Sociální demokracie dnes vládu Andreje Babiše (ANO) nepodpoří, její programové prohlášení považuje za soubor slibů, které nebude kabinet chtít plnit. Řekl to úřadující šéf strany Milan Chovanec. ČSSD je podle něj připravena při případném druhém pokusu k věcnému jednání o vládě, které však nesmí probíhat formou diktátu. "Vzniklá vláda by měla být mimo jiné proevropská a bez obviněných politiků," uvedl Chovanec.

  • 09:14
    ČSSD 

    Mezi základní výhrady ČSSD ke kabinetu podle Chovance patří fakt, že menšinová vláda ANO je pravicová. "Žádná vážná jednání o vládě se nevedla, byl to v podstatě diktát ANO a Andreje Babiše, jak vládu sestavit personálně i po stránce programového prohlášení," uvedl Chovanec. Program kabinetu navíc podle něj vznikal podobně, jako když pejsek a kočička v pohádce Josefa Čapka vařili dort. "Všichni mají slíbeno vše a nikdo nedostane nic," uvedl.

  • 09:16
     

    V programu vlády chybí sociálním demokratům podpora rodin s dětmi. Kritizoval také jízdné ve vlacích zdarma pro seniory a studenty, které se objevilo až v závěrečné verzi prohlášení. Krok měl podle něj odvést pozornost od toho, že ve stejné době byly v médiích zveřejněny závěry Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF), která se týká Babiše a místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka.

  • 09:17
    ČSSD 

    ČSSD je připravena na věcné jednání o vládě, které ale musí mít pravidla, uvedl Chovanec. Při prvním pokusu podle Chovance ANO vážně míněná jednání o vládě nevedlo. Sociální demokracie je připravena podpořit proevropský projekt, který bude zachovávat vazby s partnery ČR v rámci atlantického spojenectví, dodal. "Musí to být vláda, kde nebudou obvinění politici," uvedl. ANO by podle Chovance také nemělo mít vliv na ministerstvo spravedlnosti, vnitra a financí.

  • 09:18
    ČSSD 

    Šéf poslanců ČSSD Jan Chvojka uvedl, že strana nebude pro odložení hlasování o důvěře. "Vláda, která si důvěru nezaslouží, by to měla vědět hned nejdříve, jak je to možné," řekl. Předřazení bodu, kde by se hlasovalo o vydání Babiše a Faltýnka ke stíhání v případu Čapího hnízda bez předchozího stanoviska imunitního výboru, ČSSD také nepodpoří. Strana chce dodržet zvyklost, kdy plénum čeká na doporučení výboru. "Je to zvyklost, která by se neměla kvůli osobním důvodům porušovat," uvedl.

  • 09:25
    Miroslav Kalousek. 

    TOP 09 nepovažuje za důležité před jednáním o důvěře vlády hlasovat o vydání Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání, nestaví se ale proti, citovala agentura ČTK předsedu klubu TOP 09 Miroslava Kalouska.

  • 09:28
    KDU-ČSL 
  • 09:31
    TOP 09 

    TOP 09 na hlasování menšinovou vládu Andreje Babiše (ANO) nepodpoří. Podle strany nelze důvěřovat premiérovi, který byl evidován jako agent komunistické Státní bezpečnosti (StB) a je podezřelý z podvodu. TOP 09 kritizuje i programové prohlášení vlády a některé její dosavadní kroky. Představitelé strany dnes také uvedli, že jim nevadí hlasovat pro přerušení schůze do rozhodnutí o případném vydání Babiše k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo, nepovažují to ale za zásadní věc.

  • 09:32
    Miroslav Kalousek. 

    "Je to poprvé, co o důvěru žádá bývalý agent Státní bezpečnosti evidovaný pod krycím jménem Bureš a člověk důvodně podezřelý z dotačního podvodu," řekl šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. "V běžném občanském životě člověku, kterého podezříváme z podvodu, příliš nevěříme, nesvěřujeme mu své osudy a majetky. Tím větší máme odpovědnost, máme-li ústavní odpovědnost, a důvěru proto vyslovit nemůžeme," doplnil s tím, že TOP 09 bude aktivně hlasovat proti vládě.

  • 09:33
    TOP 09 

    První místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová kritizovala i programové prohlášení vlády. Podle ní jsou v něm návrhy, proti kterým ministři ANO aktivně hlasovali v předchozím kabinetu Bohuslava Sobotky (ČSSD), proto pokládá TOP 09 programové prohlášení za nevěrohodné.

  • 09:33
    TOP 09 

    TOP 09 kritizovala i některé kroky současné vlády, zejména schválení návrhu zákona připraveného KSČM, který má zdanit finanční náhrady v rámci církevních restitucí. Podle předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila to navazuje na revizi návrhu programového prohlášení. "Je jasné, že se tato vláda snaží přiblížit levicovým stranám. Podle mého názoru je to příprava pro druhý pokus, kdy Andrej Babiš připraví vládu s komunisty a možná i sociálními demokraty," řekl.

  • 09:35
    ODS 
  • 09:38
    Miloš Zeman. 

    Vládu by měl v 11.00 přijít podpořit prezident Miloš Zeman.

  • 09:45
    Česká pirátská strana 

  • 09:53
    Česká pirátská strana 

  • 09:58
    ODS 

    ODS nepodpoří při hlasování vládu Andreje Babiše (ANO) kvůli tomu, že se vládní hnutí ani nepokusilo o sestavení většinové vlády. Dalšími důvody jsou program, který jde proti požadavkům občanských demokratů na omezení byrokracie a snížení daní, a fakt, že pro podporu vládě ODS nemá mandát od svých voličů, řekl šéf strany Petr Fiala. Vyloučil i to, že by mohla ODS podpořit menšinovou vládu ANO při případném druhém pokusu.

  • 09:59
    ODS 

    Podle šéfa ODS Babiš a prezident Miloš Zeman se snaží vytvořit zdání, že hlasování o důvěře je formalitou a nezávazným testem podpory. "Jenže je to klíčový akt, bez důvěry nemůže žádná vláda fungovat, spravovat zemi," uvedl. ODS kritizuje Zemana za to, že pravděpodobně už druhý ze tří premiérů, které jmenoval, ve sněmovně podporu nedostane.

  • 10:05
    Starostové 
  • 10:11
    Česká pirátská strana 

    Předseda Pirátů Ivan Bartoš si bere slovo a na úvod schůze sněmovny žádá poslance, aby ještě před hlasováním o důvěře vlády hlasovali o vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka (ANO) kvůli vyšetřování kauzy kolem Farmy Čapí hnízdo.
    Návrh Bartoše podpořil také šéf Starostů a nezávislých Jan Farský.

  • 10:18
    ODS 

    „Hlasovat o důvěře vládě bychom měli až poté, co budeme znát stanovisko mandátového a imunitního výboru k vydání poslanců Babiše a Faltýnka," míní předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

  • 10:18
    Starostové 
  • 10:19
    Česká pirátská strana 

    Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek mluví o tom, že mandátový a imunitní výbor nebyl schopen během měsíce a 14 dnů zaujmout stanovisko k vydání poslanců Babiše a Faltýnka.

  • 10:24
    Tomio Okamura. 

    SPD nepodpoří návrh, aby sněmovna i bez stanoviska mandátového a imunitního výboru hlasovala pro vydání premiéra Andreje Babiše (ANO) a předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání kvůli financování farmy Čapí hnízdo. Podle hnutí musí výbor napřed zaujmout stanovisko. SPD nechce ani přerušovat jednání o důvěře vládě, přestože poslanci hnutí budou hlasovat proti.

  • 10:26
    Tomio Okamura. 

    "Jediné, co od Andreje Babiše slyšíme, je to, abychom jednostranně podporovali jeho menšinovou vládu, aby mohl Andrej Babiš a jeho ministři za hnutí ANO rozdělovat veřejné miliardy jen pro své osobní a stranické zájmy," řekl předseda SPD Tomio Okamura. Podle něj by podpora menšinové vlády ANO byla zrada na voličích SPD. "Nebudeme dělat jen stafáž cizím zájmům," uvedl.

  • 10:26
    Tomio Okamura. 

    Hlasování o důvěře by se podle Okamury mělo konat co nejdřív, aby bylo možné přistoupit k případnému druhému pokusu o sestavení vlády. Proto SPD nepodpoří návrhy na přerušení schůze sněmovny.

  • 10:26
    Tomio Okamura. 

    Okamurovo hnutí nesouhlasí ani s tím, aby se ve středu hlasovalo o vydání Babiše s Faltýnkem k trestnímu stíhání bez stanoviska mandátového a imunitního výboru. Předseda poslaneckého klubu SPD Radim Fiala nicméně uvedl, že zatím nic nenasvědčuje tomu, že by poslanci SPD měli hlasovat proti vydání obou poslanců.

  • 10:33
     
  • 10:33
     
  • 10:34
     

    Do 11 hodin je přerušeno jednání sněmovny. Poté by měla na řadu přijít řeč prezidenta Miloše Zemana.

  • 10:51
    TÝDEN.CZ 

    Poslanci Pirátů a Starostů neprosadili návrh, aby se sněmovna ještě před jednáním o vyslovení důvěry jednobarevné menšinové vládě Andreje Babiše (ANO) zabývala jeho vydáním ke stíhání v kauze Čapí hnízdo. Postup podpořilo 65 přítomných poslanců, 115 jich bylo proti. 

  • 10:52
    Česká pirátská strana 

    Předseda Pirátů Ivan Bartoš návrh zdůvodnil tím, že je zásadní rozdíl, zda by sněmovna hlasovala o důvěře vládě premiéra, který je, nebo není trestně stíhaný. Podle šéfa frakce STAN Jana Farského není důvod, aby se projednávání policejní žádosti o vydání Babiše a prvního místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka protahovalo a oba aktéři kauzy se schovávali před spravedlností.

  • 11:02
     

    Vše je připraveno na vystoupení prezidenta Zemana. Ve sněmovně zní fanfáry ze Smetanovy opery Libuše.

  • 11:05
    ČSSD 
Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: Karel Šanda

Autor: - red -, ČTK





Čtěte dále

Pražští radní se budou zabývat úpravou plastiky s nápisem Moskva-Praha, jež je umístěna Andělu

Pražští radní se budou zabývat úpravou plastiky s nápisem Moskva-Praha, jež je umístěna Andělu

Pražští radní by se měli v pondělí zabývat možnou úpravou bronzové plastiky s nápisem Moskva-Praha, která je umístěna ve...

Vláda bude v úterý projednávat návrh novely s ošetřovným pro živnostníky a dohodáře

Vláda bude v úterý projednávat návrh novely s ošetřovným pro živnostníky a dohodáře

Ošetřovné by od příštího roku mohli mít i živnostníci a dohodáři s nemocenským pojištěním. Vedle nemocenské by se měly...

Sněmovna schválila pravidla pro nakládání s látkami typu kratom

Sněmovna schválila pravidla pro nakládání s látkami typu kratom

Sněmovna schválila pravidla pro nakládání s látkami typu kratom nebo konopí s nízkým obsahem účinné složky THC. Hlavním cílem...

Vědci a akademici: Rozhodnutí Tuleji vzdát se nominace bylo správné

Vědci a akademici: Rozhodnutí Tuleji vzdát se nominace bylo správné

Rozhodnutí Pavla Tuleji (TOP 09) vzdát se nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace bylo správné. Shodla se na tom většina...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Zasněžené vrcholy, spoustu sněhu a dobrodružství na horách, to vše nabízí Horský Resort Rokytnice nad Jizerou nacházející se v...

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Na závěrečné konferenci Erasmus +, která proběhla tento týden ve škole Michael v Praze, bylo vidět především nadšení. Studenti...

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Kuřáků klasických cigaret ubývá. Díky tomu, že si nemohou zapálit na spoustě veřejných míst, přecházejí na alternativní výrobky,...

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně bylo letos spojeno se slavnostním představením Andělských křídel. Tento...

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

V České republice jsou oproti západní Evropě stále vysoké počty pacientů i úmrtí na onemocnění srdce a cév, a proto je potřeba...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi