Nečas: Nemám důvod rezignovat, Nagyové stále věřím

Petr Nečas.

Premiér Petr Nečas (ODS) podle svých slov nemá důvod rezignovat. Nezískal informace prokazující trestnou činnost svých spolupracovníků. Řekl to ve své první reakci k zásahům Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), který podle médií zadržel některé z jeho nejbližších spolupracovníků včetně šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové; té se předseda vlády zastal.

Anketa:

Policie od středečního večera vyslýchá politiky a blízké spolupracovníky premiéra Petra Nečase. Má to podle vás vést k předčasným volbám?

"Já osobně jsem přesvědčen, že jsem se nedopustil čehokoliv nepoctivého a že se čehokoliv nepoctivého nedopustili ani mí spolupracovníci, tedy paní vrchní ředitelka Jana Nagyová. Nemám tudíž důvod uvažovat o rezignaci, a tím pádem o pádu vlády," uvedl Nečas.

"K zadržení paní vrchní ředitelky Jany Nagyové mám jen ten komentář, že má důvěra k ní nepoklesla a nemám důvod se domnívat, že se dopustila jakýchkoliv nezákonností," prohlásil předseda vlády. Nečas ve vystoupení nezmínil jméno šéfa úřadu vlády Lubomíra Poula, který je také mezi zadrženými.

Zásah na úřadu vlády nemá podle premiéra souvislost se zásahy na pražském magistrátu a v dalších institucích. "Zadržení pracovníků Úřadu vlády má mít souvislost s údajnou komunikací s vojenským zpravodajstvím a odstoupením tří poslanců ODS na podzim roku 2012 tzv. rebelů," řekl Nečas. Očekává, že orgány činné v trestním řízení sdělí brzy souvislosti a důvody, které vedly k takto rozsáhlé akci. "Dlouhodobé mlčení umožňuje pouze šíření spekulací, polopravd a nepodložených tvrzení," poznamenal Nečas.

Kritizoval také fakt, že údajnou trestnou činnost v Praze dozoruje ostravská pobočka Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. On osobně i jeho spolupracovníci jsou prý připraveni ke spolupráci. "Podobné účelové změny jednotlivých typů státních zastupitelství ve své době byly právem kritizovány v kauze (někdejšího vicepremiéra) Jiřího Čunka," připomněl předseda vlády. Olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan to však odmítl. Serveru Lidovky.cz řekl, že kauza byla olomouckým žalobcům přikázána ze strany Nejvyššího státního zastupitelství.

Nečas zdůraznil, že věří v to, že policie i státní zastupitelství postupují zcela nezávisle a bez politického kontextu. O nezávislost orgánů činných v trestním řízení prý také vždy usiloval.

Večer se na výzvu premiéra sešla i Bezpečnostní rada státu, která podle zdroje z vlády zhruba hodinu projednávala současnou situaci. Výsledek jednání ale zdroj nesdělil s odkazem na ochranu utajovaných informací.

ODS stojí za premiérem

Nečase podpořilo narychlo svolané grémium ODS. "V této chvíli nemá (grémium) žádné informace, které by vedly ke změně podpory premiéra Petra Nečase," řekl v ČT místopředseda strany a ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. "Jsme přesvědčeni, že situace je skutečně velmi vážná a jsme připraveni přijmout zodpovědnost, ale v tuto chvíli nemáme relevantní informace," doplnil. Strana podle Kuby respektuje právo policie na nezávislé vyšetřování a nabízí plnou součinnost.

Do Poslanecké sněmovny by měl Nečas dorazit v pátek ráno, ve stejný den jej také čeká rozmluva s prezidentem Milošem Zemanem na Pražském hradě.

Policie v středu a ve čtvrtek zadržela několik lidí, které vyslýchá. Zároveň provádí domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor, a to v Praze, středočeském a východočeském regionu. Na zásahu se podílejí stovky policistů.

Podle médií je mezi zadrženými kromě Nagyové někdejší šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř, bývalý poslanec a ministr Ivan Fuksa (ODS), šéf úřadu vlády Poul či exšéf Vojenského zpravodajství a nynější ředitel Správy státních hmotných rezerv Ondrej Páleník. Podle deníku Právo byl zatčen i nynější ředitel Vojenského zpravodajství Milan Kovanda.

Komerční banka potvrdila informaci, že na základě rozhodnutí soudu zpřístupnila policii některé bezpečnostní schránky. Zásah v pražské pobočce banky souvisí s razií na úřadu vlády.

Policie si přišla pro některé dokumenty například i na odbor městského investora pražského magistrátu, zasahovala také v sídle Lesů ČR, v sídle lobbisty Iva Rittiga či u podnikatele Romana Janouška.

Speciální psi z Rakouska

Rakouské ministerstvo vnitra podle agentury APA potvrdilo dosavadní spekulace, že se na raziích podíleli i rakouští policisté. Mluvčí resortu Karl-Heinz Grundböck řekl, že rakouská podpora je "čistě technického rázu". "Jedná se o psy se speciálním výcvikem, které česká policie nemá k dispozici," řekl Grundböck s tím, že zmíněná služební zvířata dokážou podle pachu najít peníze. Mluvčí také prohlásil, že české vyšetřování "nijak nesměřuje" do Rakouska. Psi pomáhali například ve vršovické vile Rittiga.

On-line

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu zasahuje ve vysokých kruzích politiky.

  • 11:03
    TÝDEN.CZ 

    Vážení čtenáři, sledujte na on-line deníku TÝDEN.CZ v živé reportáži aktuální vývoj zatýkání v nejvyšších patrech české politiky.

  • 11:04
    policie 

    "Jediné, co můžu v tuto chvíli říct, je, že probíhá realizace," řekl on-line deníku TÝDEN.CZ mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták. Zásah podle něj dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, bližší informace k němu ale ÚOOZ zatím sdělovat nebude. 

  • 11:05
    policie 

    Podle komentátora Respektu Jaroslava Spurného policie pracovala na případu zhruba dva roky a do případu je zapojeno na 400 lidí, razie má probíhat po celém Česku probíhat až do sobotního rána.

  • 11:05
    Miroslav Kalousek 

    "Jediné, co k tomu mohu říct, je, že jsem zjevně odešel včas," zavtipkoval šéf financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Jinak prý neměl ráno informace.

  • 11:06
    Karolína Peake 

    "O zásahu nic nevím, z jednání vlády jsem odešla dřív. Jak je známo, na Úřadu vlády ani nemám kancelář, takže co přesně se tam dělo, nevím," sdělila on-line deníku TÝDEN.CZ vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM).

  • 11:07
    policie 

    Policie nyní zasahuje také v komplexu, ve kterém sídlí lobbista Roman Janoušek a podle informací on-line deníku TÝDEN.CZ zasahují policisté také v budově ministerstva obrany. Podle médií policisté nyní provádějí domovní prohlídku u pražského lobbisty Iva Rittiga.

  • 11:08
     

    "Takovou situaci nepamatuji v celé naší historii, ani za posledních dvacet třicet let v evropských civilizovaných zemích, aby policie zatýkala na úřadu vlády," prohlásil Jiří Paroubek (LEV-21). "To, že byla zatčena i  Nečasova nejbližší spolupracovnice Jana Nagyová, povede podle mě k hlasování o nedůvěře a ke konci této vlády."

  • 11:09
     

    Pražský politik Tomáš Hrdlička (ODS), který je často také označován za jednoho z pražských kmotrů, je pracovně v Chorvatsku. "Nemám žádné informace o tom, že by se to mělo týkat i mě," řekl pro Aktuálně.cz.

  • 11:12
     

    "K tomu mohu říci, že celou věc vyšetřuje vrchní státní zastupitelství Olomouc a ÚOOZ zaúkolovala k některým úkolům. Veškerá práva na informace si vyhradilo zastupitelství Olomouc, takže víc nevím a ani říci nemůžu," prohlásil ministr vnitra Jan Kubice.

  • 11:17
     

    "Ta situace vypadá jako velmi vážná a možná se jedná za největší skandál za posledních mnoho let," prohlásil šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc. Strana žádá premiéra o co nejrychlejší reakci, zatím čeká na potvrzení informací.

  • 11:19
     

    "Věci veřejné jsou připraveny podpořit předčasné volby v co nejdřívějším termínu," řekl předseda strany Vít Bárta. "Jedině rozpuštění Poslanecké sněmovny, jedině ukončení této vlády jsou tím správným řešením, které může dát jistotu občanům České republiky, že se toto nebude opakovat."

  • 11:20
     

    Šéfka sněmovny Miroslava Němcová (ODS) řekla, že situace je vážná. "Žádná žádost o vydání poslance ze strany policie zatím do sněmovny nedorazila. Musíme počkat na další fakta."

  • 11:22
     

    Dnes ráno chyběla řada ministrů i poslanců na interpelacích ve sněmovně, trvaly tak jen pár minut. Plénum nemohlo pro nedostatek přítomných členů dolní komory ani hlasovat. 

  • 11:24
    Bohuslav Sobotka 

    "ČSSD pokládá zveřejněné informace médií o zásahu Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v budově úřadu vlády a o údajném zadržení řady představitelů ODS za velmi závažné. Pokládáme za nezbytné, aby se k celé situaci co nejdříve oficiálně vyjádřili představitelé policie a státního zastupitelství," uvedl v tiskovém prohlášení předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

  • 11:25
    policie 

    Server Aktuálně.cz píše, že za akcí jsou stovky hodin odposlechů, které v posledních měsících policie nasadila na lobbistu Romana Janouška.

  • 11:26
    policie 

    "Mohu potvrdit, že v budově ministerstva zasahují pracovníci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu," řekla mluvčí Ministerstva obrany Mira Třebická. Dodala, že policisté dorazili do budovy zhruba v 09.30 celkem sedmi vozy.

  • 11:27
    policie 

    ParlamentníListy.cz uvedly, že detektivové provádějí razii i v domě Libora Grygárka, bývalého náměstka Vrchního státního zastupitelství v Praze.

  • 11:28
    policie 

    Podle serveru iHNED.cz detektivové byli i na Kladně v administrativní budově, kde do minulého týdne sídlila společnost Kardio Port, mající blízko k Romanu Janouškovi.

  • 11:30
     

    "To, čemu říkáte zásah, byla návštěva dvou státních zástupců a pana ředitele ÚOOZ u premiéra Nečase za účelem úkonu trestního řízení," uklidňoval situaci ministr vnitra Kubice.

  • 11:31
     

    "V budově ředitelství je naprostý klid a běžný provoz," informoval mluvčí Lesů ČR Zbyněk Boublík. Firma je také v souvislosti se zatýkáním a s kauzou rebelů z ODS zmiňována.

  • 11:35
     

    Věci veřejné vyzvaly sněmovnu, aby přerušila jednání, než se dostaví premiér Petr Nečas.

  • 11:39
    TÝDEN.CZ 

    "Sociální demokraté si myslí, že celý případ zapříčiní pád vlády a předčasné volby. Mohly by se konat už na počátku září," informuje reportérka on-line deníku TÝDEN.CZ ze sněmovny. Kvůli celé věci se večer sejde grémium ČSSD. Nikdo z poslanců nepředpokládá, že by premiér do sněmovny přijel a její schůze by tak mohla pokračovat.

  • 11:44
    policie 

    Podle Mladé fronty Dnes policie zasahovala i na Odboru městského investora Prahy. Jeho šéf Jan Beránek to listu potvrdil s tím, že si detektivové vyžádali informace asi o 13 veřejných zakázkách z období let 2009-2012.

  • 11:48
    Petr Nečas 

    Podle serveru Česká pozice je premiér Petr Nečas v nemocnici.

  • 11:49
    policie 

    Policisté zapečetili dům, který sousedí se sídlem lobbisty Iva Rittiga u pražského náměstí Republiky.

  • 11:53
     

    O přítomnosti policistů se ministr vnitra Kubice dozvěděl od policejního prezidenta Martina Červíčka. Ten byl osobně u toho, když policie na úřad přišla. "Prostě přišli státní zástupci a ředitel ÚOOZ Šlachta," odmítal Kubice věc více rozvádět.

  • 11:58
    policie 

    Podle informací IHNED.cz policisté zasahují také v Mělníku, kam odjeli, když nezastihli v Kladně nikoho z firmy Kardio Port. Odjeli do domu Luboše Paška, bývalého šéfa představenstva Kardio Portu.

  • 11:59
    Petr Nečas 

    Mluvčí vlády Jan Hrubeš popřel, že by premiér Nečas byl v nemocnici. Některá média spekulují o infarktu.

  • 12:13
    TÝDEN.CZ 

    Mluvčí ODS Jirí Sochor on-line deníku TÝDEN.CZ sdělil, že o případném jednání vedení strany k zatýkání nemá žádné informace. Tři kontaktovaní členové vedení strany on-line deníku TÝDEN.CZ neodpověděli.

  • 12:15
    Petr Nečas 

    Podle informací serveru Česká pozice opouštěl Petr Nečas úřad vlády kolem půl čtvrté ráno.

  • 12:20
    policie 

    Podle České televize jsou policisté v civilu stále na Úřadu vlády a zajišťují dokumenty.

  • 12:23
     

    "Pokud se prokážou obvinění, která se nyní objevují, pak se jedná o největší ostudu České republiky v novodobých dějinách, a za zvlášť ostudnou považuji skutečnost, že se do této chvíle nikde nenašel premiér vlády, který by alespoň částečně mohl objasnit situaci,“ prohlásil statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek. Sociální demokraté na šestou večer svolávají grémium.

  • 12:27
    Miloš Zeman 

    "Prezident republiky Miloš Zeman nebude v tuto chvíli žádným způsobem komentovat neoficiální a nepodložené informace týkající se situace na Úřadu vlády České republiky," informoval jeho úřad. Zeman momentálně jedná na Slovensku.

    V pátek se na Pražském hradě setká s policejním prezidentem, premiérem a předsedou ČSSD, se kterými celou situaci prodiskutuje.

  • 12:30
     

    Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová informovala, že schůze dolní komory parlamentu je přerušená až do příchodu premiéra Petra Nečase. Schůze má pokračovat v pátek ráno, dnes už předseda vlády nedorazí.

  • 12:33
    TÝDEN.CZ 

    Zpravodajka on-line deníku TÝDEN.CZ hlásí, že ve sněmovně je slyšet volání po předčasných volbách napříč spektrem.

  • 12:43
    TÝDEN.CZ 

    Několik poslanců on-line deníku TÝDEN.CZ řeklo, že podle jejich informací jsou Roman Janoušek i Ivo Rittig v zahraničí. Janoušek nezvedá svůj mobil, Rittig by mohl být v Monaku, kde má jedno ze svých sídel.

  • 12:46
     

    Podle zdroje Mladé fronty dnes je Roman Janoušek ve svém sídle v chorvatském Zadaru.

  • 12:58
     

    V Poslanecké sněmovně policie nezasahovala, musela si ověřovat její předsedkyně Miroslava Němcová.

  • 13:02
    policie 

    Policie si při zásahu na pražském magistrátu vyžádala smlouvy týkající se lobbisty Romana Janouška. Žádala také doklady k asi dvěma desítkám zakázek, mezi kterými je mimo jiné miliardový tendr na svoz komunálního odpadu.

  • 13:12
    Petr Nečas 

    Podle informací z médií musel být předseda vlády v noci ošetřen lékařem, jeho mluvčí Jan Hrubeš dementoval zprávy o tom, že je Nečas stále v nemocnici. Zdroje ČTK uvádějí, že premiér je nyní ve své pracovně v budově úřadu vlády.

  • 13:16
     

    „Jediným řešením jsou rychlé předčasné volby,“ telefonoval z Londýna České televizi předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD). "Rozhodující slovo by měl mít prezident."

  • 13:34
     

    "Tak to vypadá na nové volby, pokud to ale vládní strany nebudou chtít řešit jen změnou premiéra. Pokud by se Sněmovna rozpustila v červnu, byly by volby koncem srpna," napsal na Facebook senátor Zdeněk Škromach (ČSSD).

  • 13:36
     

    "Je tohle kauza, kdy David Rath bude první a teď půjde ta série, anebo první a poslední? Co tím myslím? Víte já jsem zvědav, jestli teď tyhle masivní odposlechy a sledování budou mít ministři této vlády, jejich náměstci, a pokud ano, tak já tvrdím, že za pár měsíců bude kabinet zasedat vedle v cele u mě v Litoměřicích," věštil před rokem David Rath.

  • 13:41
    TÝDEN.CZ 

    Detektivové provádějí razii i v domě Libora Grygárka, bývalého náměstka pražského vrchního státního zástupce, který se v současné době živí jako samostatný advokát. On-line deníku TÝDEN.CZ se podařilo jej zastihnout, reportér zazvonil na jeho dveře. "Zatčený nejsem, ale policisté mi právě prohlížejí telefon, asi mi jej pak nevrátí, takže vám nebudu moci zavolat zpátky," řekl Grygárek. Podobně odbyl i další novináře.

    Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová v minulosti označila Grygárka za součást takzvané justiční mafie.

  • 13:45
    policie 

    Policisté z ÚOOZ sdělí víc podrobností na brífinku v 15.30.

  • 14:01
    policie 

    Podle serveru idnes.cz odjelo z Galerie Myšák policejní auto se zakuklenými ozbrojenci a odváželo tři ženy, patrně pracovnice Janouškovy firmy.

  • 14:03
    policie 

    Podílejí se na razii i detektivové Národní protidrogové centrály? "V tuto chvíli vám to nebudu ani potvrzovat, ani vyvracet. Vyčkejte věcí příštích," řekl neurčitě její šéf Jakub Frydrych serveru idnes.cz.

  • 14:29
    policie 

    Policie přece jen zasahuje v sídle generálního ředitelství státního podniku Lesy České republiky v Hradci Králové, potvrdil mluvčí podniku Zbyněk Boublík. Ještě dopoledne tvrdil, že policie na ústředí podniku nezasahovala.

  • 14:31
     

    "Že by konečně spravedlnost alespoň pro část české politické galerky? Doufám, že policie i státní zástupci konají na základě dostatečných důkazů," vyjádřil se senátor Jiří Dienstbier (ČSSD).

  • 14:33
    krize 

    "Události posledních hodin nejsou ničím nečekaným. K odhalování korupce, podvodů, zločinů i na těch nejvyšších postech muselo zákonitě jednou dojít. Situace je totiž tak neudržitelná, že Policie prostě musí konat!" hřímá senátor Tomio Okamura.

    "Jsem si ale vědom toho, že výměna vlády nic neřeší. Je potřeba změnit celý systém, který masivní zneužívání moci umožňuje, a to od základů."

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK

Autor: - red -





Čtěte dále

Steinmeier si v Praze připomněl vstup Česka do EU, navštívil židovské památky

Steinmeier si v Praze připomněl vstup Česka do EU, navštívil židovské památky

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier si během dvoudenní návštěvy Prahy společně s českými politiky připomněl vstup České...

ČR do konce září posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím

ČR do konce září posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím

Ode dneška do 30. září budou v Česku posílená bezpečnostní opatření kvůli mistrovství světa v hokeji a dalším sportovním akcím v...

Ministrem pro vědu bude Tuleja, rozhodla TOP 09, vládu doplní v pondělí

Ministrem pro vědu bude Tuleja, rozhodla TOP 09, vládu doplní v pondělí

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát ekonom a prorektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja. Na jeho...

Bez důchodové reformy by se musely v budoucnu výrazně snižovat důchody, nebo navyšovat daně, uvedl Jurečka

Bez důchodové reformy by se musely v budoucnu výrazně snižovat důchody, nebo navyšovat daně, uvedl Jurečka

Bez důchodové reformy by se musely v budoucnu výrazně snižovat důchody, nebo navyšovat daně. Navrhované změny včetně navyšování...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Zasněžené vrcholy, spoustu sněhu a dobrodružství na horách, to vše nabízí Horský Resort Rokytnice nad Jizerou nacházející se v...

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Na závěrečné konferenci Erasmus +, která proběhla tento týden ve škole Michael v Praze, bylo vidět především nadšení. Studenti...

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Kuřáků klasických cigaret ubývá. Díky tomu, že si nemohou zapálit na spoustě veřejných míst, přecházejí na alternativní výrobky,...

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně bylo letos spojeno se slavnostním představením Andělských křídel. Tento...

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

V České republice jsou oproti západní Evropě stále vysoké počty pacientů i úmrtí na onemocnění srdce a cév, a proto je potřeba...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi