Kubova ODS eso nevytáhla. Hledá "pana přijatelného"

ODS jasného kandidáta na premiéra zatím nemá.

Výkonná rada ODS zatím nového premiéra nenavrhla. Napřed podle ní budou muset proběhnout jednání. "Neslyšeli jsme ještě názor pana prezidenta, ani koaličních partnerů," řekl po jednání první místopředseda ODS Martin Kuba. Vláda by se ovšem podle ně měla skládat ze současných koaličních partnerů, ministerský předseda by měl být z ODS. Rozhodnout by se prý mělo v řádu několika dnů.

Anketa:

Jak byste oznámkovali výkon vlády premiéra Petra Nečase, která po třech let existence končí?

"Jsem přesvědčen, že jsou v ODS lidé, kteří jsou připraveni tento úkol přijmout," řekl Kuba. Kuba neprozradil ani počet zájemců o křeslo premiéra. Prioritou ODS je podle něj zachování současné vlády a obnova země po povodních.

Podle místopředsedkyně ODS Miroslavy Němcové bude v současnosti záležet na postoji prezidenta Zemana, za kterým by měl Kuba zajít v pondělí či v úterý. "Musí se nejprve jednat s panem prezidentem, protože on je teď tím, který má v rukou tu situaci, který bude jmenovat," řekl Němcová. Kandidáti tak budou muset být průchodní i u Zemana.

"Bývá daleko více těch, co chtějí. A teď jde také o to, aby ještě byli chtěni," okomentoval zasedání výkonné rady místopředseda ODS Pavel Blažek. Petr Nečas, který má v pondělí večer podat demisi, se tiskové konference nezúčastnil. ODS tak podle všeho již prakticky vede Martin Kuba, který je často zmiňován jako adept na premiéra, sám by o to stál. Dalšími zmiňovanými jmény jsou ministr spravedlsnosti Pavel Blažek, ministr dopravy Zbyněk Stanjura, šéfka Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová či exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil - zdaleka ne všichni jsou však přijatelní pro koaliční partnery.

Současná vládní krize je důsledkem zásahu policie a státního zastupitelství, kteří minulý týden obvinli vedoucí Nečasova sekretarátu Janu Nagyovou ze zneužívání Vojenské zpravodajské sužby. Nechala totiž ze soukromých důvodů sledovat Nečasovu ženu a dva zaměstnance Úřadu vlády. Kromě toho byli obviněni i tři ývalí poslanci ODS z korupce.

On-line

Sledujte on-line reportáž o pádu Nečasovy vlády:

  • 07:57
    TÝDEN.CZ 

    Vážení čtenáři, vítáme vás u on-line reportáže, jež mapuje dění kolem demise premiéra Petr Nečase (ODS)

  • 07:58
    Petr Nečas 

    Premiér a předseda ODS Petr Nečas dnes odejde z obou funkcí. Rezignaci ohlásil v neděli kvůli kauze své blízké spolupracovnice Jany Nagyové. Demisi předsedy vlády předá do rukou prezidenta Miloše Zemana. O odchodu z čela strany bude informovat jednání výkonné rady ODS. Širší vedení občanských demokratů se bude zabývat také výběrem kandidáta na nového premiéra. Jméno pak ODS sdělí koaličním partnerům. Pokud se koalice na kandidátovi shodne, mohla by s návrhem už v úterý jít za prezidentem Milošem Zemanem.

  • 07:59
    ODS 

    Jméno nového předsedy vlády se bude podle Nečase teprve hledat. Připravenost stanout v čele kabinetu, pokud o to bude svou stranou požádán, vyjádřil první místopředseda ODS Martin Kuba.

  • 08:00
    Petr Nečas 

    Odcházející premiér Nečas doufá, že pokud koalice najde potřebných 101 poslanců připravených podporovat novou vládu, prezident Zeman to bude respektovat. Opozice s takovým postupem nesouhlasí, žádá předčasné volby.

  • 08:00
    Miroslav Kalousek 

    Místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek řekl, že respektuje právo ODS nominovat premiéra. TOP 09 ale podle něj nebude akceptovat každý návrh. Pokud se koalici nepodaří rychle nalézt ve Sněmovně pro novou vládu většinu, jsou podle Kalouska na místě předčasné volby.

  • 08:08
    Petr Nečas 

    Podle informací ČT se Nečas dostaví se svojí demisí na Hrad dnes okolo 11.00

  • 08:24
    Petr Nečas 

    Německý deník Bild nebo rakouský Kurier o ohlášené rezignaci Petra Nečase soudí, že tlak na českého premiéra byl příliš velký, než aby ho ustál. Podle Die Welt připomíná pád předsedy vlády zápletku politického thrilleru; německý list v pozadí vidí Nečasovu lásku k Janě Nagyové - šéfce jeho kabinetu a hlavní obviněné v mimo jiné korupční aféře. Švýcarský Tages-Anzeiger pak v narážce na Nečasovo dřívější prohlášení konstatoval, že premiérovi už politický guláš ležel těžce v žaludku.

  • 08:24
     

    Některé německé servery se zamýšlejí nad dalším vývojem české politické scény po pádu vlády. Spiegel online konstatuje, že není vůbec jasné, zda středopravá koalice bude moci s novým předsedou dál vládnout, jak by si přála. "Levicová opozice požaduje nové volby. Hodně teď bude záviset na schopnosti prezidenta Miloše Zemana nalézt řešení," míní Die Welt.

  • 08:34
     

    "Nečas padl kvůli lásce ke zkorumpované vedoucí své kanceláře," domnívá se německý deník Die Welt. "Zní to jako zápletka politického thrilleru. Český premiér musí odstoupit, protože jeho milenka pravděpodobně uplácela poslance, měla kontakty na mocné 'kmotry' a nechala sledovat Nečasovu ženu," píše list. Také on poznamenává, že tlak na Nečase byl "hodinu od hodiny masivnější".

  • 08:54
    TÝDEN.CZ 

    Jiří Paroubek o Nečasově pádu pro TÝDEN.CZ: Zasloužený a pochopitelný konec svatouška "pana Čistého". Asi ale ne konec té děsivě vládnoucí koalice.

  • 08:55
    Miloš Zeman 

    Kancléř prezidenta Zemana Vratislav Mynář v rozhovoru pro LN nevyloučil, že hlava státu pověří sestavením vlády 1. místopředsedu ODS Martina Kubu. Je podle něj naopak nereálné, aby prezident dával dohromady 120 hlasů nutných na rozpuštění sněmovny.

  • 09:04
     

    Český premiér Petr Nečas neustál aféru ohledně uplácení bývalých poslanců a zneužití vojenského zpravodajství, do které je zapletena šéfka jeho kabinetu Jana Nagyová - tak v kostce informuje slovenský tisk o Nečasově ohlášené demisi. Média zdůrazňují, že další vývoj v Česku ovlivní prezident Miloš Zeman, který rozhodne o novém ministerském předsedovi.

  • 09:05
     

    Ohlášená demise českého premiéra Petra Nečase v důsledku korupční aféry a zatýkání významných osob i v jeho okolí je dnes ve středu pozornosti polského tisku. Vlivný liberální deník Gazeta Wyborcza o Nečasově odstoupení informuje v rubrice věnované nejdůležitější události dne - a politické drama současně přirovnává k románu z edice pro paní a dívky.

  • 09:24
    ČSSD 

    Opoziční ČSSD vítá demisi premiéra Petra Nečase, uvedl v prohlášení šéf strany Bohuslav Sobotka. Nejsilnější strana ve Sněmovně ale podle něj nepodpoří pokus ODS a TOP 09 obnovit pravicovou koalici. Trvá na tom, že v nynější situaci je řešením dohoda o rozpuštění Poslanecké sněmovny vedoucí k předčasným volbám. O nich chce ČSSD stále jednat s dalšími stranami i prezidentem Milošem Zemanem.

  • 09:25
    ODS 

    V souvislosti s novým premiérem a předsedou ODS se zatím skloňují tři jména: Pavel Blažek, Martin Kuba a Jiří Pospíšil. Zatímco ministr průmyslu Kuba už oznámil, že je případnou nabídku připraven přijmout, dosavadní místopředseda strany Pospíšil odmítl na toto téma spekulovat. „Nebudu skloňovat žádná jména kandidátů ani své jméno v médiích. Je třeba, aby vedení ODS v klidu vybralo svého kandidáta. Ten, kdo bude vybrán, bude mít moji maximální podporu,“ řekl on-line deníku TÝDEN.CZ Pospíšil. Klíčové podle něj je, aby byl nový předseda vlády z nejsilnější vládní strany, tedy z ODS. Výkonná rada ODS se sejde dnes ve 13 hodin.

  • 10:36
    Petr Nečas 

    "Prezident republiky Miloš Zeman přijal v pondělí dne 17. června 2013 na zámku v Lánech předsedu vlády Petra Nečase. Na tomto setkání informoval Petr Nečas prezidenta republiky o svém záměru podat demisi," stojí na webu prezidenta.

    "Demisi předá předseda vlády do rukou prezidenta republiky v pondělí dne 17. června 2013 v 18.00 hodin na Pražském hradě."

  • 10:42
    ČSSD 

    "Prezident nezmůže v této situaci nic. Jediné legitimní řešení jsou předčasné volby," potvrdil on-line deníku TÝDEN.CZ své stanovisko místopředseda sněmovny a ČSSD Lubomír Zaorálek. "ČSSD má pro to podporu některých stran ve sněmovně, s jinými stále jednáme."

  • 10:44
    ODS 

    Místopředseda ODS Jiří Pospíšil podporuje Martina Kubu do čela vlády. Předčasné volby nechce, neboť by mohly ohrozit nový občanský zákoník, řekl serveru idnes.cz.

  • 10:53
    ČSSD 

    Sněmovna zřejmě nebude v úterý jednat o vyhlášení nedůvěry vládě, jak požadovala opoziční ČSSD. Důvodem je, že premiér dnes hodlá podat demisi. "Předpokládám, že se ta schůze konat nebude," řekl předseda poslaneckého klubu sociálních demokratů Jeroným Tejc.

  • 10:58
     

    Na Facebooku situaci komentoval Ondřej Nečas, syn premiéra: "ty voe, jehovisti, co prijde dal? tady uz fakt jenom :))," komentoval výroky obhájce Jany Nagyové o tom, že dala sledovat Radku Nečasovou kvůli vlivu sekty.

  • 11:15
    Karolína Peake 

    Karolína Peake on-line deníku TÝDEN.CZ řekla, že klíčovou roli v současné situaci sehraje prezident : "Najít nástupce za Nečase, se kterým bude souhlasit ODS, TOP 09, LIDEM a Zeman, zřejmě nebude tak snadné."

  • 11:24
    ODS 

    Nástupcem odcházejícího Petra Nečase ve funkci premiéra by se podle hlasů z většiny krajských sdružení ODS měl stát první místopředseda strany Martin Kuba. Mluví se ale i o dalších členech vedení ODS Jiřím Pospíšilovi, Tomáši Chalupovi, Pavlu Blažkovi a nebo ministru dopravy Zbyňku Stanjurovi. Někteří nevylučují předčasné volby. 

  • 11:38
    ODS 

    Petr Nečas by za svého nástupce podpořil ministra dopravy Zbyňka Stanjuru, informovala Česká televize.

  • 11:45
    ODS 

    ODS možná Petra Nečase na čele vlády bude chtít nahradit šéfkou sněmovny Miroslavou Němcovou. Podle informací on-line deníku TÝDEN.CZ to na nedělním jednání grémia navrhl europoslanec Jan Zahradil.

  • 12:09
     

    Ministr obrany Vlastimil Picek dočasně zprostil výkonu služby šéfa Vojenského zpravodajství Milana Kovandu a zpravodajce Jana Pohůnka kvůli jejich zapojení do případu sledování manželky odstupujícího premiéra Petra Nečase. Vojenské zpravodajství bude zatím řídit brigádní generál Rostislav Pilc.

    "Postavení generálmajora Milana Kovandy a plukovníka Jana Pohůnka mimo službu potrvá do doby, než o míře jejich zavinění rozhodne nezávislý soud," uvedl v tiskovém prohlášení Picek.

  • 12:17
     

    Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová nyní čeká, až obdrží oznámení o Nečasově demisi, poté, co ji dostane prezident Miloš Zeman, a na základě toho se bude rozhodovat o svolání mimořádné schůze. Sněmovna by mohla zítra odpoledne místo jednání o nedůvěře pokračovat v programu své řádné červnové schůze; co se ale bude dít, není jisté.

  • 12:28
     

    Roman Janoušek, u nějž se rovněž rozhlížela policie, je prý připraven se vrátit z Chorvatska, předvolá-li ho policie. Serveru Aktuálně.cz to sdělil jeho právník Vít Široký.

  • 12:35
    Petr Nečas 

    Petr Nečas chce s politikou skončit. Po příštích volbách už nebude kandidovat do sněmovny.

  • 12:36
    Miloš Zeman 

    Miloš Zeman nepreferuje předčasné volby, řekl po schůzce s ním Petr Nečas. S prezidentem hovořili o všech možnostech řešení nynější vládní krize.

  • 12:39
     

    "Myslím, že v tuto chvíli nemají jisto ani sami aktéři. Sám se budu rozhodovat až podle konkrétního návrhu, který bude předložen Sněmovně," vyjádřil se k hledání premiéra pro idnes.cz nezávislý poslanec Jaroslav Škárka (dříve VV).

  • 12:47
    ODS 

    Z ODS zaznívají rozličné názory na budoucnost strany a vlády. Šéf pardubických občanských demokratů Jiří Janků navrhuje funkce premiéra a předsedy ODS oddělit. Šéfem strany by se podle něj měl stát Pospíšil, ministerským předsedou pak Kuba, který má prý již nyní "práce nad hlavu".

  • 12:58
    ODS 

    Začíná výkonná rada ODS, z níž by mělo vzejít jméno (jména) nového předsedy strany a vlády. Podle reportérky on-line deníku TÝDEN.CZ může jednat do noci.

  • 13:05
     

    Starou vládu s novým premiérem nepodpoří nezařazený poslanec, někdejší ministr školství za VV Josef Dobeš. Za nejčistší řešení považuje předčasné volby, řekl serveru idnes.cz.

  • 13:17
    Bohuslav Sobotka 

    Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka začne hledat hlasy pro rozpuštění sněmovny, jakmile premiér Nečas odevzdá prezidentovi svou demisi. K rozpuštění je potřeba 120 poslanců.

  • 13:20
    ODS 

    Plzeňský podnikatel Roman Jurečko bývá spojován s místopředsedou ODS Jiřím Pospíšilem. Pro server ihned.cz ale vyzdvihl pracovitost a "drive" prvního místopředsedy strany Martina Kuby.

  • 13:26
     

    Pád Nečase by mohl zpozdit dostavbu jaderné elektrárny Temelín. "Je těžko představitelné, že rozhodnutí padne bez vlády s jednoznačným mandátem a s jasným názorem na státní energetickou politiku," sdělil serveru Aktuálně.cz mluvčí ČEZu Ladislav Kříž. Zatím se však harmonogram nemění.

  • 13:54
    ČSSD 

    "ČSSD odmítá jakékoliv pokusy o obnovení současné koaliční vlády s jiným premiérem," řekl předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka. Zároveň se nyní nechce ujmout moci, pokud by ji k tomu vyzval prezident Miloš Zeman, a nadále požaduje předčasné volby. O rozpuštění sněmovny, k němuž jsou potřeba hlasy 120 poslanců, chce po demisi kabinetu jednat i s ODS a TOP 09.

  • 14:09
     

    Podle sázkové kanceláře Chance je pravděpodobnost návratu podnikatelů Romana Janouška a Iva Rittiga, které policie podezřívá z ovlivňování veřejných zakázek, do Česka do konce školního roku 9:1.

  • 14:13
    policie 

    Kmotrovi Romanu Janouškovi detektivové podle jeho obhájce Víta Širokého zabavili necelý milion korun. O peníze přišla navíc i Janouškova manželka. "Bylo to asi 120 tisíc. Vzali jí to rovnou z kabelky," popisuje zásah Široký pro Lidovky.cz.

  • 14:19
    Martin Kuba 

    ODS na jednání výkonné rady neurčilo jednoho vyjednávače na hovory o setrvání koalice, jednat prý bude jednotně celé grémium, sdělil za něj první místopředseda Martin Kuba.

  • 14:20
    ODS 

    "Úkolem je najít toho, kdo chce a kdo je chtěn. Velmi prosím, abyste nechtěli nějaká konkrétní jména," sdělil novinářům na brífinku grémia ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

  • 14:22
    Martin Kuba 

    "Každé to jméno má určité atributy a pro nás je důležité je zvažovat z různých hledisek," připustil Kuba, že má ODS řadu kandidátů na post premiéra a předsedy.

  • 14:23
    Martin Kuba 

    Zítra se Kuba pokusí setkat s prezidentem Zemanem, neboť jeho názor je pro stranu důležitý.

  • 14:25
    ODS 

    Oproti očekáváním výkonná rada ODS dojednala docela rychle, žádný konkrétní výsledek neprezentovala.

  • 14:28
    Miroslav Kalousek 

    Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek novinářům řekl, že jeho strana rozhodně nepřijme jakékoliv jméno od ODS jako kandidáta na premiéra. Konkrétní požadavky na předsedu vlády však nesdělil.

  • 14:29
    Miroslav Kalousek 

    "Nikdo z nás není nenahraditelný. Samozřejmě, že odchod zkušeného a citelného politika je ztrátou, ale každého lze nahradit," uvedl Kalousek s tím, že Nečasovy práce si velmi váží a domnívá se, že by mu za ni měla Česká republika poděkovat.

  • 14:40
     

    Sledování zaměstnanců Úřadu vlády nerealizovali agenti Vojenského zpravodajství, nýbrž "soukromoprávní objekt", řekl serveru idnes.cz advokát generála Milana Kovandy Jiří Matzner. Kovanda prý vyhověl Nagyové a pověřil svého podřízeného Jana Pohůnka, který je rovněž mezi obviněnými.

  • 14:46
     

    "Teď mluvím za sebe jako za Vratislava Mynáře, ale chybí mi trochu statečnosti předsedy ČSSD při odpovědnosti za překlenovací období," komentoval prezidentův kancléř postoj ČSSD, která odmítá případně převzít vládu na rok až do voleb v řádném termínu.

  • 14:55
    KSČM 

    "Předchozí vyjádření prezidenta Zemana vždy hovořila o tom, že tato vláda by měla odejít. Doporučuji tedy počkat na vyjádření prezidenta a nepodléhat podsouvaným interpretacím končícího premiéra," reaguje šéf komunistů Vojtěch Filip na Nečasovo sdělení, že Zeman nepreferuje předčasné volby.

  • 15:03
     

    Předčasné volby do Poslanecké sněmovny se v letošním roce konat nebudou, vyplývá to z aktuálních kurzů české sázkové jedničky Tipsportu (kurz 1,60:1). „Pravděpodobnější scénář podle bookmakerů, kteří na sklonku minulého týdne svými kurzy brilantně předpověděli politický pád Petra Nečase, je sestavení tzv. úřednické vlády,“ doplňuje informace mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. V jejím čele by přitom měla s kurzem 4:1 stanout choť bývalého prezidenta České republiky Livia Klausová. Varianta, že prezident Zeman pověří sestavením nového kabinetu zástupce koalice Martina Kubu, je v řeči bookmakerů vyjádřena kurzem 5:1. Stejný kurz má i zástupce nejsilnější opoziční strany Bohuslav Sobotka. 

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK

Autor: - pcl -





Čtěte dále

Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu

Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu

Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu, ze současných českých poslanců chce...

Mariánské Lázně zřídí unikátní kolumbárium se stromem vzpomínek

Mariánské Lázně zřídí unikátní kolumbárium se stromem vzpomínek

Na městském hřbitově v Mariánských Lázních na Chebsku vznikne podzemní kolumbárium s křišťálovým stromem vzpomínek. Na skleněné...

Nový model studentského elektrického monopostu je rychlejší a úspornější

Nový model studentského elektrického monopostu je rychlejší a úspornější

Nový model elektrického monopostu, který pro letošní závodní sezonu připravili studenti Vysokého učení technického v Brně, bude...

Pavel navštívil sídlo rozvědky, její práce je podle něj klíčová pro bezpečnost

Pavel navštívil sídlo rozvědky, její práce je podle něj klíčová pro bezpečnost

Prezident Petr Pavel dnes jako dosud první hlava státu navštívil Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI). Informoval o tom...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Zasněžené vrcholy, spoustu sněhu a dobrodružství na horách, to vše nabízí Horský Resort Rokytnice nad Jizerou nacházející se v...

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Na závěrečné konferenci Erasmus +, která proběhla tento týden ve škole Michael v Praze, bylo vidět především nadšení. Studenti...

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Kuřáků klasických cigaret ubývá. Díky tomu, že si nemohou zapálit na spoustě veřejných míst, přecházejí na alternativní výrobky,...

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně bylo letos spojeno se slavnostním představením Andělských křídel. Tento...

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

V České republice jsou oproti západní Evropě stále vysoké počty pacientů i úmrtí na onemocnění srdce a cév, a proto je potřeba...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi