ŽIVĚ: Ledovka povoluje, doprava ožívá. Optimismus nad čtvrtkem

Ilustrační foto.

Česko se třetí den potýká s následky ledovky. Mrznoucí déšť působí komplikace hlavně v dopravě. Ledovka se podle meteorologů může tvořit na většině území ČR až do středečního večera.

Největší problémy i přes mírné zlepšení přetrvávají na železnici, kde nevyjely stovky spojů. V Olomouci nejezdí tramvaje, v Praze se plně rozjely od 14.00, v Brně byl jejich provoz už obnoven.

Současné počasí má zřejmě i svou přímou oběť. Ve Svitavách se v noci na úterý ulomila pod tíhou sněhu a ledu větev a zabila čtyřicetiletého muže.

Obnovování provozu na elektrifikovaných tratích postoupilo po poledni rychlým tempem. Zprovozněny byly všechny páteřní koridorové tratě, po 16.00 by měly elektrické lokomotivy začít jezdit i na nejproblematičtějším úseku mezi Olomoucí a Ostravou, uvedly České dráhy. Výrazně se kolem poledne zlepšila i situace v pražské příměstské dopravě.

Bez omezení se jezdí na trase z Prahy do Plzně, z Prahy do Děčína a do Českých Budějovic. Zprovozněné jsou obě tratě z Prahy na Brno přes Havlíčkův Brod i přes Českou Třebovou. "Po poledni se totiž podařilo zprovoznit pro elektrické soupravy železniční uzel v České Třebové," uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Jakub Ptačinský.
České dráhy oznámily, že během odpoledne obnoví provoz elektrických spojů na všech dálkových linkách. I na lince mezi Prahou, Olomoucí a Ostravou by mohly vlaky tažené elektrickými lokomotivami po 16.00 začít nahrazovat deiselové soupravy, které dosud nouzově zajišťují provoz.

Přes noc rovněž dopravce předpokládá obnovení provozu nočních vlaků z Prahy do Košic a rovněž vlaků, které spojují Českou republiku s Budapeští, Vídní, Varšavou a Berlínem.

Kolem poledne se podle Českých drah podařilo zprovoznit všechny pražské příměstské linky, na které vyjely elektrické soupravy City Elefant. Ty postupně začínají zahušťovat dopravu na všech páteřních linkách ve směru Lysá nad Labem - Kolín, Český Brod - Kolín, Benešov u Prahy a Beroun. Do Kralup nad Vltavou jezdily elektrické soupravy již v úterý.

"Otevření tratí ale neznamená automaticky obnovení spojů v plném počtu, upozornila správa železnic. Dopravci nejprve musí stáhnout uvízlá vozidla do dep, odmrazit je a zkontrolovat, zda nebyla poškozena zkraty," dodal Ptačinský. Spoje proto mohou mít delší intervaly, než je obvyklé.

On-line

  • 06:09
     

    Se zvýšenou opatrností jsou v Plzeňském kraji sjízdné všechny silnice. Lokální problémy stále způsobují stromy a větve, které popadaly zejména na jihu kraje, tedy na Klatovsku a Domažlicku. Všechny údržbové vozy jsou v terénu, teploty se v regionu pohybují kolem nuly, stejné to zůstane také během dne. Přeháňky jsou pouze lokální, řekl ČTK dispečer krajských silničářů Jiří Slapnička.

  • 06:30
     

    Dvě silnice třetí třídy na Kroměřížsku musely být v noci na dnešek uzavřené kvůli popadaným stromům. Jedná se o méně užívané úseky ze Zdounek na Bunč a z Kostelan na Bunč. Prvně jmenovaná komunikace byla v těchto dnech uzavřena už dříve kvůli ledovce. Ostatní silnice ve Zlínském kraji jsou sjízdné, řidiči by ale měli jet opatrně.

  • 06:44
     

    V Královéhradeckém kraji silničáři varují motoristy před možností výskytu lokálních námraz na Rychnovsku, na silnicích Orlických hor leží ujetá vrstva rozbředajícího sněhu. V ostatních regionech Královéhradeckého kraje je povrch silnic mokrý, všechny komunikace jsou se zvýšenou opatrností sjízdné.

  • 06:57
     

    Podle meteorologů by měl dnes místy slabě padat sníh, který má od východu přecházet v déšť. Ledovka se má zpočátku tvořit místy, pak už jen ojediněle. Teploty se budou držet kolem nuly.

  • 06:58
     

    Do brněnských ulic také asi nadále nebude vyjíždět většina trolejbusů. Jejich provoz omezily také Pardubice. Dopravu závislou na elektrickém vedení nahrazují autobusy.

  • 06:59
     

    Námraza se může místy vyskytovat na některých silnicích Libereckého kraje. Vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V noci místy slabě sněžilo, připadlo do jednoho centimetru sněhu. Na Českolipsku a v nižších polohách mrholilo. Silnice jsou v celém kraji po chemickém ošetření mokré. Námraza se může vyskytovat místy na rychlostní silnici z Liberce do Turnova, hlavním tahu z Liberce na Frýdlant a mostech na Jablonecku a v Jizerských horách. Teploty se pohybují od jednoho do minus tří stupňů Celsia. 

  • 07:15
     

    Mokré silnice, ve vyšších polohách se zbytky nového sněhu jsou ráno v Karlovarském kraji. Na rozdíl od úterního ráno se už nevytváří na silnicích ledovka. Podle dispečinku krajských silničářů jsou silnice sjízdné.

  • 07:20
     

    Na Prostějovsku zůstávají uzavřeny kvůli namrzlým stromům tři úseky. Kalamitní stav na silnicích trvá zatím na Prostějovsku i Přerovsku. Situace na cestách se však výrazně zlepšila. Silnice už nenamrzají, řidiči by i tak podle správců cest měli dbát na zvýšenou opatrnost. Na cestách leží místy zbytky rozbředlého sněhu.

  • 07:21
     

    Námraza a ledovka komplikuje dopravu na Vysočině i dnes ráno. Kvůli spadlým stromům je stále uzavřeno několik úseků vedlejších silnic. Stromy v kolejích zastavily také provoz na některých železničních tratích. Hasiči vyjeli během noci k více než stovce událostí spojených s počasím. Hlavním problémem jsou podle silničářů stále spadlé stromy blokující silnice, náledí se v kraji vyskytuje jen lokálně.

  • 07:21
     

    Silnice druhých a třetích tříd na výše položených místech jižní Moravy jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy i dopravní tepny v Brně jsou bez potíží průjezdné. Situace se tak po zhruba dvou dnech, co se region potýkal s ledovkou, mírně zlepšila. Dvě vedlejší silnice v regionu jsou kvůli hrozícím pádům stromů uzavřeny.

  • 07:22
     

    V Praze bylo ráno v provozu jedenáct tramvajových linek - 3, 4, 5, 8, 9, 12, 17, 18, 20, 22 a 26.

  • 07:31
     

    Brněnskému dopravnímu podniku se podařilo od rána zprovoznit všechny tramvajové linky. Pouze dvojka stále jezdí jen k Ústřednímu hřbitovu, do Modřic pokračuje náhradní autobus. Z 13 trolejbusových linek jich bylo v provozu do 7.00 pět, od té doby jezdí i linka 31 do Šlapanic. Další linky zajišťují v nejvyšší možné míře autobusy včetně páteřních linek 25 a 26.

  • 07:34
     

    ČEZ v 6.00 ukončil kalamitní stav vyhlášený v úterý ráno kvůli počasí na Chrudimsku. Již večer skončil také na Přerovsku a Svitavsku. Energetici odhadují, že kvůli nově zjištěným poruchám bez proudu jsou stovky zákazníků, zvláště v západních a východních Čechách. "Drobné výpadky jsou i ve středních a severních Čechách," uvedl mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.  

  • 07:36
     

    Na jihu Čech musejí řidiči počítat se zdržením zejména při průjezdu Prachatickem. Také na Českokrumlovsku a Jindřichohradecku jsou ve vyšších polohách komunikace špatně sjízdné, padají větve a stromy, řidiči podle správy a údržby silnic musejí počítat se zdržením. Hasiči stromy průběžně odstraňují.

  • 07:49
     

    Provoz tramvají v Praze byl částečně ráno obnoven. Brzy ráno se do ulic vrátilo 11 tramvajových linek, po 07:00 k nim přibyly další čtyři. V současné době tak lidé v Praze mohou opět využít k cestování tramvaje číslo 1, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 17, 18, 20, 22, 26. Část linek ale jezdí jen na zkráceném úseku. Místo zbývajících jezdí náhradní autobusy. V centru města by cestující měli využívat zejména metro, jehož provoz byl podle mluvčího na lince A posílen. 

  • 07:59
     

    České dráhy uplatní v provozu vlaků kvůli přetrvávající námraze na trolejovém vedení na jižní Moravě úterní model. Směrem na Prahu proto vyjedou přes Českou Třebovou jen některé vlaky vedené motorovou lokomotivou, omezený je provoz rychlíků i přes Havlíčkův Brod. Výrazně omezený je také provoz rychlíků z Brna na Ostravu a Olomouc. Částečně se daří obnovit rychlíkovou linku Brno - Břeclav - Olomouc, ale pouze do Moravského Písku. Ráno jsou bez železnice cestující také na trase Znojmo - Okříšky kvůli popadaným stromům.

  • 08:03
     

    Příměstské vlaky v Praze a okolí nebudou dnes kvůli námraze na trolejích jezdit vůbec, nebo jen po částech obvyklé trasy. Nahrazují je autobusy. Námraza a ledovka působí problémy v celém Česku již třetí den. V Praze v úterý zcela zastavila provoz tramvají, který se dnes postupně obnovuje.

  • 08:14
     

    Do ulic Olomouce dnes kvůli námraze na trolejích opět nevyjely tramvaje. Náhradní dopravu cestujících zajišťují autobusy, které jezdí v delších intervalech než tramvaje. Pracovníci Dopravního podniku města Olomouce se snaží zprovoznit trať z Nové Ulice na hlavní nádraží.

  • 08:36
     

    Všechny silnice v Moravskoslezském kraji jsou dnes se zvýšenou opatrností sjízdné. Ledovka se už většinou netvoří. Pouze horská komunikace v úseku Ostravice - Bílá je uzavřena pro nákladní dopravu. 

  • 08:36
     

    Dopravu ve středních Čechách dnes opět komplikuje ledovka. Potíže přetrvávají hlavně na železnici, kde stále není možné používat elektrické lokomotivy. Vlaky jezdí v omezeném množství a omezené kapacitě. Stále platí, že pokud lidé dnes nemusí cestovat vlakem, ať se tomu vyhnou.

  • 08:50
     

    Po osmé jezdilo v hlavním městě 15 z 22 denních linek. Jejich provoz je ale stále částečně omezen, obnovuje se postupně. Některé tramvaje jezdí ve zkráceném úseku.

  • 09:17
     

    Hasiči v úterý vyjížděli kvůli počasí sedmkrát častěji než obvykle a i dnes ráno bylo zásahů mnoho. Nejčastěji odstraňovali spadlé stromy a větve, ale výrazně přibylo i dopravních nehod, kterých bylo zhruba o polovinu více než obvykle.

  • 09:17
     

    Soukromí železniční dopravci RegioJet a Leo Express odříkají vlaky kvůli přetrvávajícím problémům s námrazou na koridoru z Prahy do Ostravy i dnes a vyčkávají na zlepšení situace. Leo Express si pronajal čtyři autobusy, které vozí lidi mezi jeho zastávkami. Lidé, kteří chtějí cestovat s RegioJetem, mohou využít pravidelných spojů Student Agency, po nichž se zvýšila poptávka.

  • 09:35
     

    Námraza a ledovka komplikuje dopravu na Vysočině i dnes. Kvůli spadlým stromům je stále neprůjezdných několik úseků vedlejších silnic. Stromy v kolejích zastavily provoz také na některých železničních tratích. Bez dodávek proudu je několik tisícovek domácností. Hasiči vyjeli v noci k více než stovce událostí spojených s počasím. Hlavním problémem jsou podle silničářů stále spadlé stromy blokující silnice, náledí se v kraji vyskytuje jen lokálně.

  • 09:35
     

    Tramvajové linky v Praze, jejichž provoz v úterý na několik hodin zcela zastavila námraza, se plně rozjedou do dnešních dvou hodin odpoledne.

  • 10:01
     

     V Krušných horách nad Chomutovem odstraňují energetici dvě poruchy na vedení vysokého napětí. Bez elektrické energie je v obcích několik desítek lidí.

  • 10:01
     

    Obnovení tramvajového provozu v Olomouci nebude jednoduché, protože podle předpovědi počasí by se teploty stále měly pohybovat kolem nuly. Značná část tramvají stojí od pondělí venku. Tramvaje jsou na mrazu a začínají být problémy s jejich bateriemi. Výlukové jízdní řády náhradní autobusové dopravy v Olomouci mají ve srovnání s tramvajovou dopravou delší intervaly. Lidé proto musejí i dnes počítat s tím, že jim cestování MHD zabere delší čas a v autobusech bude více lidí než obvykle. V úterý se ve špičce do náhradních autobusů na některých zastávkách nedostali všichni čekající cestující.

  • 10:29
     

     Kalamitní stav byl na silnicích Přerovska a Prostějovska dnes ráno odvolán. Situace se zlepšila. Uzavřeny však zůstávají tři úseky na Prostějovsku kvůli namrzlým stromům. K uzavřeným úsekům dopoledne přibyla i silnice z Bukové na Lipovou kvůli problémům s elektrickým vedením. Silnice už v kraji nenamrzají, řidiči by i tak podle silničářů měli dbát na zvýšenou opatrnost. Na vozovkách leží místy zbytky rozbředlého sněhu.

  • 10:43
     

    Pražské tramvaje se plně rozjedou do dnešních dvou hodin odpoledne. Zaměstnanci dopravního podniku pracovali na odstranění námrazy z trolejí celou noc. Mechanicky očistili 340 kilometrů vedení. Podnik povolal do práce 250 lidí navíc, především řidiče autobusů.

  • 10:59
     

     Na jižní Moravě zůstává dnes dopoledne 13 obcí bez dodávek elektrické energie z původních 28. Jde o důsledek pondělní námrazy na elektrickém vedení. Společnost E.ON má v terénu stovky pracovníků, kteří pracují na odstranění námrazy a dalších závad s ní spojených.

  • 11:08
     

    Brněnskému dopravnímu podniku se podařilo od dnešního rána zprovoznit všechny tramvajové linky. Od desíti už jezdí i dvojka na úseku od hřbitova do Modřic, kde zůstávala na trolejích námraza. Z 13 trolejbusových linek jich bylo v provozu do sedmi hodin ráno pět, od té doby jezdí i linka 30 z Bystrce do Králova Pole 31 do Šlapanic. Další linky zajišťují v nejvyšší možné míře autobusy včetně páteřních linek 25 a 26.

  • 11:42
     

    Situace na železnici se pozvolna zlepšuje. Před polednem železničáři zprovoznili trať z Prahy do Brna přes Havlíčkův Brod. Neprůjezdná pro elektrické lokomotivy ale nadále zůstává trasa na Ostravu a další linky projíždějící Českou Třebovou. Problémy s ledovkou dále přetrvávají na Olomoucku, provoz vlaků v okolí Brna komplikují spíše popadané stromy. Od pondělního večera, kdy začal déšť na trolejích namrzat, zastavila ledovka na 1200 vlaků.

  • 12:01
     

    Do ulic Olomouce dnes kvůli námraze na trolejích opět nevyjely tramvaje. Náhradní dopravu cestujících zajišťují autobusy, které jezdí v delších intervalech než tramvaje. Pracovníci Dopravního podniku města Olomouce se snaží zprovoznit trať z Nové Ulice na hlavní nádraží. Tramvaje by v ní mohly začít jezdit dnes odpoledne či ve čtvrtek. Předpověď počasí na následující dny ale stále není příznivá.

  • 12:10
     

    Čtyřicetiletého muže zabila ve Svitavách v noci z pondělí na úterý větev, která se ulomila pod tíhou sněhu a ledu. Muž šel v noci Wolkerovou alejí, poté popošel na trávník mimo komunikaci, kde na něj spadla větev.

  • 12:27
     

    Dopravu ve středních Čechách dnes opět komplikuje ledovka. Potíže přetrvávají hlavně na železnici, kde místy stále není možné používat elektrické lokomotivy. Kolem poledne se situace začala zlepšovat, začaly být nasazovány elektrické soupravy. Vlaky ale stále jezdí v omezeném množství a omezené kapacitě. 

  • 13:24
     

    Obnovování provozu na elektrifikovaných tratích postoupilo po poledni rychlým tempem. Zprovozněny byly všechny páteřní koridorové trati s výjimkou několika problematických úseků, jako jsou například úsek mezi Hoštejnem, Olomoucí a Ostravou. Na tratě se tak postupně mohou vracet dopravci s elektrickými soupravami.

  • 13:25
     

    Bez omezení se jezdí na trase z Prahy do Plzně, z Prahy do Děčína a do Českých Budějovic. Zprovozněné jsou obě trati z Prahy na Brno přes Havlíčkův Brod i přes Českou Třebovou.

  • 13:26
     

    V pražské příměstské dopravě přetrvávají problémy s ledovkou na trase mezi Říčany a pražskými Vršovicemi. Na obnovení provozu se ale intenzivně pracuje a mělo by k němu podle správy železnic dojít v nejbližší době.

  • 14:12
     

    Ledovka, která v uplynulých dnech ochromila dopravu v České republice, se tvoří už jen ojediněle. Výstrahu platnou pro většinu území do dnešních šesti večer meteorologové prodlužovat nebudou. V nejbližších dnech podle něj nehrozí, že by se ledovka vrátila. Teploty těsně pod bodem mrazu dnes po poledni panovaly pouze v Karlovarském kraji. Jinde už byly nad nulou, takže námraza postupně roztává.

  • 14:12
     

    Tramvaje v Praze se dnes ke druhé hodině odpoledne vrátily na pravidelné linky. Jezdí v obvyklých trasách, většina dle jízdních řádů.

  • 15:09
     

    Tramvaje se částečně vrátily i do Olomouce. Dopravní podnik města Olomouce dokončil čištění zamrzlých trolejí na trase z Nové Ulice přes tržnici na hlavní nádraží. Další spoje by měly vyjet ve čtvrtek.

  • 15:36
     

    Na Prostějovsku byl odvolán kalamitní stav a situace se zklidňuje. Oteplování však přineslo obavy z padajícího ledu, varují před ním hasiči i radnice.

  • 15:44
     

    Obnovování provozu na elektrifikovaných tratích postoupilo po poledni rychlým tempem. Zprovozněny byly všechny páteřní koridorové tratě, po 16.00 by měly elektrické lokomotivy začít jezdit i na nejproblematičtějším úseku mezi Olomoucí a Ostravou, uvedly České dráhy. Výrazně se kolem poledne zlepšila i situace v pražské příměstské dopravě. 

  • 16:37
     

    Vlaky na jižní Moravě se postupně vracejí na koleje podle jízdních řádů. Po 16.00 už jezdily všude kromě úseku Vyškov - Nezamyslice a Moravské Bránice - Silůvky. Dotčené spoje tam České dráhy nahrazují autobusy.

  • 17:05
     

    Na jižní Moravě vrostl počet obcí, které mají kvůli přetíženým namrzlým stromům problémy s dodávkami elektrické energie. Z dopoledních 13 je jich už 21. Stromy padají do elektrického vedení, řekla v 16.30 mluvčí společnosti E.ON Božena Herodesová. Problémy podle ní energetici odstraní nejdříve ve čtvrtek. 

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK , Šimánek Vít, Krumphanzl Michal, Pindejová Anna

Autor: - red -, ČTK





Čtěte dále

Sokolskou obec povede dosavadní místostarosta Chlumský, dnes ho zvolil výbor

Sokolskou obec povede dosavadní místostarosta Chlumský, dnes ho zvolil výbor

Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil dnes výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního místostarostu Martina Chlumského....

Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu

Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu

Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu, ze současných českých poslanců chce...

Mariánské Lázně zřídí unikátní kolumbárium se stromem vzpomínek

Mariánské Lázně zřídí unikátní kolumbárium se stromem vzpomínek

Na městském hřbitově v Mariánských Lázních na Chebsku vznikne podzemní kolumbárium s křišťálovým stromem vzpomínek. Na skleněné...

Nový model studentského elektrického monopostu je rychlejší a úspornější

Nový model studentského elektrického monopostu je rychlejší a úspornější

Nový model elektrického monopostu, který pro letošní závodní sezonu připravili studenti Vysokého učení technického v Brně, bude...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Zasněžené vrcholy, spoustu sněhu a dobrodružství na horách, to vše nabízí Horský Resort Rokytnice nad Jizerou nacházející se v...

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Na závěrečné konferenci Erasmus +, která proběhla tento týden ve škole Michael v Praze, bylo vidět především nadšení. Studenti...

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Kuřáků klasických cigaret ubývá. Díky tomu, že si nemohou zapálit na spoustě veřejných míst, přecházejí na alternativní výrobky,...

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně bylo letos spojeno se slavnostním představením Andělských křídel. Tento...

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

V České republice jsou oproti západní Evropě stále vysoké počty pacientů i úmrtí na onemocnění srdce a cév, a proto je potřeba...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi