Morava v noci bojovala s vodou. Minuta po minutě

Ponurý obrázek: Veronika Najvrtová ve svém vytopeném domě v Ženklavě.Povodeň se prohnala Novojičínskem. Zaplavená je stovka domů a silnic. Nejméně devět lidí přišlo o život. Průběh záplav jsme po celou noc sledovali on-line.

DALŠÍ AKTUÁLNÍ INFORMACE ZDE.

10:52 Hladiny řek se podle hydrometeorologů mohou lokálně ještě zvednout, celkově by se ale povodňová situace "podstatně zhoršovat neměla". Hladiny menších přítoků a Bečvy a Odry budou nadále klesat. "Vzhledem k předpokladu dalších srážek zejména bouřkového charakteru je nutné počítat i nadále s možností rozvodnění menších toků," uvedli.

10:45  Osmou obětí záplav je od středečního večera pohřešovaný muž, jehož tělo bylo nalezeno v obci Černotín na Hranicku, sdělila přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

10:41 Do oblasti postižené záplavami zatím nemíří hasiči z dalších krajů Česka. "V současnosti na místě pracují pouze lidé a technika ze zasaženého kraje," řekla on-line deníku TÝDEN.CZ mluvčí generálního štábu hasičů Ivana Svitáková. 

10:28 Třetí povodňový stupeň podle ČHMÚ přetrvává na dvou místech v jižních Čechách, na Blanici v Husinci a na Malši v Roudném.  

10:17 Velká voda v Česku má svou sedmou oběť. Jedná se o šestačtyřicetiletého muže ze Životic u Nového Jičína, který utonul.  

10:12 Policisté nevylučují, že počet obětí záplav na Novojičínsku se ze současných šesti ještě zvýší. Spolu s hasiči prohledávají obce zasažené velkou vodou. Území propátrává i vrtulník.
"V korytech řek jsou auta, která smetla povodňová vlna. Nevíme, zda v jejich troskách někdo nezůstal," řekla novojičínská policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková.

10:00 "Pomocí vyprošťovacích aut zprůjezdňujeme silnice, odstraňujeme naplavené nánosy na mostech a zajišťujeme přepravu policistů, kteří v zaplavených obcích hledají jejich obyvatele," popsal aktuální situaci zástupce velitele jednotky David Kareš.  

Zahrada zámku v Kuníně.

09:55 Na pomoc do záplavami postiženého Novojičínska již byly vyslány desítky policistů z okolních okresů. Na místě nyní pomáhá i dvacet speciálně vycvičených záchranářů ze záchranného hasičského sboru v Hlučíně na Opavsku, což je někdejší armádní jednotka.  

09:40 Předseda vlády vyjádřil "hlubokou soustrast nad oběťmi, které si velká voda na Novojičínsku dosud vyžádala, a účast se všemi obyvateli postižených obcí".
 

09:28 Bezpečnostní rada státu se dnes dopoledne mimořádně sejde kvůli záplavám na Novojičínsku. Jednání svolal premiér Jan Fischer. Časně ráno se předseda vlády sešel s ministrem vnitra Martinem Pecinou a ministrem zemědělství Jakubem Šebestou, aby posoudili aktuální situaci. 

09:00 Špatné zprávy od meteorologů: V Moravskoslezském kraji bude během dnešního dne i pátku znovu pršet. Během dneška nelze vyloučit ani přívalové deště s kroupami. Pršet by mělo na území celého regionu a déšť se tak zřejmě nevyhne ani Novojičínsku, kde si záplavy vyžádaly už šest obětí. 

08:50 Lidé v Jeseníku nad Odrou jsou zdrceni tragédií rodiny Fuskových. Dva bratři šli zachraňovat svoji matku, která zůstala v domě. Dostali ji před velkou vodou na střechu, sami však utonuli v domě. Nápor vody za nimi zabouchl dveře a uvěznil je tam.

08:17 Záplavy zasáhly i Olomoucký kraj. Nejvážnější situace je na Hranicku, kde i v současné době stoupá spodní voda a zaplavuje garáže a sklepy. 

08:08 - Na trati přes Hranice na Moravě se železničářům podařilo zprovoznit jednu kolej. Kvůli povodním dráhy zrušily první pendolino z Bohumína do Prahy. Podle mluvčí by dnes cestující měli zvážit případné cesty v oblasti střední Moravy, konkrétně Valašska a v Moravskoslezském kraji na Novojičínsku. 

07:28 S tím, jak v Jeseníku nad Odrou opadá voda, se lidé chtějí vrátit do svých domovů. Strachují se především o zvířata, která nestačili odvést do bezpečí.

07:24 „Po povodni v roce 1997 jsme mysleli, že už nic horšího nezažijeme. Dnes už si to nemyslíme. Voda byla mnohem prudší, bylo jí víc a způsobila mnohem větší škody," shodují se lidé z Jeseníku.

Veronika Najvrtová ve svém vytopeném domě v Ženklavě.

07:17 V Jeseníku nad Odrou se přímo uprostřed vsi zřítil kus domu. "Zatím se však k němu kvůli vodě nelze dostat," hlásí reportérka on-line deníku TÝDEN.CZ.    

07:05 Česká televize uvedla, že povodeň má již šest obětí. "Další tři mrtví byli po ránu objeveni v Jeseníku nad Odrou," uvedla z místa redaktorka ČT s odkazem na policejní mluvčí.

06:45 Lidé se cítí zapomenuti, v Jeseníku se zatím neobjevila žádná pomoc. „Dvakrát jsem jen viděla proletět vrtulník," hlásí reportérka on-line deníku TÝDEN.CZ.

06:38 „Čtyři koně z mého chovu jsou mrtví," naříká v Jeseníku s uplakanýma očima paní Karla.   

06:35 Většina místních se schovala na půdách a na senících. Oblečeni jsou v tom prvním, co jim padlo do ruky. Mnoho lidí je promočených a nemá náhradní suché oblečení. Mezi šokovanými obyvateli panuje strach, někdo volal o pomoc. „Několik hodin jsme čekali na půdě, viděli jsme světla baterek, slyšeli volání o pomoc, ale nemohli jsem dolů, utopili bychom se," říká viditelně otřesený pan Kašný.

06:30 V Jeseníku nad Odrou přišla voda najednou. Během půl hodiny stoupla až o dva metry. Místo obvykle klidného potoka nyní návsí protéká obrovská kalná řeka. V horní části vsi se scházejí místní a navzájem se informují o škodách. Většina se strachuje, že někdo ze vsi přišel o život. „Všichni jsme slyšeli volání o pomoc. Jeden ze sousedů se prý vydal do proudu pro maminku a voda ho strhla, teď o něm nikdo neví," říká žena ze vsi.

04:06 Železničáři hlásí: Kolem 6:00 by měly být zprovozněny úseky Hranice na Moravě - Hustopeče nad Bečvou, Suchdol nad Odrou - Nový Jičín město, Rožnov pod Radhoštěm - Valašské Meziříčí a Valašské Meziříčí - Frenštát pod Radhoštěm.

FOTOGALERII Z NOČNÍCH UDÁLOSTÍ NAJDETE ZDE

03:56 "Kulminaci Odry v Ostravě očekáváme mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne," řekl mluvčí hasičů Kůdela.

Na pomoc Kunínu, velitel hasičů ze Studénky Pavel Foldyna.03:55 Ráno vzlétne vrtulník, aby zmonitoroval situaci v postižené oblasti.

03:30 Mluvčí záchranářů Lukáš Humpl se přesunul do Jeseníku nad Odrou. Kvůli situaci na místě se dočasně změnil na psychologa a pomáhá obyvatelům. Situace v obci je nadále kritická. 

03:23 "Lidi svážíme do budovy obecního úřadu, kde se o ně stará psycholog. Obec Jeseník nad Odrou tvrdě zasáhl příval vody z říčky Luha," říká policejní mluvčí Michálková-Šálková.

03:22 Záchranáři na člunech pročesávají Jeseník nad Odrou. Hledají, jestli v zaplavených domech někdo nezůstal.

03:08 O krizové situaci informovali hasiči v Ostravě polská krizová centra vojvodství Opolského a Slezského v Opole a Katovicích.

Barokní zámek v Kuníně zasáhla voda. Zaplavila suterén.2:53 Stav ohrožení hlásí i Labe v Labské na severu Čech a jihočeské řeky Blanice v Husinci a Malše v Roudném. 

02:39 Hydrometeorologové varují před silným deštěm a povodněmi, které dnes budou ohrožovat zejména Jihočeský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj, a před silnými bouřkami, které zasáhnou kraje Pardubický, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský a Vysočinu.

ČTĚTE TAKÉ: Meteorologové: Ani po noci hrůzy se počasí neumoudří

2:25 Hasiči mluví o šesti mrtvých: o dvou utonulých a o čtyřech lidech, ke kterým nedojela záchranná služba včas.

2:20 Podle informací záchranné služby zemřeli tři lidé. "Přibližně 54letá žena se utopila v Novém Jičíně. Asi 70letý muž z Kunína zemřel na selhání srdce, protože se k němu nedostala záchranná služba," řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Humpl. "Selhání srdce se stalo osudným i pro seniorku z Bernartic. Záchranka přijela pozdě," dodal Humpl. 

Hasiči s rafty, které použili v Kuníně.1:46 Obyvatele Jeseníku nad Odrou evakuují hasiči vrtulníkem. 

01:30 Hasiči spekulují, že voda v Kuníně stoupala tak rychle, protože nevydržela hráz nádrže Kacabaja. "Jinak si tu vlnu nedovedu vysvětlit," říká hasič Foldyna.

01:29 Velitel hašičů ze Studénky Pavel Foldyna přivezl do Kunína pět hasičských vozů. Nejdramatičtější bylo vyprošťování dvou servírek z restaurace v suterénu jednoho z domů. "Museli jsem se k nim dostat na raftech." Foldyna při akci ztratil mobil. Po dvou hodinách, když voda opadla, jej zase našel. Kupodivu přístroj je stále funkční.

Povodeň nejprve udeřila na Vsetínsku, zabrat dostaly cesty.01:19 České dráhy varují cestující před cestou na Valašsko, do Moravskoslezského kraje a na střední Moravu: "Pokud cestující musí vyjet, doporučujeme před cestou  obrátit se na telefonní linku 840 112 113 a zjistit aktuální stav." 

01:18 "Tady bývala rozkvetlá zámecká zahrada," ukazuje průvodce z kunínského zámku Bronislav Novosad na rozlehlé jezero, které nahradilo park. Utopená je i nová kuželna a sochy v zahradě vyčnívají z vody. Dravý proud říčky Jičínky pobořil i nově rekonstrovanou zeď kolem zámeckého areálu. 

01:16 Barokní zámek Kunín, který byl nedávno rekonstruován, zaplavila voda. V suterénu byla hladina 1,5 metru vysoko. Exponáty v této části jsou zničeny, nebo poškozeny.

01:00 V ostravské lokalitě Žabník se na levém břehu Odry začíná stavět hráz dlouhá přibližně 200 metrů, vysoká zhruba jeden metr. Na místě jsou již profesionální i dobrovolné jednotky hasičů z Ostravy.

Jana Juřenová pláče před svým vytopeným domem v Ženklavě.00:58 Situace se vyhrotila v Jeseníku nad Odrou. "Lidé tam sedí na střechách, hasiči je do bezpečí svážejí na člunech," popisuje mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

00:55 Rodička, ke které se záchranáři v Kuníně nemohli kvůli vodě dostat, je už v nemocnici. Vůz se k ní dostal až po hodině. "Zdá se, že bude v pořádku," říká mluvčí moravskoslezské záchranky Humpl. 

00:53 "Jsme u kostela v Kuníně. Cesta je podemletá, v asfaltu jsou doslova krátery. Kolem jsou povalené popelnice, auta a stromy." popisuje reportér on-line deníku TÝDEN.CZ.

00:48 Někteří lidé už začali uklízet následky povodně. To je případ obyvatel domu čp. 45 v Šenově. Odhadují škody až na milion korun. 

00:47 Silnice do Kunína je v tuto chvíli průjezdná. "Jedeme směr Kunín. Jsou tu povalené ploty a padlé stromy. Voda strhla a převrátila auta," hlásí zpravodaj on-line deníku TÝDEN.CZ.

00:44 Aleš Pokluda popisuje, co se dělo večer v Šenově. "20.30 jsem chtěl vyrazit domů do Kunína, na silnici už byl metr vody. Moje dítě bylo uvězněno v mateřské školce, kde měli poslední noc před koncem roku. Nikdo nás nevaroval, ani obec, ani vodohospodáři." Přitom tady byly velké povodně v roce 1997.  

00:36 V Novém Jičíně i v okolních obcích stále uniká plyn. Voda roztrhala potrubí. "Plynaři to mají nahlášené," řekla on-line deníku TÝDEN.CZ Miroslava Michálková-Šálková, mluvčí novojičínské policie.

Vytopený byt Veroniky Najvrtové v Ženklavě.

00:33 "Jsem v Šenově u Nového Jičína, voda v řece je zpěněná, bořím se do bahna," hlasí reportér on-line deníku TÝDEN.CZ. V Šenově nejde elektrický proud. 

00:21 Záchranáři oznamují: povodeň už má čtyři oběti, dva lidé zemřeli v důsledku utonutí (žena v Novém Jičíně-Žilině a muž v Kuníně), další dva v důsledku zdravotních problémů, když se k nim nemohli dostat záchranáři - Kunín a Bernartice.

00:20 Kruhový objezd při příjezdu do Nového Jičína od Ostravy je zatopený, hlásí reportér on-line deníku TÝDEN.CZ 

00:12 Vlaky nejezdí ani v úseku Hranice na Moravě - Hustopeče nad Bečvou. Podmáčená trať vyřadila z činnosti také úseky Suchdol nad Odrou - Nový Jičín město, Frenštát pod Radhoštěm - Veřovice a Rožnov pod Radhoštěm -Valašské Meziříčí.

23:59 Na trati Česká Třebová - Přerov - Bohumín byla ve 21.30 uzavřena železniční stanice Polom kvůli zatopenému kolejišti. "Zatopené jsou i příjezdové silnice, zatím nelze zajistit náhradní autobusovou dopravu," uvedla mluvčí ČD.

01:18 hod, ze zámecké zahrady v Kuníně je jezero.23:57 Intenzivní srážky omezily provoz na železničních tratích na střední a severní Moravě. Na některých místech voda zaplavila koleje, železničáři proto tyto úseky uzavřeli. 

23:52 Řeka Odra se rozlije v Ostravě-Svinově, pokud bude její průtok vyšší než 550 kubických metrů, odhadují vodohospodáři. 

23:49 "Zkoumáme, jak se zachovají přítoky Odry Lubina a Sedlnice. Pakliže by stouply, hrozí nebezpečí i Ostravě," řekl Čestmír Vlček z Povodí Odry. Před Ostravou řeka protéká chráněnou oblastí Poodří, kde se může rozlít. To by mohl příval vody otupit.

ČTĚTE TAKÉ: Mitáček: Voda se valí na Valašské Meziříčí 

V Zubří na Vsetínsku voda ohrožovala chaty a domy.









23:47
 Řeka Jičínka na Novojičínsku začala klesat, řekl on-line deníku TÝDEN.CZ mluvčí Povodí Odry Čestmír Vlček. "Byla dva metry nad stoletou vodou, ale teď už klesá. Už je pod tím limitem," řekl. 

23:45 Na dálnici D1 mezi Milovicemi a Hrabůvkou na Přerovsku havarovalo dnes večer kvůli silnému dešti zhruba patnáct aut. Policie ví jen o lehkých zraněních, řekla ČTK pracovnice dálniční policie. Auta havarovala v obou směrech mezi 304. a 306. kilometrem. Dálnice zatím není uzavřena, je průjezdná.

ČTĚTE TAKÉ: OBRAZEM: Na jihu Čech zahrozila velká voda 
                        Na jihu prší a lidé s neklidem sledují vodu. Rozhodne noc

23:39 Výrazný vzestup řek na Novojičínsku zavinily intenzivní deště. V okolí Hodslavic spadlo během dvou hodin až 80 milimetrů srážek a hladina tamní řeky Jičínky stoupla o více než 5,5 metru.

Postižená oblast na Novojičínsku. 

23:38 Mluvčí novojičínské policie ČTK řekla, že budou evakuováni obyvatelé domova důchodců v ulici Nad Jičínkou v Novém Jičíně. "Prasklo velkokapacitní plynové potrubí a hrozí výbuch," řekla mluvčí. Dodala, že potrubí vedoucí nad řekou poškodila voda v korytu řeky Jičínky.

23:35 Hasiči z Moravskoslezského kraje konzultují situaci s Povodím Odry. Koná se mimořádná videokonference. 

23:32 Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu je situace nejhorší na Lubině v Petřvaldu u Kopřivnice v Moravskoslezském kraji.

23:21 "Nad Ostravou se před chvílí prohnala silná bouře, teď je tady klid," hlásí zpravodaj on-line deníku TÝDEN.CZ, který vyráží do Nového Jičína.

23:20 Záchranáři se kvůli velké vodě nedokáží dostat k rodící ženě v Kuníně. 

20:19 "Zatím nemáme informace, co se stalo. Neznám ani identitu ženy. Mohu jen potvrdit, že zemřela na následky utonutí," řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

22:45 Policie na Novojíčínsku vyzývá. "Nevycházejte z domů." Voda mimo jiné porušila plynové potrubí, nad městem je podle policejní mluvčí cítit plyn.

22:40 Česko má první oběť. V Žilině, v části Nového Jičína, se utopila žena. Záchranáři, kteří přijeli na místo, už jí nedokázali pomoci.

22:30 Na radnici ve Valašském Meziříčí pracuje povodňová komise. "Uzavřená je část Nádražní ulice, máme nějaké vytopené sklepy a lokální zátopy," řekl on-line deníku TÝDEN.CZ tajemník povodňové komise Rostislav Frydrych.

21:16 "Někteří lidé jsou přímo ohroženi. Voda je uvěznila v jejich domech. Někteří řidiči uvízli na komunikacích," řekl mluvčí zlínských krajských hasičů. Podle Českého hydrometeorologického ústavu stoupla za večer hladina Rožnovské Bečvy ve Valašském Meziříčí o 120 centimetrů a průtok se zvýšil desetinásobně.

21:12 Na Vsetínsku se vylilo několik toků a zaplavily až stovky domů. Řada úseků silnic mezi Vsetínem, Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm je pod vodou. V Zubří je několik utopených aut. Zasedají krizové štáby.

Foto: Ivan Motýl, ČTK, google.cz

Autor: Ivan Motýl





Čtěte dále

Celníci na pražském letišti zadrželi muže, který v cestovní tašce pašoval 4,6 kilogramu kokainu

Celníci na pražském letišti zadrželi muže, který v cestovní tašce pašoval 4,6 kilogramu kokainu

Celníci na pražském letišti v Ruzyni zadrželi minulý týden muže, který v cestovní tašce pašoval 4,6 kilogramu kokainu. Do Prahy...

Ministr zemědělství Výborný bude dnes jednat se zástupci ovocnářů a vinařů o možné pomoci kvůli škodám způsobených jarními mrazy

Ministr zemědělství Výborný bude dnes jednat se zástupci ovocnářů a vinařů o možné pomoci kvůli škodám způsobených jarními mrazy

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes v Praze jednat se zástupci ovocnářů a vinařů o možné pomoci kvůli škodám...

Jiří Pavel Kafka utekl před nacisty díky Wintonovi, létal u RAF

Jiří Pavel Kafka utekl před nacisty díky Wintonovi, létal u RAF

Jiří Pavel Kafka, který se 2. května dožívá 100 let, se v dětství spolu s bratrem dostal v rámci transportů organizovaných...

Zemřel někdejší výrazný politik ODS a spisovatel Miroslav Macek, bylo mu 79 let

Zemřel někdejší výrazný politik ODS a spisovatel Miroslav Macek, bylo mu 79 let

Ve věku 79 let dnes zemřel jeden ze zakladatelů a dlouholetý místopředseda ODS Miroslav Macek. V době rozpadu Československa v...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Zasněžené vrcholy, spoustu sněhu a dobrodružství na horách, to vše nabízí Horský Resort Rokytnice nad Jizerou nacházející se v...

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Dveře do světa otevřené studentům školy Michael

Na závěrečné konferenci Erasmus +, která proběhla tento týden ve škole Michael v Praze, bylo vidět především nadšení. Studenti...

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Sedm let od zákazu kouření v restauracích. Co přinesl?

Kuřáků klasických cigaret ubývá. Díky tomu, že si nemohou zapálit na spoustě veřejných míst, přecházejí na alternativní výrobky,...

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Špindlerovská Andělská křídla ukazují cestu k budoucnosti bez kouře

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně bylo letos spojeno se slavnostním představením Andělských křídel. Tento...

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

Odborníci dokončují plán, jak zachytit a inovativně léčit nemoci srdce a cév

V České republice jsou oproti západní Evropě stále vysoké počty pacientů i úmrtí na onemocnění srdce a cév, a proto je potřeba...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi