Volební poločas. Nabídl nervy s lístky i Schwarzenbergův trapas

Ve Velehradě už odvolily i řádové sestry Kongregace sv. Cyrila a Metoděje.

Vicepremiér a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Expremiér a důchodce Miloš Zeman. Češi rozhodují, který z nich nahradí Václava Klause v křesle prezidenta a na příštích pět let se ujme role hlavy státu. Vítěz má složit prezidentský slib 8. března ve Vladislavském sále Pražského hradu.

V první den přímé volby prezidenta v Česku přišly hlasovat podle odhadu volebních komisařů v průměru více než dvě pětiny voličů. Bylo jich o něco více než před dvěma týdny při prvním kole. Vážnější problémy zatím hlasování nepostihly, jen v některých horských obcích na Šumavě musely volební komise kvůli náporu voličů z řad lyžařů vyřešit nedostatek hlasovacích lístků.

V Havlíčkově Brodě se členům jedné z volebních komisí nezdál jeden z voličských průkazů, pokládali ho za falešný. Podle tajemníka havlíčkobrodské radnice Václava Stejskala se na něm nedalo po navlhčení rozmazat razítko, pouze údaje napsané propisovacím perem. Proto byl průkaz nakonec uznán. Podezřelý byl komisařům také další průkaz v nedaleké obci, i jeho majitel ale odvolil. Oba průkazy budou zřejmě ještě zkoumány.

Instrukci důkladněji zkoumat pravost voličských průkazů dostaly volební komise od ministerstva vnitra. Případné falšování voličských průkazů by podle mluvčího vnitra mohlo být považováno za trestný čin maření přípravy a průběhu voleb.

V Modravě a v Horské Kvildě na Šumavě museli volební komisaři narychlo doplnit zásoby hlasovacích lístků kvůli lyžařům, kteří přišli hlasovat s voličskými průkazy. "Nakonec to bylo opravdu o fous," řekl předseda volební komise v Horské Kvildě Pavel Buršík.

V Novém Veselí na Žďársku, kde chalupaří Miloš Zeman, odevzdalo svůj hlas zatím 58 procent voličů. V prvním kole byla účast ve stejné době o několik procent nižší. Volební komise prý mezi lidmi nepozoruje vypjaté emoce. "Tady bychom to ani nepřipustili," uvedl jeden z jejích členů.

Trapasu se dopustil prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg (TOP 09), když hodil do volební urny hlasovací lístek bez obálky, jeho hlas je tak neplatný. Schwarzenberg následně omyl potvrdil. "Do očí mi blejskali a to nesnáším, vždycky mne po tom bolí oči," vysvětlil pětasedmdesátiletý kandidát. Situaci označil za omyl. "Stává se, kdybych si zlomil nohu, bylo by to horší," podotkl. S úsměvem pak poznamenal, že by bylo "blbé", kdyby s Milošem Zemanem prohrál o jeden hlas. Přímo ve volební místnosti chybu nikdo nezaznamenal, vyplynula až následně z pořízených fotografií.

Volební místnosti se znovu otevřenou v sobotu od 08.00 do 14.:00.

On-line

Obnovit

  • 22:24
    TÝDEN.CZ 
    Vážní čtenáři, tímto končí on-line reportáž z prvního dne 2. kola prezidentské volby. Finále vám přiblížíme znovu v sobotu od 8.00, kdy se znovu otevřou volební místnosti. Sledujte TÝDEN.CZ a dozvíte se víc.
  • 21:28
     

    Voličská účast ve finále prezidentských voleb zatím byla vesměs o něco vyšší v porovnání s prvním kolem. V průměru před 21.00 mírně přesáhla dvoupětinovou hranici. V některých oblastech už dnes byla podle informací ČTK od volebních komisařů hlasovat téměř polovina voličů, jinde ale jen zhruba třetina.

  • 21:17
    urna 

    Průměrná volební účast ve Zlíně byla večer asi 34 procent, což je zhruba stejný počet jako v prvním kole, řekl pracovník zlínského magistrátu Tomáš Lang. Ve Vsetíně přišlo do 21.00 odevzdat svůj hlas 37 procent voličů. "Je to více než v prvním kole, to přišlo přes 30 procent voličů," uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová. V jednom z volebních okrsků v Kroměříži přišlo do devíti hodin volit 44 procent voličů. Z žádného okrsku ve Zlínském kraji nejsou hlášeny problémy.

  • 21:11
     

    Mediální agentura Mindshare se distancuje od inzerátu pomlouvajícího Karla Schwazrenberga. Objednala prý v rámci standardních obchodních vztahů u vydavatelství Ringier Axel Springer CZ inzertní plochu v deníku Blesk. Obsah inzerátu byl pak dodán zadavatelem přímo do vydavatelství.

    "Obvyklé je, že pokud vydavatel zjistí jakýkoliv problém s obsahem inzerce, kontaktuje buď zadavatele, nebo přímo mediální agenturu. To v tomto případě Ringier Axel Springer z nám neznámých důvodů neudělal. Tímto se hluboce omlouváme prezidentskému kandidátu Karlu Schwarzenbergovi i všem občanům České republiky za to, že bylo zneužito našich služeb v oblasti nákupu mediálního prostoru. Oznamujeme zároveň, že vzhledem k tomu, že situace poškozuje dobré jméno naší společnosti, podnikneme veškeré příslušné kroky na jeho ochranu."

  • 21:05
     

    Živé sázení na budoucího prezidenta, které začalo spolu s otevřením volebních místností, kurzy příliš neovlivnilo. Pro bookmakery sázkových kanceláří zůstává favoritem Miloš Zeman.

  • 21:05
    urna 

    V Praze hlásí volební komisaři mírně větší účast, než byla před 14 dny při prvním kole voleb. Na druhém nádvoří Pražského hradu, kde je volební místnost pro asi 700 registrovaných voličů, hlásili k 20.00 skoro šedesátiprocentní účast. "Chodí ale opravdu hodně lidí s voličským průkazem, což nám účast hodně zvedá. Objektivní účast je asi 46 procent," řekl ČTK člen komise Jiří Veselý.

  • 20:57
    urna 

    Skoro polovina oprávněných voličů už přišla k urnám v některých okrscích Libereckého kraje. "Zájem je srovnatelný s prvním kolem. Zatím přišlo 47 procent voličů," uvedla zapisovatelka Lenka Soukupová z okrsku v Husově ulici v Semilech. V dalších okrscích ve městě mají zhruba čtyřicetiprocentní účast. Obdobně velký počet voličů odvolil podle ČTK i v některých volebních místnostech v Liberci nebo České Lípě. V prvním kole před 14 dny hlasovalo v Libereckém kraji 59,1 procenta voličů.

  • 20:56
     

    Srovnatelný nebo mírně vyšší zájem o finále prezidentské volby než v prvním kole zaznamenali volební komisaři ve Středočeském kraji, kde se nejčastěji volební účast pohybuje kolem 40 procent. Ke 20.00 byl největší zájem o volby v Kolíně a Kutné Hoře, kde odhlasovalo 44 a 45 procent voličů. Účast mezi 40 a 45 procenty zaznamenali komisaři v Nymburku.V Příbrami a Rakovníku odvolilo přes 39 procent lidí, v Mělníku a Berouně přes 38 procent. V Mladé Boleslavi zatím přišlo odevzdat svůj hlas přes 37 procent voličů. Nejnižší účast hlásilo největší středočeské město Kladno, a to těsně pod 35 procenty.

  • 20:29
     

    Na rozpoznání falešného průkazu by měl stačit jednoduchý test - pokud byl vytisknut na klasické tiskárně, razítko se po polití vodou nerozpije.

  • 20:29
     

    Na rozpoznání falešného průkazu by měl stačit jednoduchý test - pokud byl vytisknut na klasické tiskárně, razítko se po polití vodou nerozpije.

  • 20:22
     

    Český rozhlas informoval, že se v Havlíčkově Brodě zřejmě podařilo objevit falešný voličský průkaz. Radnice vyzvala volební komisi, aby všechny další pozorně kontrolovala.

  • 19:29
    urna 

    Velký zájem provází první den druhého kola přímé volby prezidenta v Libereckém kraji. Volí i lidé, kteří první kolo vynechali. "Mnohem víc než obvykle jsme měli u prezidentských voleb požadavků na přenosnou volební urnu. Starší lidé, kteří mají problémy s pohyblivostí, žádají, aby volební komise s urnou přišla k nim domů. U předchozích voleb bývá těchto požadavků deset, maximálně patnáct, nyní jsme jich zaznamenali několik desítek,“ řekla vedoucí správního odboru na libereckém magistrátu Jitka Štíchová.

  • 19:20
     

    Osobní znechucení nad inzerátem, který očerňuje Schwarzenberga, vyjádřil Pavel Šafr, šéfredaktor Blesku, ve kterém se inzerát objevil. Na Facebook napsal: "Jsem zcela znechucený z toho, jaké špinavé metody používá v kampani Miloš Zeman a jeho tým. Celý ten útok ohledně Benešových dekretů a odsunu Němců neskutečným způsobem poškozuje tuto zemi v zahraničí a zasévá nenávist v našem národě. Je to tragická a zlá politika, která nemá v moderní a demokratické společnosti své místo. Prosím, aby lidé odlišovali v každém novinovém titulu, co je práce redakce a co je zaplacená inzerce, kterou redakce nemůže a ani nemá právo ovlivnit. Redakce Blesku zachovává důsledně férový přístup k oběma kandidátům. Osobně však hluboce nesouhlasím s žádnou z pomluv a lží, které Zemanovi sympatizanti používají a zveřejňují v placených inzerátech. Škoda papíru na takové svinstvo."

  • 19:14
    urna 

    Podle české konzulky Hany Peškové v Belgii, v jejíž metropoli Bruselu sídlí většina hlavních institucí Evropské unie, je účast ve srovnání s prvním kolem o něco vyšší. "Odvolilo už odhadem asi 320 lidí," řekla po 19.00 Pešková ČTK. V prvním kole v obou dnech zde hlas odevzdalo zhruba 600 Čechů.

  • 19:08
     
    a ještě Twitter: 

    Třeba Okamura ještě vymyslí, jak to zastavit. ;-)  

  • 18:30
     

    Další legrace na Twitteru: 

    "Dnes má svátek Miloš." To už s tou kampaní ale vážně trochu přehání... 

  • 18:26
     

    Proti tomu, že Miloš Zeman v předvolební kampani operoval s jeho jménem, se ohradil ekonom Jan Švejnar, který loni zvažoval účast v prezidentské volbě. Zeman v jedné z předvolebních debat zmínil Švejnara jako člověka, kterého by nominoval do bankovní rady České národní banky. "O ničem takovém neuvažuji, před debatou jsem s ním nic takového nedohadoval," podotkl v USA působící ekonom, který v nynějších prezidentských volbách dal hlas Zemanovu soupeři Karlu Schwarzenbergovi.

  • 18:03
    Karel Schwarzenberg 

    Karel Schwarzenberg strkal do urny žlutý volební lístek bez obálky, chvíli se nemohl trefit. Nikdo z novinářů ani volební komise jej nezastavil.

  • 17:38
    urna 

    Volební místnosti na Šumavě zažívají nápor, někde dokonce docházejí lístky. Od prvních minut po otevření volebních místností v horských střediscích Šumavy v Plzeňském kraji chodí volit desítky lidí, kteří jsou na horách a vyřídili si voličské průkazy. V Horské Kvildě a na Modravě například už dvě hodiny po otevření místnosti odvolilo mnohem víc přespolních, než je celkem zapsaných místních voličů. Kvůli nebývalému zájmu musejí volební komise dokonce dojet pro další sady volebních lístků.

  • 17:34
    urna 

    Prezidentskou volbu si na nejznámějším moravském poutním místě ve Velehradě na Slovácku nenechaly ujít ani členky Kongregace sester sv. Cyrila a Metoděje. Řeholnice, které ČTK oslovila, se shodly na podpoře Karla Schwarzenberga. Šéf TOP 09 ve Velehradě vyhrál v prvním kole. Obec však byla jednou ze čtyř na Uherskohradišťsku, kde triumfoval.

  • 17:18
    Jiří Dienstbier ml. 

    Ve druhém kole už hlasoval také neúspěšný kandidát sociálních demokratů Jiří Dienstbier, který v prvním kole skončil čtvrtý. Koho volil, prozradit nechtěl. Je podle něj na každém, aby se svobodně rozhodl, koho z dvojice kandidátů bude považovat za lepší variantu, nebo také menší zlo. Dříve se nicméně vyjádřil, že je pro Karla Schwarzenberga.

  • 17:02
     
  • 16:55
     

    Spornou reklamu v deníku Blesk si podle vydavatelství Ringier Axel Springer objednal JUDr. Vladimír Zavadil.

  • 16:50
    urna 

    V Praze se dvě hodiny po otevření volebních místností pohybovala volební účast kolem 20 procent, jen ze sídlišť v Praze 8 - Kobylisích hlásili volební komisaři účast k 30 procentům. Na druhém nádvoří Pražského hradu, kde je registrováno asi 700 voličů, přišlo volit 23 procent voličů. "Máme velkou četnost voličských průkazů, hlavně mládež s nimi chodí," řekl člen volební komise Jiří Veselý. V Praze 11 už odvolilo 18 procent lidí, ve čtvrté pražské části 19 procent.

  • 16:44
    urna 

    Ve městech se zatím volí více než na vesnicích. V Karlovarském kraji je zatím účast vysoká hlavně ve větších městech. V Karlových Varech se pohybuje okolo 20 procent a podle volebních komisařů je i větší než v prvním kole. V některých okrscích v Mariánských Lázních měly po 16.00 už kolem 30 procent. Menší obce na voliče zatím spíše čekají, například v Mnichově na Chebsku přišlo zatím asi deset procent voličů.

  • 16:35
    Václav Klaus 

    "Nebudu prozrazovat, koho jsem volil, ale vy to stejně tušíte. Volil jsem toho, kdo bude přínosem pro tuto zemi," řekl novinářům prezident Václav Klaus. Před časem nepřímo podpořil Miloše Zemana.

  • 16:34
    Václav Klaus 

    Klaus po odevzdání hlasu v prezidentských volbách rovněž znovu hájil novoroční amnestii. Upozornil, že na jeho obhajobu vyšla i publikace, kterou vydal jeho nový institut, kde by měl působit po odchodu z prezidentského úřadu.

  • 16:29
    TÝDEN.CZ 
  • 16:20
    urna 

    Ne všude provází volby výrazný zájem. Volební účast v druhém kole je v Pardubickém i Královéhradeckém kraji dosud výrazně nižší než před dvěma týdny. Do Základní školy bratranců Veverkových přišlo za první dvě hodiny asi 10 procent oprávněných voličů, stejně jako do volební místnosti v Hrušové na Orlickoústecku. "Lidí zatím bylo mnohem méně než v prvním kole. Tehdy už za tuto dobu odvolil dvojnásobek voličů," řekla zapisovatelka volební komise v Hrušové Ludmila Kozáková.

  • 16:19
     

    Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ odmítá, že by otištěním sporného inzerátu v Blesku pochybilo. "Zmiňovaný inzerát svými náležitostmi nevybočuje mezi ostatními předvolebními inzeráty, které se objevují napříč českými médii," tvrdí mluvčí Kateřina Kuchařová.

  • 16:17
    urna 

    Pražané mají o druhé kolo voleb velký zájem. Plno bylo v první hodině třeba v Základní škole Londýnská ve druhé městské části. "Je to první přímá volba prezidenta, je to velice důležitá volba. Zvláště když je druhým kandidátem Miloš Zeman, který je pro mě naprosto nepředstavitelný," řekla ČTK devatenáctiletá Zuzana.

    Většina lidí, které ČTK u volebních místností oslovila, považuje první přímou volbu za velmi důležitou. "Je to naše volba, poprvé rozhodujeme my," uvedl osmatřicetiletý Radek z Prahy 2, který preferuje Zemana. "Volil jsem ho kvůli jeho názorům a taky proto, že ho podporuje sociální demokracie."

    Zájem o volby měli mladí lidé i senioři, rodiny s dětmi i zamilované páry. V některých volebních místnostech museli čekat, až se uvolní místa za plentou.

    Chodby plné lidí byly v první hodině po otevření volebních místností i v Základní škole Lupáčova v Praze 3. "Zatím je to docela frmol," řekl ČTK člen místní volební komise. Desítky lidí čekaly na otevření volebních místností v základní škole na náměstí Jiřího z Poděbrad, zájem byl i v obchodní akademii na Vinohradské třídě.

  • 16:10
    Václav Klaus 

    Odvolil i Václav Klaus. Přímo ve volební místnosti se nijak nevyjádřil. Ještě dnes odlétá do Chile.

  • 16:02
    TÝDEN.CZ 

    Předseda volební komise v Sýkořicích Josef Helebrant se však domnívá, že ministr žádnou chybu při volbě neučinil a hlasovací lístek vložil do obálky. "Podle nás tam hodil normálně obálku. My se ještě koukali na fotografie a jeden lístek držel v ruce a do urny dával obálku," řekl on-line deníku TÝDEN.CZ.

  • 16:01
     
    Twitter počtvrté: 

    Lístek bez obálky hodil do urny, myslel si že je to známka punku.

  • 16:00
    urna 

    Zájem obyvatel Olomouckého kraje o druhé kolo prezidentských voleb je podle zástupců volebních komisí zhruba stejně velký jako před 14 dny. Například v Mírově na Šumpersku čekali první voliči přede dveřmi volební místnosti již před 14.00. "Bylo to tak i minule, lidé měli velký zájem hned ze začátku. Návštěvnost je zhruba stejná," řekla zapisovatelka tamní volební komise. V prvním kole v Mírově odvolilo 53,4 procent voličů, bezmála polovinu z nich tvořili vězni. Velký zájem zaznamenávají i ve větších městech. Například na Základní škole Velká Dlážka v Přerově odvolilo během prvních dvou hodin již 21 procent voličů.

  • 15:59
     
    Do třetice z Twitteru: 

    Je to fakt pankac... Asi si ani Karel nevybral z ty nabidky... a demonstrativne vhodil neplatne...  

  • 15:57
     

    Twitter podruhé: 

    Karel volí bez ochrany!

  • 15:57
     

    Schwarzenbergův omyl rychle podnítil internetový humor. Z Twitteru: 

    Jen opravdový punkáč volí bez obálky! 

  • 15:53
    urna 

    Tradičně velký zájem doprovází volby v Lánech na Kladensku. Za první půlhodinu svůj hlas odevzdalo v sídle prezidentů přes 150 z celkového počtu necelých 1600 voličů. Bylo to o třetinu víc než v prvním kole. Řada lidí odhadovala, že budou výsledky velmi těsné jako před dvěma týdny, kdy Karel Schwarzenberg porazil v jednom z oficiálních sídel českých prezidentů Miloše Zemana o pouhých 22 hlasů.

  • 15:40
    TÝDEN.CZ 
  • 15:39
     

    Ve volební místnosti v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku se mísí místní v civilním oblečení a lyžaři. Ti v blízkém skiarelálu tráví volno, ale zároveň nechtěli chybět u druhého kola prezidentských voleb. Hned po 14.00 do volební místnosti v Obecním domě na Lipně dorazily dvě snowboardistky. O zeď opřely svá prkna a předložily voličské průkazy komisi. "Přijely jsme sem na hory z Unhoště," řekla jedna z nich. K urně se v časných odpoledních hodinách vydala například také Martina Babiaková z Dobřichovic. "Koho jsem volila? To si nechám pro sebe. Ale ať vyhraje kterýkoliv z kandidátů, tak podle mě oba budou zemi dobře reprezentovat."

  • 15:28
    TÝDEN.CZ 
  • 15:27
    Karel Schwarzenberg 

    Volební tým Karla Schwarzenberga na Facebooku vyzývá podporovatele, aby promluvili se čtenáři Blesku a vysvětlili jim situaci kolem volebního inzerátu, který nejspíš porušuje platné zákony.

  • 15:24
    Miloš Zeman 
  • 15:24
    Miloš Zeman 

    Zemanův zmocněnec Vratislav Mynář žádá, aby vnitro zveřejnilo do tří dnů od vyhlášení výsledků volby hlavy státu celkový počet vydaných voličských průkazů a také voličů zapsaných do výpisů ze zvláštních volebních seznamů. Tento krok by podle něho "vyvrátil obavu o regulérnost voleb". 

    "K této žádosti mě vede množící se počet zpráv, které sdělují, že se mezi lidmi objevuje větší množství voličských průkazů a dále zpráv o tom, že někteří lidé si pořizují kopie těchto průkazů a hodlají na ně volit v různých volebních komisích," napsal Mynář.

  • 15:22
    TÝDEN.CZ 
  • 15:19
    Karel Schwarzenberg 
  • 15:15
    TÝDEN.CZ 

    „Pan Schwanzenberg vhodil do hlasovací urny lístek viditelně bez obálky,“ potvrzuje ze Sýkořice, kde ministr hlasoval, fotoreportér on-line deníku TÝDEN.CZ Karel Šanda.

  • 15:09
    Karel Schwarzenberg 

    Karel Schwarzenberg zřejmě volil neplatně - bylo vidět, že do urny vhazuje žlutý lístek, který nebyl v obálce.

  • 15:08
    Miloš Zeman 

    Zemanův volební tým prý má informace, podle nichž si lidé kopírují voličské průkazy a prý na ně hodlají volit. Obrátil se kvůli tomu na vnitro.

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: Karel Šanda, ČTK

Autor: - red -





Čtěte dále

Na vizovickém Trnkobraní padl český rekord v pojídání švestkových knedlíků

Na vizovickém Trnkobraní padl český rekord v pojídání švestkových knedlíků

Nový český rekord v pojídání švestkových knedlíků dnes na Trnkobraní ve Vizovicích na Zlínsku vytvořil Radim Dvořáček z Ostravy,...

Spory kolem zkrachovalé stavební firmy H-System se táhnou od konce 90. let

Spory kolem zkrachovalé stavební firmy H-System se táhnou od konce 90. let

Vybrané údaje o sporech kolem zkrachovalé stavební firmy H-System (odvolací soud rozhodl, že družstvo Svatopluk musí správci...

Na divoká prasata Jablonec nad Nisou znovu nastražil odchytovou klec

Na divoká prasata Jablonec nad Nisou znovu nastražil odchytovou klec

V Jablonci nad Nisou se znovu rozhodli nastražit odchytovou klec, kterou pořídili předloni na podzim na odchyt divokých prasat,...

Družstvo Svatopluk musí zaplatit dalších 18 mil. za užívání domů, potvrdil soud

Družstvo Svatopluk musí zaplatit dalších 18 mil. za užívání domů, potvrdil soud

Bytové družstvo Svatopluk musí zaplatit konkurznímu správci H-Systemu Josefu Monsportovi zhruba 18,3 milionu korun s úroky za...

EU podpoří projekty modernizace železnice v ČR částkou 11,5 miliardy korun

EU podpoří projekty modernizace železnice v ČR částkou 11,5 miliardy korun

Evropská unie podpoří deset projektů Správy železnic (SŽ) na modernizaci české železnice částkou 11,5 miliardy korun. Peníze...

Zahájení výroby biometanu ve fermentační stanici ve Vysokém Mýtě se opožďuje

Zahájení výroby biometanu ve fermentační stanici ve Vysokém Mýtě se opožďuje

Zahájení výroby biometanu ve fermentační stanici ve Vysokém Mýtě se opožďuje. Město vloni léta odstavené zařízení pronajalo...

 Svez.se: první taxislužba v České republice nabízí IQOS friendly vozy

Svez.se: první taxislužba v České republice nabízí IQOS friendly vozy

Praha má ve svých ulicích žhavou novinku – IQOS friendly taxíky, které jako vůbec první představila ve své flotile jedna z...

Dětský čin roku slaví 20 let, jubilejní ročník odstartoval

Dětský čin roku slaví 20 let, jubilejní ročník odstartoval

I mezi těmi nejmladšími jsou hrdinové, jejichž velké činy si zaslouží uznání a pozornost. S cílem podpořit právě tuto myšlenku...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Horský resort Rokytnice nad Jizerou láká na alpské lyžování na jedné z nejdelších tuzemských sjezdovek

Zasněžené vrcholy, spoustu sněhu a dobrodružství na horách, to vše nabízí Horský Resort Rokytnice nad Jizerou nacházející se v...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi