Kancléř Weigl na Hradě nezůstane. Zemana odmítl

Miloš Zeman bude prezident.

Je rozhodnuto. Miloš Zeman má po sečtení takřka všech hlasů náskok skoro půl milionu hlasů, Karel Schwarzenberg na Facebooku uznal porážku. Jejich reakce sledujte v on-line reportáži deníku TÝDEN.CZ.

Schwarzenberg hlavně získával hlasy ve velkých městech, kde se sčítalo pomaleji, Volební účast je 59,11 procent, přišlo 4 983 481 lidí - o 184 680 méně než v prvním kole. Miloš Zeman získal víc o zhruba 477 tisíc hlasů, bylo pro něj 54,8 procenta voličů. K expremiérovi se přiklonily i některé regiony, kde v prvním kole vyhrál Schwarzenberg. Jako poslední byl s jistým zpožděním před půl šestou sečten i poslední okrsek na Praze 4. Neplatných hlasů bylo ve druhém kole volby půl procenta, na pětadvacet tisíc.

Na tiskové konferenci Miloš Zeman poděkoval svým zastáncům i třeba médiím, jež otevřeně podpořila jeho soka. Prý tak přesvědčila nerozhodnuté hodit hlas Zemanovi.

Schwarzenberg hodlá pokračovat ve funkci ministra zahraničí a na podzim se bude ucházet o další funkční období předsedy TOP 09. "Uvidíme. Ta změna systému není tak velká, že bych viděl veliké rozdíly," odpověděl na  otázku, zda to vláda bude mít s prezidentem Zemanem lehčí než s odcházejícím Václavem Klausem.

On-line

Obnovit

  • 22:41
    TÝDEN.CZ 

    Vážení čtenáři, tímto končí naše on-line reportáž z posledního dne první přímé volby prezidenta České republiky. Děkujeme za pozornost.

  • 21:49
    Miloš Zeman 

    Zahraniční tisk popisuje Miloše Zemana jako prezidenta vstřícného vůči Evropské unii. Řada z nich upozorňuje i na jeho údajnou zálibu v sarkasmu či v alkoholu. Více ZDE.

  • 21:30
    urna 

    Remízou se rozešli finalisté prezidentské volby Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg ve čtyřech desítkách obcí v Česku. O nejvyšší počet hlasů porazil vítěz volby Zeman vicepremiéra v Ostravě-Jih. V opačném gardu, tedy pro Schwarzenberga, dopadly volby nejlépe v Praze 4, kde měli při finále také nejvíc neplatných hlasů.

  • 21:15
    Miloš Zeman 

    Vítěz prezidentské volby Miloš Zeman si myslí, že by se měly co nejdříve konat předčasné volby. V rozhovoru v České televizi uvedl, že nynější vláda se opírá o stranu LIDEM, kterou nikdo nevolil. Více čtěte ZDE.

  • 20:50
    Miloš Zeman 

    Lidé, kteří ve druhém kole prezidentské volby podpořili neúspěšného kandidáta Karla Schwarzenberga, se u Zemana obávají především špatné reprezentace České republiky v zahraničí. Zemanovi voliči měli obavy hlavně z toho, že pokud by se prezidentem stal Schwarzenberg, prohloubily by se v zemi sociální rozdíly. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK pro Českou televizi.

  • 20:46
    Miloš Zeman 

    Nastupující prezident Miloš Zeman se nevzdá čestného předsednictví neparlamentní Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ), kterou spoluzakládal. Uvedl to dnes v rozhovoru pro Českou televizi. Prohlásil ale také, že tuto stranu nebude z pozice hlavy státu zvýhodňovat či jí mluvit do běžné politické práce.

  • 20:36
    Miloš Zeman 

    Volební štáb vítěze prezidentských voleb Miloše Zemana se po jeho večerním odjezdu do televizního studia začal rychle vylidňovat. Během několika minut odešla většina novinářů i dalších hostů, obsluha ze stolů sklidila jídlo a začala uklízet sál, který byl svědkem Zemanova triumfu nad Karlem Schwarzenbergem (TOP 09). Zůstaly jen roztroušené hrstky příznivců a spolupracovníků příští hlavy českého státu.

  • 20:23
    Miloš Zeman 

    Vedoucí kanceláře prezidenta Jiří Weigl nebude pokračovat na Pražském hradě a to i přesto, že Zeman před druhým kolem volby uvedl, že by si Weigla ve funkci kancléře ponechal. Informoval o tom server Novinky.cz

  • 19:07
     

    Kardinál Dominik Duka doufá, že nově zvolený prezident Miloš Zeman posílí jednotu národa a bude Českou republiku důvěryhodně reprezentovat v zahraničí. Podle Duky volby ukázaly, že lidé považují funkci prezidenta republiky za velmi významnou. Olomoucký arcibiskup Jan Graubner doufá, že skončilo bojování a začne spolupráce.

    "Přeji novému prezidentovi, aby byl úspěšný ve snaze posílit jednotu našeho národa. Očekávám, že jako státník si bude vědom své odpovědnosti za naši zemi, dokáže ji důvěryhodně reprezentovat v zahraničí a bude se při svém působení opírat o morální zásady vlastní naší evropské tradici," uvedl v oficiálním prohlášení Duka.

    Duka zároveň poděkoval neúspěšným kandidátům, že během kampaně podle něj hájili křesťanské hodnoty, nutnost respektu k morálním otázkám, spravedlnost, sociální odpovědnost a solidaritu s potřebnými.

  • 18:37
    Jan Fischer 

    Jana Bobošíková, Suverenita: "Jsme rádi, že v čele státu stane po Václavu Klausovi další jasně vyprofilovaná politická osobnost, která respektuje parlamentní demokracii."

    Jan Fischer: "Přeji mu, aby nezklamal nejen očekávání svých příznivců, ale i oprávněné přání všech občanů, aby republiku reprezentoval důstojně a bez ohledu na jakékoliv stranické zájmy."

  • 18:18
     

    "Do druhého kola prezidentské volby se dostaly dvě osobnosti, obě mají výborný vztah ke Slovensku. Těšíme se na spolupráci s novým českým prezidentem," uvedl slovenský ministr zahraničí Boris Gandel. Ke zvolení gratulovali Zemanovi slovenský prezident Ivan Gašparovič i premiér Robert Fico.

  • 18:12
    Karel Schwarzenberg 

    Lucerna, kde se sešli příznivci poraženého kandidáta Karla Schwarzenberga (TOP 09), se po vyhlášení výsledků voleb ponořila do smutku. Mírný odpolední optimismus vystřídalo postupem času velké zklamání z vítězství Miloše Zemana (SPOZ). Lidé byli rozčarováni, některé ženy si utíraly slzy, muži se svolávali na panáky. Mnozí téměř odmítali porážce uvěřit. Část zpívala Svatováclavský chorál.

    I přes zklamání se však postupně v klubu začal rozjíždět večírek. "Dneska se zlískám za Karla," nechal se například slyšet jeden jeho podporovatel.

    Schwarzenberg přišel pozdravit své příznivce do Lucerna Music Baru kolem 16:30. Uvítal ho bouřlivý potlesk a ovace. "Milý přátelé, děkuji, že jste tu s námi zůstali, i když výsledek není takový, jaký jsme doufali," řekl jim jejich favorit. "Jedna bitva je prohraná, ale boj bude pokračovat," uvedl. "Jdeme do toho !" dodal. Předtím, než si dal pivo, vyzval k tomu, aby si všichni dnešní večer všichni užívali.

  • 17:44
    urna 

    Posledním volebním okrskem v České republice, který ještě po 17:00 neměl sečtené výsledky prezidentských voleb, se stala Praha 4. Tomáš Smrček z volební komise Prahy 4 ČTK řekl, že jedna z místních komisí udělala ve výsledcích formální chybu. Sčítání v Praze se tak oproti jiným krajům zdrželo. Konečné výsledky se na webu objevily až před 17:30.

    "Jedna z místních komisí se dopustila formální chyby, když prezidentské kandidáty označovala pořadovými čísly 1 a 2, místo čísly, které si kandidáti na začátku prezidentské volby vylosovali," vysvětlil Smrček. Výsledky tak musely putovat zpět do volební místnosti, kde byly opraveny a celou volební komisí znovu podepsány.

  • 17:30
    urna 

    Je sečteno 100% hlasů. Zeman má finálních 54,80 procent a Karel Schwarzenberg 45,19 procent. Zeman Schwarzenberga porazil o půl milionu hlasů. Volit přišlo 59,1 procent lidí.

  • 17:28
    Miroslav Kalousek 

    K tomu, aby se Zemanovi podařilo neformální autoritu získat, je podle místopředsedy TOP09 Miroslava Kalouska nezbytné, aby co nejdříve "vyvětral odér náckovství a xenofobie", který jeho volební tým vypustil do veřejného prostoru.

  • 17:19
    Miloš Zeman 

    Výsledek prezidentské volby znamená porážku koalice a snížení legitimity vlády, uvedl šéf ČSSD Sobotka. Zemanovi blahopřál a nabídl spolupráci.

  • 17:08
    Václav Klaus 

    Václav Klaus komentoval výsledek voleb: "Ve volbě prezidenta zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí." Klaus je na národ hrdý, že nepodlehl mediální kampani.

  • 17:00
    Karel Schwarzenberg 

    Vicepremiér a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) opět vyhrál prezidentské volby u Čechů hlasujících v cizině. Získal přes 84 procent hlasů, tedy o 3500 hlasů více než v prvním volebním kole. Jeho soupeř a celkový vítěz voleb Miloš Zeman vyhrál jen ve 14 ze 102 zahraničních okrsků, avšak v Íránu, Zimbabwe, Uzbekistánu a Portugalsku dostal hlasy od všech příchozích voličů. Vyplývá to z výsledků zveřejněných na volebním webu.

    Schwarzenberg na stoprocentní zisk nikde nedosáhl, nejblíže mu byl ve Švýcarsku, jehož pas také vlastní. Volilo ho tam 341 z 358 voličů, tedy přes 95 procent.

    Nejdéle se čekalo na výsledky z afghánského Lógaru, kde o hlavě státu - a o svém vrchním veliteli - mělo možnost hlasovat 235 příslušníků lógarského Provinčního rekonstrukčního týmu a rovněž členové Poradního a výcvikového týmu ze sousední provincie Vardak. Zvítězil u nich Zeman, získal téměř 72 procent hlasů

  • 16:53
    Miloš Zeman 

    Vítěz finále prezidentské volby Miloš Zeman (SPOZ) bude mít jako hlava státu měsíční plat 186.300 korun hrubého. Dalších 173.300 korun měsíčně činí podle zákona "víceúčelová paušální náhrada". Prezident má nárok i na další výhody, které norma označuje jako naturální.

    Jde o užívání služebního vozidla s řidičem i bez něho k výkonu funkce a k osobní dispozici a o užívání nemovitostí tvořících sídlo prezidenta republiky, tedy zejména Pražský hrad a zámek v Lánech. Prezident má také právo na úhradu zdravotních služeb a na "zřízení a užívání dvou účastnických telefonních stanic".

    Plat prezidenta se podle daňového zákona řadí mezi ostatní příjmy. Sice se zdaňuje, ale neodvádí se z něj zdravotní a sociální pojištění. Na plat hlavy státu nedopadá ani dodatečná sedmiprocentní daň, kterou zavedl vládní daňový balíček.

    Hlava státu nemá nárok na různé náhrady jako například zákonodárci, náhrada je v jejím případě pouze jedna. Měla by sloužit například na pokrytí výdajů na reprezentaci, odborné a administrativní práce a odbornou literaturu.

  • 16:47
    Miloš Zeman 

    Vojtěch Filip i Jiří Paroubek pogratulovali Zemanovi k vítězství.

  • 16:34
    Miloš Zeman 

    Zeman: "Nebudu prezidentem kmotrovských mafií." Poděkoval jak svým příznivcům, tak příznivcům Karla Schwarzenberga. Zaroveň poděkoval i Petru Nečasovi, který mu k vítězství pogratuloval skrze sms.

  • 16:12
    Miloš Zeman 

    Miloš Zeman přivítal své rozjásané fanoušky ve štábu. Jeho projev by měl následovat do několika minut.

  • 16:09
    Karel Schwarzenberg 

    Karel Schwarzenberg poděkoval svým voličům a uznal vítězství Miloše Zemana a popřál mu, aby byl dobrým prezidentem českých občanů.

  • 15:54
    urna 

    98,7 procent hlasů je sečteno. Miloš Zeman má přesně 55 procent, Karel Schwarzenberg 45 procent hlasů.

  • 15:54
    Karel Schwarzenberg 

    Karel Schwarzenberg se vyjádřil na oficiálním facebookovém profilu jeho týmu: "Především bych chtěl poděkovat všem voličům, kteří mě podpořili a dále pak straně TOP09 a Starostům a nezávislým, kteří mě podpořili. Druhý dík patří dobrovolníkům, kteří projevili velké nadšení při práci v můj prospěch v celých Čechách i na Moravě. Hrdý jsem na to, že nikdo z mého týmu nepoužíval lži a podpásové údery. Vítězi Miloši Zemanovi gratuluji a doufám, že se mu podaří býti prezidentem všech občanů."

  • 15:42
    TÝDEN.CZ 

    Do redakce on-line deníku TÝDEN.CZ dorazilo první tiskové prohlášení, reagující výsledek voleb. Je od studentské iniciativy www.zemanprotilidem.cz . „Miloš Zeman bude ve svém úřadu sledovaný desítkami iniciativ a jednotlivců, kteří budou veřejnost informovat v případě, že by pokračoval v praktikách, kterými proslul během své politické dráhy i prezidentské kampaně: politické handly, korupci či omezování politické soutěže už na Hradě občané neodpustí.“

  • 15:38
    urna 

    V Německu hlasovalo ve druhém kole českých prezidentských voleb téměř dvakrát více českých občanů než v kole prvním. Celkem volilo 735 lidí, sdělili dnes ČTK pracovníci zastupitelských úřadů v Berlíně, Drážďanech, Düsseldorfu a Mnichově. Zejména v bavorské metropoli byl o volby obrovský zájem - v Mnichově hlasovala skoro polovina krajanů, kteří se v Německu druhého kola zúčastnili.

    V Mnichově odevzdalo svůj hlas podle tamního konzula Vladimíra Krňávka 358 Čechů, z toho 309 na voličský průkaz. "Měli jsme tu tři autobusy a z nich jeden hlasoval celý," řekl telefonicky konzul. V prvním kole před dvěma týdny v Mnichově k volební urně dorazilo 128 krajanů.

  • 15:37
    Miloš Zeman 

    Členové SPOZ a příznivci Miloše Zemana skandují "Zeman na Hrad!" a "Už je to tady!". Přítomen je i bývalý komunista Zdeněk Zbytek. Informoval o tom novinář online deníku Týden.cz.

  • 15:29
    Miloš Zeman 

    Zemanův štáb začíná slavit. Zeman ale stále není nikde k vidění. Je pravděpodobně se svojí rodinou ve vedlejší místnosti.

  • 15:26
    Miloš Zeman 

    Už je rozhodnuto, že Schwarzenberg Zemanův půlmilionový náskok nedotáhne. Novým prezidentem ČR tedy bude Miloš Zeman. Potvrdil to Český statistický úřad.

  • 15:25
    Karel Schwarzenberg 

    Volební výsledek oznámily Sýkořice, kde má trvalé bydliště Karel Schwarzenberg. Volilo zde 286 voličů, s 58,94 procenta hlasů zde zvítězil ministr zahraničí. Byl zde pouze jeden neplatný hlas, který ale patřil samotnému Schwarzenbergovi. Ten se totiž v pátek spletl a hlasovací lístek nevložil do obálky. Později se hájil, že ho zmátly blesky fotících fotografů.

  • 15:24
     

    Zemana podle propočtu agentury ČTK ve druhém kole volili hlavně komunisté, příznivci ČSSD a voliči Dienstbiera, Bobošíkové a Fischera z prvního kola.

  • 15:19
    urna 

    Je sečteno 84 procent okrsků. S 56,40 procenta stále vede Miloš Zeman. Účast je nižší než v prvním kole.

  • 15:18
    Miloš Zeman 

    V zemanovském štábu se strhla potyčka. Příznivci Miloše Zemana skandovali "Zeman na Hrad!" když se připojil jeden novinář s "Šlouf na Hrad!". Zemanovo fanoušci ho vypískali.

  • 15:14
    urna 

    Prezidentem se nejspíš stane někdejší premiér a předseda ČSSD Miloš Zeman (SPOZ). Po sečtení poloviny okrsků vedl s 57,62 procenta hlasů. Ztráta vicepremiéra a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) se snižovala jen nepatrně.

    Ve většině krajů zatím vedl Zeman, Schwarzenberg vítězil v podstatě pouze v Praze a u voličů v zahraničí, jejichž počet je ale pouze na úrovni menšího města.

  • 15:13
    urna 

    Volební účast se vyhoupla přes 58 procent.

  • 15:04
    urna 

    Ve vojenském újezdu Březina na Vyškovsku, nejrozsáhlejším volebním okrsku v zemi se třemi registrovanými voliči, získal ve 2.kole prezidentské volby převahu Miloš Zeman. Volili dva z místních voličů, přidalo se k nim 19 lidí s voličskými průkazy. Zeman dostal 12 hlasů, jeho protikandidát Karel Schwarzenberg devět. Řekla to zapisovatelka tamní volební komise Emilia Šebestová.

    Ve vojenském újezdu žijí pouze tři voliči. Jsou to zejména zaměstnanci vojenských lesů a žijí na odlehlých samotách. V prvním kole voleb volili všichni tři, ve druhém se jeden rozhodl nezúčastnit. "Připojilo se k nim 19 dalších lidí, kteří byli zrovna poblíž a měli voličský průkaz. Další nejbližší volební místnost je ve Vyškově, což je asi 30 kilometrů daleko," uvedla Šebestová.

  • 15:00
    urna 

    Sečteno je téměř 60 procent okrsků. S 57,3 procenta hlasů vede Zeman.  Ne ve všech krajích by ovšem vyhrál. Například mezi zahraničními krajany vede Karel Schwarzenberg s téměř 84 procenty hlasů. V zahraničí je ovšem sečteno pouze 14 procent okrsků. Podobně i v Praze vede se 66 procenty hlasů Schwarzenberg. Zde zbývá sečíst více než dvě třetiny okrsků. Zeman má podporu například v Moravskoslezském kraji, na Ústecku či v Jihočeském kraji.

  • 14:56
    Miloš Zeman 

    Podpořit Miloše Zemana přišel Jan Kavan, bývalý ministr zahraničí. Dále přišel komunista Vladimír Remek a hudebník Felix Slováček.

  • 14:53
    urna 

    Český statistický úřad odhaduje, že v půl čtvrté bude sečteno 90 procent volebních místností.

  • 14:52
    Miloš Zeman 

    Podle propočtu ČTK asi zvítězí v prezidentské volbě Miloš Zeman nad Karlem Schwarzenbergem. Měl by v druhém kole získat kolem 55 procent hlasů.

  • 14:47
    urna 

    Volební účast byla 56,11 procenta.

  • 14:38
    Karel Schwarzenberg 

    Michael Kocáb v Music Baru Lucerna, kde se nachází volební štáb Karla Schwarzenberga, se vyjádřil k průběžným výsledkům voleb: "Nebudu výsledky brát vážně dokud nebude sečteno alespoň patnáct procent hlasů. Zatím vnímám volby pozitivně, učíme se demokracii". Ohlásil to redaktor z online deníku Týden.cz, který na místě monitoruje situaci.

  • 14:32
    Karel Schwarzenberg 

    V Praze je sečtený první volební okrsek. Vede v něm Karel Schwarzenberg se 66 procenty.

  • 14:30
    urna 

    Sedm procent okrsků sečteno. Zeman má 60 procent.

  • 14:27
    Miloš Zeman 

    Do zemanovského štábu dorazil zpěvák Daniel Hůlka, aby podpořil Miloše Zemana.

  • 14:26
    Karel Schwarzenberg 

    Miroslav Kalousek dorazil do štábu Karla Schwarzenberga v Music Baru Lucerna. "Jsem napjatý a doufám, že vyhraje Karel Schwarzenberg a vyvětrá náckovský a xenofobní odér, který vypustil volební tým Miloše Zemana a bohužel i lidé okolo pana prezidenta," řekl novinářům.

  • 14:25
    Miloš Zeman 

    Po sečtení jednoho procenta okrsků vítězí Zeman s 61 procent.

  • 14:20
    Karel Schwarzenberg 

    Schwarzenberg při čekání na výsledky voleb sdělil novinářům, že v případě výhry by se jel rozloučit s kolegy z EU.

  • 14:16
    urna 

    ČSÚ oznámil výsledky hlasování za první okrsek. S 56,41 procenty hlasů v něm zvítězil Karel Schwarzenberg.

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK

Autor: - red -





Čtěte dále

Soud ve Zlíně projedná odvolání v případu tragického výbuchu domu v Koryčanech

Soud ve Zlíně projedná odvolání v případu tragického výbuchu domu v Koryčanech

Zlínská pobočka brněnského krajského soudu dnes projedná odvolání v případu tragického výbuchu rodinného domu v Koryčanech na...

Lidé v Kamenici podle starosty nevěří, že Štiřín někdo koupí

Lidé v Kamenici podle starosty nevěří, že Štiřín někdo koupí

Lidi v Kamenici u Prahy blížící se aukce zámku Štiřín zatím nechává v klidu, podle starosty Pavla Čermáka (nez.) nikdo nevěří, že...

V pražských Letňanech dnes začíná veletrh bytových doplňků For Decor & Home

V pražských Letňanech dnes začíná veletrh bytových doplňků For Decor & Home

V areálu PVA Expo v pražských Letňanech dnes začíná 16. ročník veletrhu bytových doplňků a dárkového zboží For Decor & Home. Do...

Teplotní rekordy dnes padly téměř na všech stanicích v ČR měřících přes 30 let

Teplotní rekordy dnes padly téměř na všech stanicích v ČR měřících přes 30 let

Teplotní rekordy dnes padly téměř na všech meteorologických stanicích v Česku měřících přes 30 let. Nejtepleji - 35,4 stupně...

Nová Waltrovka má unikátní osvětlení, zvyšuje soustředěnost a šetří energii

Nová Waltrovka má unikátní osvětlení, zvyšuje soustředěnost a šetří energii

Budova Legatica spadá do areálu Nové Waltrovky, projektu Penta Real Estate, v Praze 5 a navazuje na první úspěšnou etapu...

EU podpoří projekty modernizace železnice v ČR částkou 11,5 miliardy korun

EU podpoří projekty modernizace železnice v ČR částkou 11,5 miliardy korun

Evropská unie podpoří deset projektů Správy železnic (SŽ) na modernizaci české železnice částkou 11,5 miliardy korun. Peníze...

Zahájení výroby biometanu ve fermentační stanici ve Vysokém Mýtě se opožďuje

Zahájení výroby biometanu ve fermentační stanici ve Vysokém Mýtě se opožďuje

Zahájení výroby biometanu ve fermentační stanici ve Vysokém Mýtě se opožďuje. Město vloni léta odstavené zařízení pronajalo...

 Svez.se: první taxislužba v České republice nabízí IQOS friendly vozy

Svez.se: první taxislužba v České republice nabízí IQOS friendly vozy

Praha má ve svých ulicích žhavou novinku – IQOS friendly taxíky, které jako vůbec první představila ve své flotile jedna z...

Dětský čin roku slaví 20 let, jubilejní ročník odstartoval

Dětský čin roku slaví 20 let, jubilejní ročník odstartoval

I mezi těmi nejmladšími jsou hrdinové, jejichž velké činy si zaslouží uznání a pozornost. S cílem podpořit právě tuto myšlenku...

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to...

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Studenti Akademie Michael vystavují v Galerii 400 ASA

Významná Galerie 400 ASA, která v rámci svého programu Push Process pomáhá mladým fotografům na počátku kariéry, přizvala ke...

Fenomén Babylon: Má slavné liberecké centrum po 25 letech stále co nabídnout?

Vedle liberecké radnice a vysílače na Ještědu je Centrum Babylon jedním z nejznámějších turistických cílů severočeské metropole....

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Běháním půlmaratonu sbírá peníze pro trénink lidí s hendikepem

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK) chystá opatření ke zvýšení bezpečnosti. Nechá například upravit vrátnici, aby z ní...

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Olympionici Paulovi znovu míří na curlingové mistrovství světa smíšených dvojic

Manželé Paulovi, kteří vybojovali 6. místo na olympiádě 2022 v Pekingu, se znovu stali mistry republiky. V úterý získali svůj...

Vyrazte za významnými památkami: Tipy pro Čechy i Moravu

Pokud hledáte ideální místo, kam vyrazit na hezký výlet, v naší zemi najdete spoustu skvělých míst. Mezi jedny z nejlepších...

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvíce sněhu v tuzemsku nabízí navzdory nepříznivému počasí skiareál Monínec

Nejvyšší vrstvu sněhu v České republice momentálně najdou lyžaři na Monínci. V areálu leží 75 cm sněhové pokrývky, v provozu jsou...

Česko má svou pevnost Boyard

Česko má svou pevnost Boyard

Jeden muž se nechal pevností Boyard inspirovat tak, že vybudoval na Slapech v kryté hale TEPfactor, který je inspirován právě...

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Škola Michael se zapojila do sbírky na pomoc nejzranitelnějším na Ukrajině

Vedení školy Michael oslovilo vyučující, studenty i jejich rodiče a všichni společně během pěti dní nashromáždili ohromné...

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Moderní aplikace pomáhají městům a obcím. Jak ušetříte spoustu práce i peněz?

Dnešní online doba s sebou přináší pestrou škálu jednoduchých aplikací, s jejichž pomocí odbouráte velkou část administrativy,...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi