Lexum potvrzuje pozici lídra poskytovatelů privátní oční péče. Expanduje nejen v České republice, ale i na Slovensku

Zleva Ing. Ondřej Pastucha, Mgr. Lenka Tomanová, MUDr. Martin Kacerovský, doc. MUDr. Pavel Studený, Ph.D., MHA a PharmDr. Michal Krejsta, MBA., LL.M.

Lexum, síť očních klinik, ambulancí a optik, významně expanduje a potvrzuje své postavení lídra poskytovatelů komplexní a prémiové oftalmologické péče. Společnost s více než 30letou tradicí, historií a sílou značky se významně rozšířila o další soukromé poskytovatele oftalmologické péče v České republice. Úspěšně akvírovala síť očních klinik, ambulancí a optik, společnost SOMICH, která déle než 20 let aktivně působí v Karlovarském a Plzeňském kraji, a oční kliniku Oftum v Praze specializující se na vysoce prémiovou a nejmodernější laserovou refrakční chirurgii. Své portfolio tak Lexum v rámci České republiky významně rozšiřuje na celkem 10 klinik, 26 očních ambulancí a 16 optik.

"Akvizicí oční sítě SOMICH jsme rozšířili působnost poskytování prémiové komplexní oftalmologické péče i v rámci západočeského regionu, tedy Karlovarského a Plzeňského kraje. Naše prémiová oftalmologická péče se tak stává dostupnou pacientům a klientům ve všech krajích České republiky," říká PharmDr. Michal Krejsta, MBA, LL.M., generální ředitel Lexum ČR a SR.

Společnost SOMICH je hlavním poskytovatelem oční péče v západočeském regionu s dlouholetou rodinnou tradicí a vysoce erudovaným, špičkovým personálem.

"Pro prodej oční sítě SOMICH jsme zvolili jednoznačného lídra v oblasti poskytovatelů špičkové oftalmologické péče. Jednou z hlavních priorit pro nás bylo zajistit profesionální, stabilní a perspektivní zázemí pro náš lékařský a ošetřovatelský tým, což Lexum jednoznačně splňuje," uvedl k prodeji doc. MUDr. Pavel Studený, Ph.D., MHA., odborný zástupce společnosti SOMICH pro Karlovarský kraj.

"Stát se součástí Lexum a posílit tak portfolio této společnosti je pro nás velkou příležitostí. Společně zvýšíme úroveň kvality komplexní oftalmologické péče v západočeském regionu. Zároveň se těšíme na výměnu špičkových zkušeností a rozvoj odborných týmů ve prospěch všech potřebných pacientů," dodává k prodeji společnosti SOMICH prim. MUDr. Martin Kacerovský, odborný zástupce pro Plzeňský kraj.

Lexum potvrzuje pozici lídra poskytovatelů privátní oční péče. Expanduje nejen v České republice, ale i na Slovensku

Další z akvizic společnosti Lexum v rámci České republiky je společnost Oftum Praha, centrum prémiové laserové chirurgie oka, která na trhu funguje již více než 20 let a nabízí dosud nejdokonalejší operační technologii ReLEx Smile PRO na technice Visumax 800, která byla vyvinuta vědci ve firmě Carl Zeiss.

"K prodeji naší společnosti jsme se rozhodli přistoupit na základě posouzení strategických cílů a možnosti další expanze. Věříme, že ta nejlepší péče, kterou našim klientům a pacientům již více než 20 let přinášíme, se díky akvizici pod společnost Lexum ještě více umocní," říká k prodeji MUDr. Tomáš Juhás Ph.D., ml., lékař oční kliniky Oftum v Praze.

"Je mi ctí, že součástí sítě očních klinik, ambulancí a optik Lexum se stala společnost Oftum, špičková klinika s vysokou odborností orientovanou na prémiovou laserovou refrakční chirurgii. Věřím, že společně přispějeme k dosažení nejvyšší možné úrovně prémiové oftalmologické péče nejen pro naše laserové klienty," dodává k akvizici společnosti Oftum Praha PharmDr. Michal Krejsta, MBA, LL.M., generální ředitel Lexum ČR a SR.

Společnost Lexum významně expanduje nejen v České republice, ale také na Slovensku. V minulém roce Lexum rozšířilo svou působnost i nad rámec České republiky akvizicí oční kliniky Sokolík v Trenčíně a očního centra v Novém Mestě nad Váhom.

Letos se Lexum podařilo úspěšně dojednat hned celou řadu dalších několik významných akvizic na Slovensku. Prémiová komplexní oftalmologická péče bude dostupná pacientům ve většině slovenských regionů.

V Košickém kraji se jedná o společnost 3F Mikrochirurgia oka a OFTAL ER v Michalovcích pod vedením prim. MUDr. Františka Dabocziho a společnost Oftum Košice v čele s prof. MUDr. Tomášem Juhásem, DrSc.

V Žilinském kraji Lexum úspěšně akvírovalo společnost UVEA Mediklinik se sídlem v Martině a očními klinikami, centry, ambulancemi a optikami v Martině, Ružomberoku, Liptovském Mikuláši, Dolném Kubině, Námestovo a Turčianských Teplicích. Ředitelem UVEA Mediklinik je MUDr. Michal Králik.

"Velice mě těší, že se nám díky všem úspěšným akvizicím podařilo za uplynulých 6 let vytvořit největší celonárodní síť privátního poskytovatele komplexní oční péče jak v České republice, tak na Slovensku, s významným cca 30% tržním podílem. Lexum tak bude na těchto dvou trzích poskytovat komplexní prémiovou oftalmologickou péči na celkem 90 pracovištích (18 očních klinik, 50 očních ambulancí a 22 optik) v celkem 35 lokalitách napříč celou bývalou federativní zemí - od Karlových Varů přes Prahu, Brno, Trenčín, Martin až po Košice. A to je obrovský krok kupředu pro celou oftalmologickou obec České republiky a Slovenska, a dobrou zprávou pro kvalitu a dostupnost prémiové péče všem potřebným pacientům a klientům," uvádí PharmDr. Michal Krejsta, MBA, LL.M., generální ředitel Lexum ČR a SR.

O SOMICH
Společnost SOMICH pečuje v šíři celé své sítě o co nejlepší zrak svých pacientů a klientů již od roku 2004, kdy bylo založeno 1. Středisko oční mikrochirurgie (SOMICH) v Plané u Mariánských Lázní. Posléze byla otevřena další oční klinika SOMICH, a to v Karlových Varech a dále se síť rozšířila v obou krajích o celkem 10 očních ambulancí a 5 optik. Celá síť SOMICH tak poskytuje dostupnou komplexní oční péči pacientům v Plzeňském a Karlovarském kraji, která zahrnuje řešení šedého a zeleného zákalu, odstranění dioptrií laserem nebo aplikaci nitroočních čoček, léčbu věkem podmíněné makulární degenerace a dalších onemocnění sklivce a sítnice, transplantace rohovky či estetické oční zákroky. 

O Oftum
Společnost Oftum s klinikami v Praze, Košicích, Astaně a Almatě se specializuje na laserovou prémiovou chirurgii oka. Svým klientům a pacientům nabízí tu nejlepší oční péči již více než 20 let. Oftum pracuje s nejnovější a dosud nejdokonalejší operační technologií ReLEx Smile PRO na technice Visumax 800, která byla vyvinuta vědci ve firmě Carl Zeiss.

O LEXUM A OPTEGRA GROUP
Síť očních klinik, ambulancí a optik Lexum Česká republika pečuje o zrak svých klientů od roku 1993 a přes 650 zdravotnických odborníků úspěšně provedlo téměř 1 000 000 zákroků. Více než 30 let poskytuje komplexní a prémiové služby v oblasti oftalmologie. Mezinárodní studie kvality ECOS zařadila Lexum mezi nejlepší evropské kliniky. Lexum, jako jediná síť očních klinik, ambulancí a optik v České republice, splňuje na všech svých pracovištích indikátory kvality stanovené největší zdravotní pojišťovnou VZP ČR. Od roku 2014 je součástí mezinárodní skupiny Optegra Group, která aktuálně provozuje sítě nejmodernějších očních klinik a očních ambulancí ve Velké Británii, České republice, Polsku a Slovenské republice. Lexum, jako vedoucí privátní poskytovatel oftalmologické péče, má Lexum na českém a slovenském trhu unikátní a vedoucí postavení. Zabývá se všemi segmenty oční medicíny - léčbou šedého zákalu, věkem podmíněné makulární degenerace, chirurgií sítnice a sklivce, transplantací rohovky, refrakční a laserovou chirurgií, léčbou zeleného zákalu, šilháním či plastickými operacemi.

Autor: PR ČLÁNEK





Čtěte dále

"Osmsetpadesátka" navázala na úspěšné malé modely automobilky Fiat

"Osmsetpadesátka" navázala na úspěšné malé modely automobilky Fiat

Italská automobilka Fiat byla vždy odborníkem na malé vozy, po druhé světové válce slavila ohromné úspěchy s modely 500 a 600,...

V insolvenčním řízení s firmou Kovosvit MAS vyhlásil soud tříměsíční moratorium

V insolvenčním řízení s firmou Kovosvit MAS vyhlásil soud tříměsíční moratorium

Českobudějovický krajský soud dnes v insolvenčním řízení se strojírenskou společností Kovosvit MAS Machine Tools vyhlásil...

ČNB snížila úrok na 5,25 procenta a zlepšila výhled ekonomiky, koruna posílila

ČNB snížila úrok na 5,25 procenta a zlepšila výhled ekonomiky, koruna posílila

Bankovní rada České národní banky (ČNB) dnes snížila základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu na 5,25 procenta. Rozhodnutí...

ČR získala z rozpočtu EU více, než do něj vložila

ČR získala z rozpočtu EU více, než do něj vložila

Vybrané údaje o výdajích ČR do unijního rozpočtu a o příjmech ČR z unijního rozpočtu k 20. výročí (1. května 2004) vstupu ČR do...

Phishing a jeho formy v praxi

Phishing a jeho formy v praxi

Phishing je forma kybernetického podvodu, jejímž prostřednictvím se útočník pokouší získat citlivé informace od obětí, a to často...

Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato...

Rizika nového spoření DIP: Pozor na šmejdy, varují experti

Rizika nového spoření DIP: Pozor na šmejdy, varují experti

Dlouhodobý investiční produkt (DIP) představuje od prvního ledna nový způsob zajištění na penzi. Rozšiřuje tak okruh možností...

Menší riziko a větší výnos: Jak rozumně rozdělit investice a dosáhnout stabilního růstu

Žít z výplaty do výplaty je čím dál tím častějším tématem napříč českou společností. Nejhůř je na tom zatím Generace Z, která je...

Společnost Philip Morris urychluje cestu k budoucnosti bez kouře; v Česku představila inovativní náplně bez tabáku

Společnost Philip Morris urychluje cestu k budoucnosti bez kouře; v Česku představila inovativní náplně bez tabáku

Česko je jednou z prvních zemí na světě, kde společnost Philip Morris představila pro svou vlajkovou loď IQOS ILUMA zcela nové...

Koupit zlato se vyplatí! Víte, jak na to?

Koupit zlato se vyplatí! Víte, jak na to?

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o...

Odvážnější vzhled a více technologií: Modernizovaná i30

Odvážnější vzhled a více technologií: Modernizovaná i30

Inovovaný model i30 disponuje modernizovanými technologiemi v oblasti konektivity a komfortními prvky. Hyundai i30 je díky tomu...

Společnost Holcim Česko se připravuje na výrobní sezónu zimní odstávkou

Společnost Holcim Česko se připravuje na výrobní sezónu zimní odstávkou

Pravidelná zimní odstávka provozu v čížkovické cementárně Holcim letos probíhá v období ledna až polovinu března. Odstávky...

Nové SANTA FE má české ceny

Nové SANTA FE má české ceny

Na český trh přijíždí zbrusu nová generace prostorného SUV Hyundai SANTA FE. Hybrid je nabízen s pohonem předních nebo všech čtyř...

Co znamená, když se řekne „greenwashing“?

Co je to greenwashing a jak s ním bojuje evropská unie

Evropská unie přichází s návrhem nové směrnice o environmentálních tvrzeních, podle níž budou výrobci mít povinnost prokazovat...

Hyundai vylepšuje modelovou řadu IONIQ 5 inovativními prvky a novou verzí N Line

Hyundai vylepšuje modelovou řadu IONIQ 5 inovativními prvky a novou verzí N Line

Značka Hyundai dnes odhalila vylepšení modelové řady IONIQ 5 a nové verze IONIQ 5 N Line v rámci své oceňované produktové řady...

Hlavními zbraněmi lovců hlav jsou i v éře robotů zkušenost a intuice

Hlavními zbraněmi lovců hlav jsou i v éře robotů zkušenost a intuice

Dejte nám popis pracovní pozice a představu ideálního kandidáta, my zapojíme roboty a umělou inteligenci, projedeme databáze a do...

ESG: Dlouhodobá udržitelnost není „zelený“ výstřelek, ale klíč pro investory

ESG: Dlouhodobá udržitelnost není "zelený" výstřelek, ale klíč pro investory

Klima, biodiverzita, rovné příležitosti. Zní to příliš "zeleně"? Ve skutečnosti jsou data, sdružená pod zkratku ESG a spadající...

Modernizovaný Hyundai i20 N Line se sportovnějším designem a rozšířenou výbavou

Modernizovaný Hyundai i20 N Line se sportovnějším designem a rozšířenou výbavou

Značka Hyundai představila nový model i20 N Line s vylepšeným vzhledem se svěžími designovými prvky v interiéru i exteriéru....

BAT spouští kampaň Weirdly Wonderful. Postupně představí novou podobu produktové řady VELO

BAT spouští kampaň Weirdly Wonderful. Postupně představí novou podobu produktové řady VELO

Společnost British American Tobacco spustila v těchto dnech v rámci online kanálů a v místech prodeje kampaň s názvem Weirdly...

Nový Bayon: Elegantní SUV s nejlepší praktičností ve své třídě

Nový Bayon: Elegantní SUV s nejlepší praktičností ve své třídě

Značka Hyundai představila facelift modelu Bayon s odvážným a robustním designem. Jeho rozsáhlá výbava v oblastech inteligentní...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi