Komerční prezentace

ZVÝHODNĚNÉ ÚVĚRY PRO MALÉ A STŘEDNÍ PODNIKY ZE ZDROJŮ EIB

Komerční banka od října letošního roku nově nabízí podnikatelům možnost získání úvěru ještě výhodněji. Malí a střední podnikatelé (MSP) mohou získat nižší úrokovou sazbu díky účasti v novém programu Evropské investiční banky „Úvěr EIB pro MSP“.

Evropská investiční banka (EIB) tento program připravila jako součást boje proti celosvětové ekonomické recesi. Cílem programu je podpořit nezávislé malé a střední podnikatele, tedy firmy s méně než 250 zaměstnanci.
Komerční banka program EIB podporuje, v srpnu letošního roku uzavřela s EIB smlouvu a od října umožňuje svým klientům se tohoto projektu také účastnit.

Základní informace
Pro využívání výhod programu Úvěr EIB pro MSP stačí splnit několik jednoduchých podmínek. Mezi ty základní podmínky patří splnit definici malého a středního podniku a uzavřít s Komerční bankou úvěr s minimálně dvouletou splatností.

Výše úvěru1 - 300 mil. CZK
Měna úvěruCZK nebo EUR
Podíl úvěru k nákladům projektumaximálně 100%
Omezení výše
zdrojů
zdroje EIB nesmí spolu s dalšími jinými zdroji EU (např. ze strukturálních fondů) tvořit více než 100 % nákladů projektu
Splatnost úvěruminimálně 2 roky
Výše výhody pro klientanižší úroková sazba o 0,35% p.a.
Oprávněný žadatel nezávislý malý a střední podnik
s méně než 250 zaměstnanci přepočtenými na plný pracovní úvazek.



Typy vhodných projektů

Do programu je možné zahrnout libovolné typy úvěrů, které slouží k financování rozvojových projektů malých a středních podnikatelů. Podporovány jsou veškeré investice a výdaje související s následujícími projekty:

pořízení hmotného majetku s výjimkou pozemků
investice do nehmotného majetku
například: výzkumné práce, plánování a finanční náklady během výstavby; náklady na výzkum a vývoj (poplatky, vývoj, hrubé mzdy přímo spojené s výzkumem, zdokonalování a inovace procesů); vybudování distribuční sítě na domácím či jiném trhu v Evropské unii
Permanentní nárůst pracovního kapitálu související s rozšiřováním obchodních aktivit.


Získat zvýhodněnou sazbu lze i u úvěrů na financování projektů obnovitelných zdrojů energií (např. fotovoltaických zdrojů, malých vodních elektráren a podobně).

Ze zdrojů EIB nelze financovat některé aktivity jako výrobu zbraní a munice, hazard a související vybavení, výrobu tabáku, využívání živých zvířat pro pokusné účely, klonování lidí, čistě developerské aktivity a další. Veškeré podmínky a omezení rádi poskytnou firemní bankovní poradci Komerční banky.


Jak získat zvýhodněný úvěr
Získání zvýhodněného úvěru je velmi jednoduché. Klient jedná pouze s Komerční bankou, která vyřídí veškeré formality a zajistí účast klienta v programu. Stačí požádat firemního bankovního poradce a představit mu investiční záměr. Klient podepisuje běžnou úvěrovou smlouvu, ve které je navíc informován o podmínkách programu EIB. Úvěrová smlouva již obsahuje sníženou úrokovou sazbu o 0,35% p.a.

Máte-li zájem dozvědět se více informací o tomto produktu, kontaktujte prosím svého bankovního poradce nebo volejte na bezplatnou Infolinku KB 800 900 930. Výše prostředků, které jsou malým a středním podnikům v tomto programu k dispozici je omezena. Proto doporučujeme kontaktovat bankovního poradce co nejdříve.

Infolinka 800 900 930
www.eupoint.cz
http://www.kb.cz/cs/com/eu_point/index.shtml?ref=EUPointTEXTtyden





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi