Komerční prezentace

Žijeme zeleně. Když potřebujeme auto, tak je z pražské autopůjčovny

RECENZE: Žijeme zeleně. Když potřebujeme auto, tak je z pražské autopůjčovny

V Praze se s trochou snahy dá žít zeleně. Dokonce ani nemusíte mít auto. Nám doma se to povedlo, přestože zcela bez auta být nedokážeme. K babičkám vlastně jinak, než autem, nemáme šanci dojet. Stačilo se ale poohlédnout po autopůjčovně, která nám překvapivě nabídla více, než byla naše očekávání. Auto na elektřinu i Ferrari, ve kterém jsme se nakonec s partnerkou brali.

Nejsme doma žádní zarytí ekologové, ale máme rádi přírodu, a tak si nejde neuvědomovat, že pokud se má náš svět změnit k lepšímu, musíme začít u sebe. S dětmi jsme si začali ještě více všímat, co je špatně. Obrovské množství oblečení, které děti potřebují, jsme raději nakupovali přes internetové bazary. Oblečení jako nové nemuselo skončit někde v popelnicích, a ještě jsme jako rodina příjemně ušetřili. Snažili jsme se vyhýbat všemožným kapsičkám a skleničkám s jídlem pro děti a raději jim dávali doma připravenou zeleninu a ovoce. Tabu se stali levné hračky z plastu. Jakmile děti porostly, přestali jsme akutně potřebovat i vlastní auto. Do práce jsme s partnerkou jezdili na kole, školka byla za rohem. Automobil se doma držel už jen proto, abychom jednou do měsíce dojeli za rodiči ukázat, jak vyrostla jejich vnoučata.

Vlastní auto se stalo téměř zbytečností

I výlety děti preferovaly vlakem. Ale dojet v pátek s dětmi do 400 km vzdálené vesnice zůstávalo bez auta nereálným. Auto přitom stálo a neustále zlobilo. Stání mu totiž vlastně vůbec nedělalo dobře. Takže ano, skutečně nás stálo tolik jako další člen rodiny. Navíc jsme byli i sousedy nařčeni, že blokujeme parkovací místo vedle domu a auto tam jen stojí. Takže se prodalo a bylo to. To už jsme měli vymyšleno, že si prostě jednou měsíčně, a pak na nějaké ty dovolené, auto raději půjčíme z autopůjčovny.

Dá se najít v Praze dobrá autopůjčovna se solidními cenami?

Hledali jsme autopůjčovnu Praha s dobrými cenami a klasickými automobily. Našli jsme ještě více. Nikdy dříve jsem auto z půjčovny neměl, když nepočítám jeden pobyt na Malorce. Trochu jsem se děsil toho, jak budu muset někde složitě auto vyzvedávat a pokaždé vyřizovat obrovské množství papírů. Ukázalo se, že tomu tak není.

Za největší benefit pokládám, že se pro auto nemuselo nikam jezdit. Prostě mi jej zdarma dovezli až domů, nebo do práce, pokud se v pátek něco protáhlo a bylo to pro mne výhodnější. Předání a vyřízení veškerých náležitostí proběhlo do pěti minut. Stalo se nám i to, že jsme automobil neměli rezervovaný, ale rodiče měli nějaký problém, se kterým potřebovali pomoci, a ozvali se až v pátek odpoledne, jestli bychom nemohli přijet. Automobil jsem měl do hodiny u firmy, partnerka doma nachystala děti a jelo se. Tehdy jsem se od zástupce firmy dověděl, že to takto funguje, v režimu 24/7. Tedy nonstop, kdykoliv auto objednáte, do hodiny jej máte k dispozici.

Po zkušenostech s neustále porouchaným vlastním automobilem bylo doslova balzámem, že automobily byly v bezvadném technickém stavu. Vždy servisované, s perfektními pneumatikami. Nechyběla dálniční známka a pojistka byla již zahrnuta v ceně pronájmu. S autem nám nabízeli i autosedačky pro děti. To jsme nevyužili, protože jsme měli své staré. Párkrát jsme si ale zapůjčili zavazadlové boxy. To tehdy, když jsme jeli na déle, brali si s sebou sportovní výbavu, nebo plánovali něco vézt od babiček.

Během koronaviru jsme trochu váhali, jestli je půjčování si automobilu bezpečné. Avšak na webu jsem si při rezervování všiml upozornění, že se všechny automobily dezinfikují ozónem. V autopůjčovně mi to pak i potvrdili.

Autopůjčovna nám nabídla klasiku i luxus

Postupně jsme si vyzkoušeli několik vozů. Začali jsme decentně, tím nejlevnějším vozem v nabídce. Vždyť na co utrácet více, než je zapotřebí? Škoda Fabia, dokonce v provedení s automatem, kterou si nemohla partnerka vynachválit a hned mne přesunula do role spolujezdce, nás vyšla na pouhých 1150 Kč na den. Mne však lákalo vyzkoušet si i auta střední třídy a luxusní, která jsem nikdy neřídil. A tak jsme se na jeden výlet vydali v Mercedesu C250 cdi 4 Matic Kombi (automat), podruhé v Cadillacu ATS 4x4 Turbo (automat), partnerce jsem dokonce na narozeninový víkendový výlet půjčil kabriolet Ford Mustang 5,0 GT Cabrio facelift (automat). Pak mi to oplatila na naší svatbě, ale k tomu se ještě vrátím. Nakonec jsme se nabažili hezkých aut a rozpomenuli se, že jsme auto prodali hlavně proto, že se chceme chovat ekologičtěji. A v naší pražské autopůjčovně nám neměli problém vyjít vstříc. Teď jezdíme téměř výhradně elektrickým VW eGolf (automat). Stojí nás to 2000 Kč na den za zapůjčení vozidla.

Autem z půjčovny i na rodinný výlet

Rodiče se nejdříve podivovali nad naším nápadem jezdit autem z autopůjčovny, pak se jim ale náš nápad zalíbil a vždy se těšili, čím dorazíme. I z elektroauta jsou nadšení. Chtěli jsme jim udělat radost, a tak jsme si loni v létě půjčili i dodávku, Renault Trafic NEW 2,0 TDI 8+1 a vyrazili všichni spolu na velký rodinný výlet. Doufám, že si to letos v létě, opět na týden, zopakujeme.

Luxusní auta na svatbu jsou třešinkou na dortu

No a nakonec, už jsem to dvakrát naznačil, a nikdy zcela nedořekl - nikdy by mě nenapadlo, že se někdy svezu ve Ferrari. A díky autopůjčovně mi to dnes již moje manželka umožnila. Řeknu vám, užil jsem si to, přestože myslím více zeleně než červeně.

Auta z půjčovny se naší rodině osvědčila

Autopůjčovna Praha, firma OneTwoGo, kde si auta půjčujeme, mne mile překvapila. Zjistil jsem, že tak jak si v Praze najdete svůj bezobalový obchod, tak si najdete i svoji pražskou autopůjčovnu. Nemusíte vlastnit vlastní auto, budete jezdit méně, a dokonce máte možnost jezdit zeleně, tedy elektroautem. Rozhodnutí prodat auto a využívat služby autopůjčovny jsme doma nikdy nelitovali. Pouze syn se možná více než o přírodu a ekologii začal zajímat o auta.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi