Komerční prezentace

Žena myslí před dovolenou na vše aneb Štěstí přeje připraveným

Žena myslí před dovolenou na vše aneb Štěstí přeje připraveným

Před odjezdem na dovolenou je třeba zařídit spoustu věcí. Zatímco muži se už dlouho před odjezdem těší na odpočinek, orosený půllitr a nicnedělání, ženy myslí na to, aby na dovolenou rodina odjela a měla nejen sbaleno, ale také aby byla připravena na nečekané události.

Kdo je připraven, není překvapen

Na dovolenou je třeba pořádně se připravit. Nejen sbalit kufr. Dětem stačí ke štěstí pár hraček, pánové by nejraději už byli tam a ženy? Už dlouho dopředu řeší doklady, pojištění, lékárničku atd.

Cestovní pojištění

I když si dovolenou plánujete užívat a lenošit, nikdy nevíte, co vás může potkat. Co když budete potřebovat lékařské ošetření nebo dokonce hospitalizaci? Sjednejte si dobré cestovní pojištění!

Asistenční služby

Součástí každé cestovní pojistky jsou asistenční služby. Díky nim máte v jakoukoli denní či noční hodinu k dispozici "přítele na telefonu". Pomůže vám zařídit vše potřebné, může sloužit jako tlumočník a poradí v každé nesnázi. Jeho prostřednictvím můžete jednat s úřady či lékaři.

Limity léčebných výloh

Při výběru té správné pojistky dbejte na limit léčebných výloh. I když si nemyslíte, že to potřebujete, štěstí přeje připraveným. Lékařské ošetření v zahraničí není zrovna levná záležitost.

Mezi léčebné výlohy patří náklady na:

  • samotné ošetření (ať už v důsledku nemoci nebo úrazu);
  • hospitalizaci;
  • předčasné ukončení dovolené a návrat domů.

Ideální výše léčebných výloh by tak měla být alespoň 1 milion Kč.

Pojištění odpovědnosti

Chcete si dovolenou užít, poznat zdejší krásy a podnikat třeba výlety na kole? Pokud byste třeba právě v tu chvíli někoho zranili, pojištění odpovědnosti vás ochrání. A neudělá ani díru do vaší peněženky. Pojistka s limitem 3 miliony vás na jeden týden bude stát cca 150 Kč.

Mezi další rizika, která lze zahrnout do cestovního pojištění patří:

  • úrazové pojištění,
  • ztráta zavazadel.

Náš tip: Sjednejte si cestovní pojištění online. Bez zbytečných front a z pohodlí domova

Autopojištění

Cestujete do vzdálenějších světových zákoutí po vlastní ose? Pak je třeba dbát také na správné pojištění vozidla a platnost zelené karty.

Zelená karta

Platí ve všech zemích, přes které pojedete? Seznam zemí, ve kterých platí, najdete na její rubové straně.

Havarijní pojištění

Máte ho sjednané? Pokud ne, zvažte, zda se při cestě do zahraničí nevyplatí si ho sjednat. I zde platí pořekadlo: "Štěstí přeje připraveným".

Asistenční a odtahové služby

Jsou důležitou součástí vašeho autopojištění. Před cestou zkontrolujte, zda je máte sjednané a s jakými limity. Koukněte také, co vše pokrývají. Až zůstanete stát uprostřed "země nikoho" a z motoru se bude valit kouř, budete šťastni, že víte, co máte dělat.

Lékárnička první pomoci

Kromě sbalených zavazadel a zajištění všech potřebných dokladů a pojistek, je namístě mít s sebou také základní balíček první pomoci. Léky na bolest hlavy a proti horečce, léky pro případ střevních potíží, náplast, obvaz apod.je dobré mít vždy po ruce.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi