Komerční prezentace

Zablokovali jste si iPhone a nevíte co s tím? Poradíme vám, jak ho odblokovat!

Zablokovali jste si iPhone a nevíte co s tím? Poradíme vám, jak ho odblokovat!

Někomu se to může zdát nepochopitelné, pro někoho je to noční můra. Co když zapomenete kód k iPhonu, nebo ho zadáte několikrát za sebou špatně a iPhone se uzamkne? Máme pro vás dobrou zprávu. Jeho odblokování není tak těžké, ale….

Jak lze iPhone zablokovat?

K zablokování iPhonu vedou dvě cesty. Buď jste zapomněli přístupový kód, nebo se vám podařilo 6x po sobě kód špatně zadat. Že se vám to nemůže stát? Jen pomyslete na to, kolikrát si s telefonem hrají děti a ze zvídavosti na něm něco mačkají. Už si tak jistí nejste, že?

Odblokování iPhonu smaže celé zařízení

Odblokovat iPhone může být strastiplné, nejhorší na tom je, že odblokování zahájí jeho smazání. Pokud jste si tedy netvořili zálohu, počítejte s tím, že o všechno přijdete. O veškerá data, nastavení i přístupový kód. Kdo zálohoval, ten si do něj po odblokování zase bude moci svá data nahrát.

Náš tip: Data si pravidelně zálohujte, nebo tak učiňte alespoň po každé mimořádné události, o které si chcete kromě vzpomínek zachovat třeba i fotografie. iPhone můžete zálohovat pomocí iCloudu, přes Mac i PC s Windows.

Zablokovali jste si iPhone a nevíte co s tím? Poradíme vám, jak ho odblokovat!

Jak odblokovat iPhone?

K odblokování vedou, stejně jako k zablokování, opět dvě cesty. Přes zotavovací režim a připojení k počítači, nebo vzdáleně přes iCloud.

Odblokování iPhonu přes iCloud

Základem pro odblokování iPhonu přes iCloud je mít z dřívější doby aktivovanou službu "Najít iPhone". Pokud službu aktivní nemáte, je nejjednodušší použít režim zotavení, případně na to můžete jít přes iTunes nebo Finder.

  • Otevřete si na Macu nebo PC přihlášení na iCloud.
  • Přihlaste se pod svým Apple ID
  • Otevřete si aplikaci Najít iPhone a v horní části okna klikněte na Všechna zařízení
  • Vyberte iPhone, který chcete vymazat a smažte data i kód iPhonu kliknutím na Smazat
  • Máte hotovo, můžete si svůj iPhone obnovit nebo nastavit jako nový.
Odblokování iPhone pomocí režimu zotavení

Než se do odblokování pomocí režimu zotavení pustíte, musíte zrušit obrazovku uzamčení stiskem kombinace ovládacích tlačítek. U nejnovějších modelů jde o boční tlačítko a jedno z tlačítek hlasitosti. Držte je, dokud se neobjeví vypínací posuvník. Jeho přetažením zařízení vypnete. U iPhone 7 a 7 plus stačí podržet boční tlačítko, u iPhone 6s a starších pak o boční nebo horní tlačítko.

Samotná obnova pak probíhá přes aplikaci iTunes na PC a starších verzích macOS, u nejnovějšího macOS Catalina pak místo iTunes použijete aplikaci Finder.

  • Připojte iPhone k Macu nebo PC kabelem.
  • Počkejte, až s iPhone propojí s iTunes nebo Finderem,
  • Zobrazí se vám výběr, zda chcete zařízení obnovit nebo aktualizovat. Zvolte Obnovit.
  • Až celý proces skončí, můžete telefon začít používat.




Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi