Komerční prezentace

Vyhrajte souboj s časem

Máme pro Vás čtyři tipy, jak lépe organizovat svůj čas.

  1. PRIORITY

Slýcháme často, že si máme stanovit priority. Ač to mnohdy neslyšíme rádi, něco pravdy na tom bude. Udělat si revizi toho, čím vlastně trávíme čas, vyhodnotit, co je zbytečné a co má jakou hodnotu důležitosti může pomoci čas ušetřit. Ne vždy platí, že co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítra. Dny zkrátka nenafouknete, ale prasknout by vám mohly časem nervy.

  1. NE

Velmi těžké slovo, pokud jste ve fázi, že chcete stíhat víc, ale už při slibu tušíte, že je to nad vaše síly. Máte potřebu vycházet lidem vstříc a upevňovat si tím vazby v kolektivu? Zastavte se a dejte si na misku vah pro a proti. Je váš pocit z každého přijatého úkolu skutečně tak dobrý, nebo zůstává v pozadí vyčerpanosti a frustrace, že vlastně nic nestíháte? Je to skutečně váš dobrý pocit, nebo z toho profitují ostatní strany?

V pracovním životě vstupuje před slovíčko NE ještě většinou autorita. Příkaz přišel shora. Nebojte se ozvat, že je to nad vaši kapacitu, a pokud je to možné, domluvte se na změně termínu. Lepší mít práci hotovou později a kvalitně než mít vyhořelého zaměstnance s pocitem nedocenění.  

  1. PLÁN

Vytvořte si plán, byť jen na daný den. A teď to nejhorší - držte se ho i přes nepříznivé vlivy okolí.

Pracujete, do toho zvoní telefon, na druhé straně chtějí něco, co zrovna nemáte na programu, a to ještě tak, že včera bylo pozdě? Zapište si a zařaďte úkol v programu tam, kde máte v plánu činnost s ním související. Nebudete pak muset skákat od jednoho k druhému, kde na konci dne zůstává vše hotové pouze napůl.

  1. RELAX

Byť hodina. S knihou v ruce, věnovaná pohybu, brouzdání po Youtube nebo jen prostého nic nedělání v jakémkoli podání je krok k lepšímu zvládání všeho. Na to nemám čas? Dejte si to do programu. Pevně. Tak jako máte v programu chodit do práce, jít nakoupit nebo se najíst. Automaticky.

Vyčistíte-li si hlavu, bude se vám lépe plánovat než když vše řešíte za pochodu ve spěchu, stresu a chaosu.

Zní to jednoduše, že? Nebudeme Vám nic nalhávat, není. Boj s vlastními stereotypy vyžaduje nejen odhodlání.  Tento boj s nedostatkem času má dokonce odbornou klasifikaci a řadí se mezi takzvané měkké dovednosti, jejichž úroveň odděluje dobré manažery od těch nejlepších. Pokud jste se s vynikajícími prezentačními, komunikačními schopnosti nenarodili, nemusíte si zoufat. Nejen time management, ale například empatii a týmového ducha se můžete naučit při studiu MBA Management soft skills.

Studium MBA? Ano. Není pozdě. Pokud se vám podaří alespoň z poloviny zvládnout čtyři body výše, pak vám zbude čas i na sebevzdělání a vytoužený posun v kariéře. MBA lze studovat už i online, takže jej napasujete i do nabitého plánu. Zvítězíte na všech frontách.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi