Komerční prezentace

VÝHODY ZALOŽENÍ S.R.O. OD PROFESIONÁLŮ

VÝHODY ZALOŽENÍ S.R.O. OD PROFESIONÁLŮ

Pokud chcete začít podnikat prostřednictvím společnosti s ručením omezeným, existuje hned několik možností, jak takovou společnost získat. V první řadě si s.r.o. můžete založit svépomocí, neobejdete se však bez návštěvy notáře, banky a dalších institucí a ze všech povinných kroků jde lidem často hlava kolem. Z tohoto důvodu se při založení s.r.o. mnoho lidí obrací na odborníky, kteří se na tuto oblast specializují a všechny potřebné formality za vás vyřídí. Dále můžete odkoupit dlouhodobě fungující společnost od někoho, kdo už o ni nemá zájem nebo si koupit tzv. ready-made společnost, tedy existující společnost zapsanou v obchodních rejstříku, která má plně splacený základní kapitál, ale nikdy nevyvíjela žádnou činnost.

Založení společnosti s ručením omezeným je podobně jako u ostatních společností proces, který zabere spoustu času a spolkne nemálo finančních prostředků. V první řadě se musí sepsat společenská smlouva, což je pro většinu lidí první kámen úrazu, protože se v právu nevyznají a neví, jaké má taková smlouva náležitosti. Další překážkou může být pro mnohé návrh na zápis společnosti do obchodního rejstříku. Na internetu sice naleznete online formulář, i v tom je však značné umění se vyznat. Celý proces se sestává z řady kroků, o nichž se sice můžete radit v internetových diskuzích, ale nikdo vám nezaručí, že takový postup u rejstříkového soudu nebo u dalších institucí projde. Pokud ovšem chcete celému tomuto martyriu předejít, můžete na základě plné moci přenechat založení s.r.o. profesionálům a celý proces tak urychlit.

Výhodou toho, že si s.r.o. necháte založit specialistou, je především to, že nebudete muset jednat s úřady, předejdete procesním chybám, které by vám mohly podnikání zkomplikovat, a vyhnete se zbytečným nákladům. Založení zabere pár dnů na projednání konkrétních přání klienta, prověří se průchodnost názvu firmy a pak za vás specialisté zajistí sepsání společenské smlouvy, případně vyřídí živnostenské oprávnění a sepíšou návrh na zápis do obchodního rejstříku, který také u příslušného rejstříkového soudu podají. Pomohou vám také např. zajištěním sídla společnosti a v budoucnu budete mít spolehlivý kontakt pro případ, že budete chtít učinit ve společnosti nějaké právní změny.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi