Komerční prezentace

Vše, co potřebujete vědět o letní olympiádě v Tokiu

Vše, co potřebujete vědět o letní olympiádě v Tokiu

Olympijské hry jsou oslavou sportu a pohybu obecně. Miluje je celý svět a po loňském odkladu se na ně letos těší o to nedočkavěji. Kromě profesionálních sportovních výkonů a velkých vítězství je to také obrovská příležitost pro pravidelné i občasné nadšené sázkaře. Letní olympijské hry se uskuteční v japonském Tokiu už za pár dní - oficiální startují 23. července a končí 9. srpna. Dali jsme dohromady veškeré důležité informace, které potřebujete znát, než se pustíte do rozmýšlení sázek.

Letní olympijské hry v roce 2021 se uskuteční od 23. července do 8. srpna v Tokiu. Japonské velkoměsto se tak spolu s Athénami, Paříží, Londýnem a Los Angeles zařadilo mezi města, kde se letní olympiáda bude konat už podruhé v historii. V Japonsku už se dvakrát konala také Zimní olympiáda, a to v letech 1972 (Sapporo) a 1998 (Nagano).

Oficiálním názvem her zůstává loňská zkratka LOH 2020, respektive Tokio 2020. Je to proto, že vinou pandemie byla největší sportovní událost světa odložena až na letošní rok. Hlavní město Japonska pak uspělo při hlasovaní o přidělení kandidatury nad Madridem a Istanbulem. Celkově pak půjde o 32. Letní olympijské hry v novodobé historii. Oficiální maskot Letních olympijských her 2021 v Tokiu byl představen už v létě v roce 2018. Jmenuje se Miraitowa a jde o futuristickou postavičku v modrobílé kombinaci. Název Miraitowa v překladu znamená budoucnost a věčnost.

Sportovci z celého světa se utkají dohromady ve 38 sportovních disciplínách na mnoha sportovištích. Oproti Riu se do programu her vrací sporty, které jsou v Japonsku nesmírně populární, a to především baseball a softbal, které se na olympiádu vracejí po osmi letech. Úplně poprvé se pak na největším sportovním svátku světa představí skateboarding, karate, surfing a také sportovní lezení. V této disciplíně bude Česká republika spoléhat na umění Adama Ondry. Poker se tedy mezi nové sporty ještě nedostal.

Jaké jsou vyhlídky na medaile podle analytiků?

Česká reprezentace bude mít na LOH 2020 už tradičně medailové ambice a podle americké společnosti Gracenote, která se zabývá dlouhodobě medailovými analýzami na olympijských hrách, získá Česko osm cenných kovů. Hned tři by mohli být zlaté; nejcennější medaili přisuzují českým tenistkám ve čtyřhře, vodním slalomářům, konkrétně Jiřímu Prskavcovi a střelci Filipu Nepejchalovi v libovolné malorážce na 3 X 40 ran. Stříbro by mohli získat skeetař Tomáš Nýdrle, o jednu příčku oproti Riu si pak podle odhadů pohorší judista Lukáš Krpálek, který se letos představí v nejvyšší hmotnostní kategorii. Třetí místo pak analytici přisuzují už zmíněnému lezci Ondrovi. Na bronz by mohli dosáhnout i rychlostní kanoisté Martin Fuksa a Josef Dostál, i když ambice obou zmíněných sportovců jsou vyšší.

V kurzové nabídce Fortuny se už tradičně objeví všechny soutěžní disciplíny, včetně sázek na jednotlivé české sportovce. Nebudou chybět ani speciály, kdo a jakým způsobem zapálí olympijský oheň.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi