Komerční prezentace

Volte zlato jako způsob výhodné investice pro budoucnost

Volte zlato jako způsob výhodné investice pro budoucnost

Když vybíráte investici, měla by pokrýt alespoň hodnotu inflace. Takže klasické spořicí účty většinou nepřipadají v úvahu. A co zvolit místo toho? Zkuste investiční zlato. Jaké výhody nabízí a že nejde jenom o zlaté slitky se dozvíte přímo v tomto článku zaměřeném na investování do zlata.

Investování do zlata je opět v kurzu

Nedávným trendem z pohledu investičních komodit bylo stříbro. Jenže spolu s tím, jak všichni touží dostat ze svých investic maximum a neplatit k tomu žádné poplatky navíc, dostalo se popředí opět zlato. A čím je to způsobené? Odpověď má jednoduché zdůvodnění. Nákup investičního zlata je osvobozen od DPH. Díky tomu si můžete zlaté slitky a mince pořídit víceméně za jejich aktuální kurzovní hodnotu, protože prodejce neodvádí 21 procent DPH. A takové zvýhodnění se vyplatí u menších i větších investic.

Zlato jako investice pro všechny, kdo chtějí mít svůj majetek pod kontrolou

"Nákup zlatých slitků je atraktivní především pro klienty, kteří chtějí své peníze držet ve svých rukou a nemají důvěru v různé spořící programy do zlata. Lidé nakupují ve větší míře i malé slitky váhy 1-5 gramů, které jsou dostupné pro každého," říká Pavel Trtík, zakladatel e-shopu zlate-mince.cz.

Právě možnost mít svůj majetek naprosto pod kontrolou, a případně i sbírat jednotlivé zlaté mince představuje skvělý způsob, jak začít s investováním. V případě zlata všichni vědí, o co jde. Když budete nakupovat u ověřeného prodejce zlato či stříbro s potřebnými certifikáty, jistě nesáhnete vedle. Díky tomu jde o způsob uložení majetku i pro všechny, kteří se jinak o investice příliš nezajímají. Stačí si totiž jenom vybrat, nakoupit, uschovat a je hotovo. A až budete potřebovat směnit zlato za peníze? Výkup nabízí téměř v každém městě, takže s případným prodejem není žádný problém.

Vyberte si mince nebo slitky

A jakou investici do zlata zvolit? Na výběr máte hned z několika různých možností. První a více klasickou variantou jsou zlaté slitky. Cena za slitek se liší podle jeho hmotnosti. S investováním však můžete začít už nákupem slitků o pár gramech a postupně přikupovat. A že se vám vzhled slitků nezdá dostatečně atraktivní? Tak zvolte raději investiční mince. Mají speciální ražby a jsou mnohdy raženy v limitovaném množství. U českých prodejců zlata navíc narazíte i na takové klenoty, jako jsou například svatováclavské dukáty ražené podle norem, které ustanovil český panovník Karel IV. Taková investiční mince tak věrně napodobuje tehdejší středověké platidlo.

Investiční zlato nebo stříbro může být i krásným dárkem. Vybrat si můžete nejrůznější medailonky či mince s krásnými ražbami. U takového dárku máte navíc jistotu, že jste vybrali hodnotnou věc, která si svou cennost uchová i po více let. Nebojte se tak přemýšlet nad investováním i při výběru dárků, protože to jistě každý obdarovaný náležitě ocení.

Připravte se na opravdu jednoduchý nákup

Mnoho lidí se nechce pouštět do investování, protože se bojí, že celý proces bude složitý. Při nákupu akcií či podobných investicích to opravdu může být pořádně komplikované a je snadné udělat chybu. Jenže nákupem zlata s certifikátem nic nezkazíte. A dobrou zprávou je, že to zvládne naprosto každý. Stačí se buď vypravit do prodejny v Praze v Obecním domě. A pokud jste z Moravy či bydlíte na Slovensku, možná vás více zaujme pobočka ve Vsetíně, kde je také možné rovnou nakoupit.

V dnešní době je samozřejmostí i snadný nákup přes internet. Jednoduše si vyberete takové slitky či mince, které se vám líbí a necháte si poslat diskrétně zabalenou zásilku s pojištěním.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi