Komerční prezentace

Užijte si letní cestování v klidu

Užijte si letní cestování v klidu

Některé články jsou nudné, ale mohou vám ušetřit spoustu starostí. A tohle je přesně jeden z takových. Pojištění na rozdíl od popisu letních výstředností atraktivních modelek není moc zábavné čtení. Ale zkusme to.

Jestliže jedete do zahraničí,musíte mít cestovní pojištění. Bez něj cestuje pouze kaskadér. Stačí zlomená noha na túře a zapomeňte na vánoce na hodně let dopředu. Jen tak pro zajímavost: desetiminutový let vrtulníkem stojí v Rakousku zhruba 3 tis. EUR. Bez složitého vyzvedávání zraněného. A přitom základní pojištění s dostatečným limitem i na vrtulník vyjde zhruba na 100 Kč na osobu a týden.

Pojištění ztráty zavazadel, proč ne, ale radši byste si měli vzít pojištění odpovědnosti. Půjčíte si kolo, nechtěně srazíte babičku na chodníku a máte vysokou pravděpodobnost, že se s vámi místní soud, který bude určovat výši odškodnění, nebude moc párat. I soudci podléhají emocím, zejména u odškodného v kauze turista versus místní občan. Tohle pojištění stojí tak 50 Kč na týden.

Než vyjedete, zkontrolujte pojištění domácnosti, a pokud ho nemáte, tak si ho kupte. Až přijedete domů z dovolené a najdete doma vylomené dveře a vybílený byt, bude vás chladit studený hadr na čele a hřát pomyšlení, že vám to aspoň někdo zaplatí. Základní pojištění domácnosti, které kryje vloupání a živly kromě povodně, stojí okolo 1.500 Kč pro byt nebo dům v hodnotě 2 mil. Kč včetně vybavení.

A když na dovolenou pojedete autem, podívejte se, jaké máte sjednané asistenční služby. Když vám auto vypoví v zahraničí službu, není nad to, když můžete někam zavolat a ten někdo vám rozumí a pomůže vám. A ještě zkontrolujte limity. Dva tisíce Kč na odtah z Rakouska nebude stačit. Rozšířené asistenční služby si můžete sjednat jako připojištění k povinnému ručení nebo jsou většinou součástí havarijního pojištění.

Tak, moc zábavné to nebylo, ale snažili jsme se. Všechny pojistky si můžete porovnat a sjednat online. Tak to zkuste.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi