Komerční prezentace

Transit Custom: Styl, který se vyplatí

Transit Custom: Styl, který se vyplatí

Stylový užitkový Ford nastavuje nová měřítka hospodárnosti a celkových provozních nákladů ve třídě užitkových aut s nosností do jedné tuny. A nejen to. Také skvěle jezdí a pyšní se prestižním titulem od mezinárodní odborné poroty.

Ford Transit Custom vnesl do třídy užitkových automobilů s nosností do jedné tuny novou úroveň stylu, jízdních vlastností a funkčnosti. Okamžitě na sebe strhává pozornost výrazným novým exteriérem, který ztělesňuje tytéž principy kinetického designu jako osobní vozy značky Ford. Pod atraktivním zevnějškem a futuristickým interiérem ale zachovává všechny legendární přednosti řady Transit.

Transit Custom: Styl, který se vyplatí

Při vývoji Transitu Custom kladli konstruktéři Fordu maximální důraz na snížení všech provozních nákladů. Výsledek? Například intervaly pravidelné údržby činí 50 000 km nebo jeden rok. K úspornějšímu provozu přispívají také promyšlené detaily typu vícedílného předního nárazníku, který znamená menší výdaje na opravy po drobnějších kolizích.

Praktický šetřílek

Nejúspornější variantou Transitu Custom je model ECOnetic, poháněný vznětovým motorem Duratorq 2,2 l o výkonu 74 kW. Standardně se dodává se systémem Stop-Start, který dokáže v městském provozu snížit spotřebu paliva až o 10 procent. K dalším úsporným technickým řešením patří vypínatelný omezovač rychlosti na 110 km/h, speciální kalibrace řídicí jednotky, obtokový ventil v chladicí soustavě pro rychlejší zahřátí motoru na provozní teplotu, o šest procent delší stálý převod, pneumatiky se sníženým valivým odporem či aerodynamické kryty kol.

Kombinovaná spotřeba díky tomu všemu činí pouhých 6,0 l/100 km. Transit Custom se tak svojí hospodárností blíží oblíbeným rodinným automobilům.

Přepravu nákladu usnadňují praktické nápady jako průvlak v přepážce pro transport dlouhých předmětů. Tourneo Custom, což je sourozenec nového Transitu určený pro přepravu osob, se pak pyšní variabilním uspořádáním sedadel ve druhé a třetí řadě. Vynikající úroveň bezpečnosti je ale společná oběma modelům. Organizace Euro NCAP je označila za nejbezpečnější ve své třídě - žádný div, když Transit Custom získal maximálních možných pět hvězdiček jako vůbec první užitkový automobil v historii!

Transit Custom: Styl, který se vyplatí

Nový model dělá své značce čest také chováním na silnici. Řidiče potěší přesnými a jistými jízdními vlastnostmi, na nichž má zásluhu nejen precizně naladěný podvozek a řízení, ale i unikátní systém vektorování točivého momentu mezi hnanými koly. Fleetoví zákazníci naopak ocení systém regulace zrychlení, který přispívá k nižší provozní spotřebě a menšímu opotřebení.

Dodávka roku

Nový Transit Custom se dočkal i vůbec nejvyššího uznání v oboru, když zvítězil v anketě "International Van of the Year 2013" (Mezinárodní dodávka roku). Porotu ostře sledované soutěže tvoří panel čtyřiadvaceti odborníků z několika zemí.

Transit Custom: Styl, který se vyplatí

Více o Transitu Custom zjistíte na www.ford.cz





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi