Komerční prezentace

Toroid aneb Když potřebujete toroidní transformátor

Toroid aneb Když potřebujete toroidní transformátor

Tyto transformátory jsou typické především pro osvětlovací systémy a audiosystémy. Nelze si je splést s jinými už jen kvůli jejich tvaru. Vychází totiž z geometrie toroidu. Sháníte toroidní transformátor? Velký výběr od těch nejmenších až po vysoké výkony, nabízí e-shop TME.eu.

Toroid je geometrické těleso a typický tvar toroidu má například duše kola. V elektrotechnice se s toroidem setkáváme u toroidních cívek s jádrem ve tvaru prstence. Závity cívky jsou rozmístěné obvykle pravidelně a rovnoměrně kolem celého obvod jádra. Toroidní jádra se dělají z různých materiálů a v různých provedeních. Nabízí uzavřený magnetický tok a nízké magnetické ztráty. Mají kompaktní rozměry a toroidní transformátory charakterizuje nízká hlučnost. Rozdíly mezi jednotlivými toroidními transformátory jsou především v rozměrech, s čímž je spojený různý výkon a též přípustný proud a napětí.

Toroidní transformátory v e-shopu TME.eu

TME dodává toroidní transformátory různých výkonů již od nejmenších 10VA až po modely s výkonem 2,5kVA. Důležitým parametrem toroidního transformátoru je však napětí primárního vinutí. Nejčastěji se využívá 230V AC, TME prodává i 115V AC a 400V AC. Dalším parametrem je sekundární napětí. Zde si lze vybírat od 7V až po 390V. Dalším výběrovým parametrem je proud sekundárního obvodu, kde si můžete volit od 40mA po 52,2A.

Toroid, tedy toroidní transformátor, si lze v e-shopu TME.eu vybírat velice sofistikovaně podle celé řady parametrů, včetně rozměru a hmotnosti. Ani ta není zanedbatelná (začíná od 200 g), protože ve výsledku rozhoduje o konstrukci zařízení. Toroidní transformátory bývají poměrně velká zařízení, často s vysokou hmotností. I proto se jen zřídka montují do svorkovnice a plošného spoje přímo. Využívá se spíše připojení pomocí vodičů. U mnoha toroidních transformátorů je již integrovaná svorkovnice pro snadné připojení této kabeláže.

V e-shopu TME.eu koupíte téměř 600 typů toroidních transformátorů od prestižních výrobců, jako jsou Indel, Talema, Breve Tufvassons a Toroidy. Díky parametrickému vyhledávání velice rychle najdete přesně ten toroidní transformátor, jaký potřebujete. Můžete ale hledat i pomocí full textu. Příkladem je třeba, když hledáte konkrétní součástku, jako je trafo 12V 5A.

O společnosti TME

TME, celým názvem Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o., je polská společnost se sídlem v Lodži. Firma se z lokální rodinné firmy vypracovala na nadnárodní firmu s mnoha pobočkami po celém světě. Svůj sortiment dodává do 150 zemí. Díky kvalitnímu e-shopu si lze z kompletní nabídky firmy vybírat i u nás v České republice.

Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. se specializuje na sortiment v oblasti elektrotechnicky. Dodává elektrotechnické součástky, zařízení i další doplňkový materiál, včetně spojovacích dílů, dílenského nářadí či měřicích zařízení. Díky široké nabídce využívají e-shop firmy výrobci elektrotechnických zařízení, servisy, ale i domácí kutilové či modeláři.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi