Komerční prezentace

Tipy pro vaši domácnost a spokojené bydlení

Tipy pro vaši domácnost a spokojené bydlení

Patříte mezi milovníky moderního bydlení? Pak se nechte inspirovat několika šikovnými pomocníky, kteří by ve vaší domácnosti rozhodně neměli chybět.

Máme pro vás tip na šikovné osvětlení i na vybavení do předsíně, jež vám ušetří velké množství prostoru. A nebude chybět ani šikovný způsob na to, jak maximálně uspořit finance. 

Barva světla není jen módním výstřelkem

Dost možná jste si všimli, že některé zdroje světla mají u sebe názvy jako bílá, teplá bílá nebo teplá žlutá. Nejde o nicneříkající módní trend, naopak. Je prokázáno, že nás barva světla přirozeně ovlivňuje a vyplatí se tedy do každé místnosti volit jiné barevné spektrum.

Bílá je poměrně ostrá, což samo o sobě nemusí být špatně. Dokáže totiž zvýraznit jasné detaily některých předmětů, což se vám může hodit třeba v dílně či při práci v kanceláři. Často mají tuto barvu například bodovky.

Teplá bílá je už o něco méně výraznější, přesto však stále vybízí spíše k práci než k relaxaci. A to se do obývacího pokoje rozhodně nehodí, takového efektu chceme dosáhnout spíše na chodbě, v hale apod. Teplá žlutá je pak jejím pravým opakem. Skvěle zapadne do obývacího nebo dětského pokoje nebo na chodby a do hal. Tady všude dokáže vykouzlit opravdu přívětivou atmosféru a utvoří perfektní první dojem u jakékoli návštěvy.

A vsadit můžete i na biodynamické osvětlení, jež mění svou barvu během dne a simuluje tak přirozené sluneční světlo. Děje se tak buď automaticky nebo na váš pokyn, udělený prostřednictvím dálkového ovládání.

Zaměřeno na rozvaděče

Stále ještě platíte elektřinu se spolubydlící "napůl"? Pokud je možné vaše bydlení nebo třeba zahradu rozdělit na dvě samostatné jednotky, pak si pořiďte rozvaděče. Mohou mít téměř libovolný počet elektroměrů, ovšem nezapomeňte se zaměřit i na fáze. Jedna fáze se hodí na chatovou kolonii či do stánku s novinami, třífázový rozvaděč pak "utáhne" jakýkoliv dům či domácnost.

Dejte si však pozor na zapojení silných spotřebičů (typicky kupříkladu sporák, motorovou pilu apod.). V takovém případě rozhodně nelze levnější jednofázový kousek doporučit. A kolik elektroměrů je možné najednou zapojit? Obvyklé modely rozvaděčů nabízí až čtyři, přičemž jsou k sehnání i větší modely, ty se však vyrábějí na zakázku a nepočítejte tedy s jejich okamžitým dodáním.

Tipy pro vaši domácnost a spokojené bydlení

Dopřejte své předsíni prostor

Už vás nebaví skladovat boty ve všech myslitelných koutech nebo každou sezónu pravidelně vyhazovat boty z té předešlé jen proto, že se na sebe v botníku příliš namačkaly a poškodily se? Už nemusíte, poradíme vám, jak vybrat ideální botník (nebo dva) právě do vaší předsíně! Trik spočívá v tom, že boty lze snadno skladovat i nastojato. Nevěříte? Vyzkoušejte botníky se záklopnými zásuvkami. Nejde o velké masivní skříně, ale o docela subtilní vybavení předsíně, jež se vám určitě zalíbí na první pohled. A přitom v něm vaše obuv bude vždy v absolutním bezpečí.

Dejte šanci sklu

Jde o moderní materiál, který se opět vrací na piedestal oblíbenosti. Již dávno není tak křehký a krátkověký jako kdysi. Navíc je dnes k dispozici množství možných povrchový úprav (leptání, pískování apod.),  tak proč se při výběru omezovat?  Vždyť svítidlo může velmi dobře ladit třeba i s vašimi dekoracemi, rámy obrazů apod. Buďte odvážní a vytvořte si v místnosti přesně takovou harmonii, jakou chcete a potřebujete.

Při nákupu můžete také ušetřit

Nákup svítidel se rozhodně nevyplácí uspěchat. Vybírejte pečlivě a využijte přitom akční slevy nebo kategorie typu "bazar" v e-shopech či kamenných obchodech, kde můžete s trochou štěstí najít množství nádherných výrobků. Obvykle jsou zcela nové, nerozbalené ani nenamontované, takže zájemce může získat zboží špičkové kvality za bezkonkurenční ceny.

Zdroj obrázku 1: Berg Dmitry / Shutterstock.com

Zdroj obrázku 2: IVASHstudio / Shutterstock.com





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi