Komerční prezentace

Strach ze zubaře? Víme, jak ho snadno překonat!

Strach ze zubaře? Víme, jak ho snadno překonat!

Na úvod je potřeba si říct, že strach ze zubaře je naprosto normální, ale zcela zbytečný. Zjistěte proč a zbavte se ho.

1. Komunikujte: díl 1.

Řekněte svému stomatologovi o svém strachu, klidně už do telefonu při objednání. Vyslovením obav a specifikováním informace se vám uleví a stomatolog bude v jednání s vámi v ordinaci citlivější. Tedy dobrý stomatolog by měl být.

2. Nejdete ke kováři

Stomatologie patří mezi nejprogresivnější obory medicíny. To, že jste v zubařském křesle trpěli v dětství, neznamená, že vás totéž ošetření bude bolet dnes. Moderní stomatologie nabízí řadu metod a možností léčby, které poskytují maximum komfortu.

3. Zubní ošetření v narkóze?

"Nejrozumnější a v Čechách velmi málo využívané opatření proti strachu z ošetření je používání běžných premedikací," říká doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., stomatolog, prezident České stomatologické komory a majitel kliniky Asklepion.

"U složitějších výkonů používáme analgosedaci, neboli tzv. řízený spánek, kdy anesteziolog podává pacientovi do žíly léky, po kterých pacient spolupracuje s lékařem, otevře ústa, reaguje na některé podněty, ale většinu ošetření si nepamatuje," vysvětluje doc. Šmucler a dodává, "ještě hlubším způsobem znecitlivění je tzv. celková anestezie, lidově zvaná narkóza, která je pro delší výkony bezpečnější než oblíbená analgosedace."

V celkové anestezii může lékař provést ošetření naprosto bez omezení. Pokud je tedy váš strach ze zubaře neovladatelný, domluvte se na některém z typů anestezie.

Strach ze zubaře? Víme, jak ho snadno překonat!

4. Komunikujte: díl 2.

Nechte si celý průběh ošetření vyšetřit do takových detailů, jaké vás zajímají. Pokud s vámi stomatolog odmítá komunikovat, vyměňte ho. Na klinice Asklepion je běžná neustálá emailová komunikace mezi pacientem a lékařem. Jakékoli pochybnosti o správném hojení je tak možné konzultovat prakticky okamžitě. Najděte si stomatologa, se kterým budete na podobné komunikační vlně.

5. Tajné signály

Domluvte si s lékařem "stop" signál, který ho upozorní na váš diskomfort při ošetření. Pocit, že máte pobyt v zubařském křesle pod kontrolou, je velmi důležitý a pomůže vám zbavit se strachu.

6. Pobyt u stomatologa jako rituál

Pravidelné preventivní prohlídky u stomatologa a návštěvy dentální hygienistky se postarají o to, že problémy se zuby prakticky vymizí. Lékař a hygienistka vše zachytí v počátečním stádiu, nebudete potřebovat žádné složité výkony. Zvykněte si překonávat strach pravidelnými návštěvami u stomatologa jednou za půl roku. Žádná rutina paniku a strach nevyvolává.

Strach ze zubaře? Víme, jak ho snadno překonat!

Stomatologie Asklepion

Stomatologické oddělení kliniky Asklepion poskytujekomplexní služby. Všechny stomatologické ordinace kliniky Asklepion jsou vybaveny tou nejmodernější technikou a drží se důsledně posledních medicínských poznatků.

Práci zkvalitňuje přítomnost vlastní zubní laboratoře přímo na klinice. Klientům stomatologie Asklepion jsou k dispozici také služby zkušených dentálních hygienistek .

Stomatologie kliniky Asklepion funguje jako české zastoupení American Academy of Implant Dentistry a American Academy of Cosmetic Dentistry . Stomatologové z Asklepionu přednášejí na Univerzitě Karlově a na kongresech po celém světě. Řada světových firem s Asklepionem spolupracuje na úrovni konzultací, edukace a vývoje technologií.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi