Komerční prezentace

Start-up vyráží do světa

E-learningový start-up vyráží do světa

E-learning sice může změnit vzdělávání, ale prosadit nový koncept na trhu zůstává výzvou. Společnost Educasoft Solutions dosáhla mezinárodního uznání i díky Enterprise Europe Network, největší světové síti pro MSP s mezinárodními ambicemi.

Společnost Educasoft Solutions vznikla z touhy obohatit odborné školení o zábavu, atraktivnost a motivační prvky. "Zpočátku bylo naším cílem pomáhat firmám a institucím rozvíjet jejich zaměstnance účinnějším a zábavnějším způsobem," říká zakladatel firmy Václav Formánek, který společnost založil spolu se svým nejlepším kamarádem. "Byli jsme blázni do počítačových her a přemýšleli jsme, jak by šlo využít motivační prvky her na poli vzdělávání."

Výběr vhodných trhů

Dvojice se nakonec zaměřila vedle vývoje vzdělávacích systémů pro podniky a instituce také na vzdělávací mobilní hry, internetové kurzy a instruktážní videa. Bylo jasné, že skvělá koncepce sama o sobě nestačí. Je potřeba najít trh, který ji přijme. "Naším největším problémem bylo, že jsme byli neznámá firma," uvádí Formánek. "Potřebovali jsme najít zákazníky, kteří by nám věřili."

Formánek požádal o radu síť Enterprise Europe Network. "Hovořili jsme o tom, jaké služby síť nabízí, a to, co jsme se dozvěděli, nám připadalo opravdu skvělé," vysvětluje. Prvního setkání se za síť účastnila konzultantka Anna Macounová z TC AV ČR, která pomohla určit, jaké služby by mohla firma využít.

"Když pan Formánek v roce 2015 síť poprvé oslovil, jeho společnost byla v rané fázi rozvoje," říká Macounová. "Věřím v osobní přístup a domnívám se, že nejlepším začátkem je sejít se se zástupci firmy a promluvit si o tom, jaké cíle a potřeby jejich firma má. Následně je možné sestavit plán na míru šitých služeb."

Osobní schůzky se společností Educasoft Solutions pomohly určit vhodné výzvy k financování a k navázání kontaktu s mezinárodními partnery v oboru. Dále byly vytipovány pro firmu zajímavé veletrhy, včetně B2B akce Kontakt-Kontrakt pořádané sítí v Brně.

Mezinárodní vize

Hlavním ukazatelem plodné spolupráce sítě a firmy je nadcházející účast společnosti Educasoft Solutions v projektu Erasmus+, který financuje EU. Cílem dvouletého projektu, který začíná v listopadu, je pomoci učitelům rozpoznat u studentů problémy v oblasti duševního zdraví. "Díky síti jsme se seznámili s hlavním koordinátorem projektu WELLVET, kterého se účastní šest zemí a přesně odpovídá tomu, co děláme," doplňuje Formánek.

Úlohou společnosti Educasoft bylo převést znalosti zapojených účastníků do podoby internetového kurzu. "Toto je náš první větší mezinárodní projekt s tolika partnery," říká Formánek. "Zvýší povědomí o naší firmě a pomůže nám přilákat nové zahraniční klienty.

Zapojení do projektu WELLVET poukazuje na to, jakým směrem se chce společnost Educasoft Solutions ubírat. "Nechci, aby se moje společnost zaměřovala pouze na český trh," vysvětluje. "Naším cílem je najít specializované trhy, na nichž můžeme uspět v globálním měřítku. Pokud by o síti Enterprise Europe Network a příležitostech, které poskytuje, vědělo více malých a středních podniků, mohly by jim jejich služby pomoci podobně, jako nám."

Další informace o síti Enterprise Europe Network

Síť Enterprise Europe Network je největší světová síť na podporu malých a středních podniků s mezinárodními ambicemi. Sestává se z 600 místních organizací, které poskytují služby v oblasti poradenství, partnerství a inovací s cílem pomáhat růst malým a středním podnikům v mezinárodním měřítku.

Enterprise Europe Network: www.enterprise-europe-network.cz

E-learningový start-up vyráží do světa

E-learningový start-up vyráží do světa





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi