Komerční prezentace

Srovnání hypoték: Vyplatí se?

Srovnání hypoték: Vyplatí se?

Hypotéka je skvělý způsob, jak sehnat potřebné finanční prostředky na vlastní bydlení, aniž byste museli mít naspořeny miliony korun. S ohledem na množství konkurenčních nabídek s odlišnými podmínkami se porovnání určitě vyplatí.

Vybrat si nejlepší hypotéku z aktuální nabídky lze hned několika různými způsoby. Některé jsou komplikovanější, jiné jsou jednodušší a rychlejší. Otázkou je, který ze způsobů bude vyhovovat právě vám. Pokud nechcete mít s výběrem hypotéky žádné starosti, najděte si dobrého hypotečního specialistu. Orientační výpočet hypotéky si však může kupující provést sám osobně či na internetu, kde využije chytrý on-line nástroj známý jako kalkulačka hypotéky .

Osobně za nejlepší bankou

Asi nejnáročnějším způsobem je osobní iniciativa. V boji za nejlepší hypotékou můžete vybrané banky obejít osobně a vyžádat si od nich nabídku. Bude vás to stát opravdu hodně času, protože banky po vás budou chtít spousty dokumentů už při vypracování prvotní nabídky. A pokud se vám podaří nabídky získat, bude vás čekat porovnání mnoha parametrů.

V tomto případě se vyplatí mít alespoň základní povědomí a znalosti o aktuálním hypotečním trhu, abyste neskočili na první zdánlivě výhodnou nabídku. Obrňte se velkou trpělivostí a silnou vůli. Banky mají proškolené a velmi přesvědčivé obchodníky, pro které není problém váhavého a nalomeného klienta přesvědčit.

Srovnání hypoték: Vyplatí se?

On-line pro orientační nabídku

Výrazně jednodušší způsob představuje možnost on-line srovnání hypoték , které nabízí webové stránky specializující se na porovnávání produktů. Jedním z nich jsou Úspory.cz, kde si hypotéky od různých poskytovatelů srovnáte během chvilky. Dozvíte se tak, které banky vám nabízí výhodnější úrokovou sazbu a které jsou naopak nejdražší.

Srovnávače mají uzavřené výhodné dohody s vybranými poskytovateli hypoték a mohou vám dokonce nabídnou i výhodnější podmínky. Navíc na vás netlačí žádný obchodník a sami se můžete rozhodnout, zda máte zájem o více informací či nikoliv. Celé srovnání hypoték navíc zabere jen pár minut, během kterých získáte orientační nabídku. Pokud vás některá z nabídek zaujme, můžete okamžitě požádat o podrobnější informace a popovídat si o detailech.

Jak srovnání hypoték funguje? Stačí zadat požadované údaje - výši hypotéky, účel, dobu splatnosti, dobu fixace, maximální výši splátek a případně další doplňující. Vámi vložené informace zpracuje chytrá kalkulačka hypotéky a vy během pár minut obdržíte přehledně zpracované nabídky odpovídající vašim požadavkům.

Bez ztráty času s hypotečním poradcem

Své služby nabízí také zkušení a hypotečního trhu znalí hypoteční specialisté. Ti mají hned několik výhod. Pohybují se v oblasti hypoték řadu let, a tak mají potřebné zkušenosti a znalosti. Po konzultaci s klientem dokáží vymyslet nejvhodnější řešení na míru. Správný hypoteční specialista při výběru vhodné hypotéky bere v potaz nejen klientovi finanční možnosti, ale také jeho přání a požadavky. Za služby si od klienta nenaúčtují ani korunu. Provizi jim totiž uhradí banka, s níž klient nakonec uzavře smlouvu.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi