Komerční prezentace

Spojené arabské emiráty: Místa, která musíte vidět a zažít

Spojené arabské emiráty: Místa, která musíte vidět a zažít

Spojené arabské emiráty jsou zemí neomezených možností. Dopoledne si můžete zalyžovat, odpoledne se už opalovat na pláži a koupat v moři. Na oběd si můžete zajít do nejvyššího mrakodrapu světa a romantický večer strávit na poušti. Možností je nespočet, a tak týdenní dovolená mnohdy nestačí. Co v Emirátech zaručeně navštívit a nenechat si ujít?

Aquaparky, ski areál i Ferrari World. To vše musíte vidět na vlastní oči

Jestliže milujete zábavu všeho druhu, pak si nenechte v Emirátech ujít aquaparky, zábavní parky a obchodní centra. Tam všude se pobavíte dosyta. Zalyžovat si můžete v obchodním centru Mall of the Emirates, kde se nachází pět sjezdovek. Pod střechou si lze sjet i tu nejtěžší černou. Nebojte, na dovolenou si s sebou nemusíte brát lyže a oblečení. Vše vám půjčí na místě. A pokud lyžování neholdujete, je pro vás připravena sáňkářská trať, tobogán nebo ledová skluzavka.

Odpoledne pak můžete vyrazit do vodního ráje, kde si užijí děti i dospělí. Jedním z nich je například Aquapark Aquaventure. Spojené arabské emiráty jsou ale zemí neomezených možností, a tak se na dovolené můžete svézt i ve Ferrari na známém okruhu formule 1 YAS Marina. Ten se nachází spolu s krytým zábavním parkem Ferrari World v Abú Dhabí.

Poznejte atmosféru arabského světa na tržišti mezi místními

Pomineme-li zábavu, pak se zájezdy do Spojených arabských emirátů neobejdou bez nákupů. Výhodně můžete nakoupit v moderních obchodních centrech nejen suvenýry, ale i oblečení a jídlo. Pokud si však chcete užít atmosféru starých dob, zajděte na tamní tržiště. Na trzích pořídíte zlato, šperky, šátky, tkané koberce, parfémy, koření, vodní dýmky, tabák a mnoho dalšího.

Jestliže jste přijeli do Emirátů utrácet, pak si nenechte také ujít ani skvosty v podobě nočního klubu Provocateur Dubai, restaurace At.mosphere nebo kavárny Scoopi. Na těchto místech se luxusem nešetřilo a peněženku zde pořádně provětráte.

Klid a krásná příroda. I to nabízí jeden z emirátů

Pokud netoužíte po lesku Dubaje a Abú Dhabí, potom se vydejte do emirátu Ras Al Khaimah. Jedná se o emirát, který je dodnes synonymem poklidného života, jež vedli místní před objevením ropy. Luxus v Ras Al Khaimah nenajdete, za to příjemná atmosféra dřívějších dob na vás dýchne na každém rohu.

Dovolenou v Ras Al Khaimah si můžete zpříjemnit v místních kavárnách a restauracích, procházkou večerními uličkami, návštěvou Národního muzea nebo lázněmi Khatt Springs. Ras Al Khaimah má co nabídnout i milovníkům přírody. K vidění jsou vyprahlé Hadžarské hory, azurové moře, poušť a v neposlední řadě také nejúrodnější údolí, které se ve Spojených arabských emirátech vůbec nachází.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi