Komerční prezentace

Severní Indie ve stínu Himalájí

Severní Indie ve stínu Himalájí

Vydejte se za krásami země opředené mnoha tajemstvími, vůní koření, chudobou i bohatstvím. Indie, nebo také Bhárat. Projeďte se na hřbetech slonů, obdivujte buddhistické kláštery nebo jen nasávejte zdejší atmosféru. Možná ani nebudete věřit, že jste to skutečně prožili a že to nebyl jen pouhý sen.

Trocha teorie

Indie je sedmá největší a s více než miliardou obyvatel druhá nejlidnatější země na světě, rozkládající se na Indickém subkontinentu v jižní Asii. Na východě hraničí s Bangladéšem a Barmou. Na severu až severovýchodě s Čínou, Bhútánem a Nepálem. Na jihu s Pákistánem. Z jihozápadu, jihu a jihovýchodu omývá indické břehy Indický oceán.

Země mnoha kontrastů

I když se na návštěvu Indie připravíte, zažijete nečekané. Na jedné straně chudoba, na druhé bohatství. Laskaví lidé, kteří se k vám chovají jako ke své rodině nebo ti, kteří ve vás vidí peníze? Krása Tádž Mahalu nebo slumy?

Náš tip: Udělejte si radost a vydejte se za krásami Severní Indie

Severní Indie ve stínu Himalájí

Ve stínu Himalájí

Sever indického subkontinentu zdobí Himaláje, které oddělují Indický subkontinent od Tibetské náhorní roviny. Najdete tu hned 10 ze 14 nejvyšších světových vrcholů. Vydejte se do hor a pročistěte si hlavu.

Nenechte si ujít úchvatný pohled na Himaláje z hory u města Šimla. Zasněžené vrcholky hor vás obklopí a vy od nich nebudete moci odtrhnout oči.

Dillí - druhé největší město Indie

Chaos, troubení, vůně i zápach. Rozlehlé parky, prezidentský palác i monumentální stavba z červeného pískovce, který stojí naproti Bráně Indie. (Jen tak mezi námi - Monument navštivte večer, kdy je krásně osvícen.)

Za nákupy a dobrým jídlem se vydejte do Khán Market.  Neopomeňte ani předlohu slavného Tádž Mahalu - Humajúnovu hrobku.

Severní Indie ve stínu Himalájí

Růžové město - Džajpur

Proč se o něm mluví právě v souvislosti s růžovou? Většina budov totiž má právě takový nátěr. Zajděte na zdejší tržiště nebo do místního kina. Navštivte hvězdárnu Jantar Mantar, Hawa Mahal nebo si užijte den na hřbetu slonů.

Základní pravidlo - smlouvejte

Bez toho se zde neobejdete. Jinak budete bez peněz dřív, než řeknete švec.

Ágra - město na levém břehu Jamuny

Mauzoleum Tádž Mahal, Červená pevnost v Agře. Nenechte si ujít město, kde většina staveb poukazuje na období vlády Mughalů, kteří v Indii vládli více než 300 let.

Váránásí - město, které vás ohromí

Poutní místo, které by každý vyznavač hinduismu měl alespoň jednou za život navštívit a vykoupat se v řece Ganze. Je zde k vidění mnoho chrámů včetně toho, který je přístupný jen hinduistům. Hari Mandir Sáhib neboli Zlatý chrám.

Obdivovat můžete i zdejší univerzitu, buddhistické centrum Sárnáth nebo muzeum plné hodnotných svatých buddhistických písem a artefaktů.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi