Komerční prezentace

Reprezentativní auto i s řidičem pro firmu? Sháněli jsme ho u pražské autopůjčovny

Reprezentativní auto i s řidičem pro firmu? Sháněli jsme ho u pražské autopůjčovny

Situací, kdy si soukromá osoba půjčuje auto, může být spousta. Potřebuje luxusní vůz, který poveze nevěstu na svatbě, chystá se na cestu do zahraničí a shání spolehlivé vozidlo, vlastní auto má v opravě. Víte ovšem, kdy do autopůjčovny zamíří podnikatel nebo ředitel firmy? Tehdy, když má přijet velevážená návštěva. A přesně tohle byl náš případ.

Do naší firmy v září zavítal tehdy ještě potenciální obchodní partner z Německa a my jsme se mu chtěli představit v tom nejlepším světle. Znáte příběh o Potěmkinových vesnicích? Podobně to probíhalo i u nás. Kupodivu s velkým úspěchem, protože jsme nakonec podepsali smlouvu o spolupráci. Možná i díky šťastně zvolenému automobilu.

Přiletí letadlem, máme mu zaplatit taxíka?

Plánovali jsme všechno do posledního detailu. Luxusní hotel, program dne i takový detail, jako je cesta z letiště. První dojem totiž dělá hodně a my jsme ho prostě nechtěli nechat jet taxíkem. Přijet pro něj mým Passatem se nám ovšem také nezdálo jako příliš reprezentativní varianta. A tak jsme se vydali do půjčovny. Pro luxusnější, modernější, novější auto.

Vzhledem k tomu, že nám šlo především o dopravu z letiště, na letiště a přejezdy po Praze, vybrali jsme si autopůjčovnu OneTwoGo se sídlem rovnou na pražském letišti. Má dobré reference, jejích služeb prý využívají i cestující z koncernu Volkswagen mířící do českých poboček Škodovky. To je možná důvod, proč mají největší výběr vozů Škoda. I my jsme o nich původně uvažovali, ale nakonec jsme sáhli po německé kvalitě.

Mercedesem jsme zabodovali

Původně jsme pomýšleli na Superb, nicméně potom jsme začali pátrat v nabídce OneTwoGO. Na jejich webu jsou vozy rozdělené podle kategorií a jedna z nich se jmenuje "Luxusní auta". Právě v té jsme se nakonec zhlédli my a vybrali jsme Mercedes S600. Řídit toto špičkové auto bylo zážitkem, s kolegou jsme se za volantem vystřídali. Standardně si musíte dávat pozor na to, že auto může řídit jen ten, na koho je napsaná smlouva. Autopůjčovna OneTwoGO však takové omezení nemá.

Mimochodem, hned při cestě z letiště se konverzace stočila na auto, byli jsme pochváleni, že se spoléháme na německou kvalitu.

Naše první auto z půjčovny

Nikdy dříve jsem si auto nepůjčoval, proto jsem byl zvědavý, co všechno vlastně tento proces obnáší. Spoustu jsem toho slyšel od kamarádů, naštěstí mnoho negativních zvěstí se neukázalo být pravdivých. Nedokážu posoudit, zda jsme natrefili na opravdu férovou půjčovnu, nebo to tak bezproblémově funguje všude, ale s domluvou jsem byl velmi spokojený.

Ceny pronájmu jsou uvedené přímo na webu, tam je také možné si auto rezervovat a objednat jeho přistavení na určitou dobu a adresu. My jsme původně mysleli, že si auto vyzvedneme rovnou na letišti, proto jsme vybrali autopůjčovnu sídlící tady. Museli bychom ovšem řešit naši dopravu na letiště, a tak jsme se nakonec rozhodli pro možnost nechat si vůz přistavit. Po Praze a v blízkém okolí je tato služba zdarma, tak proč jí nevyužít?

Zástupce OneTwoGO nám přivezl vůz s plnou nádrží až před firmu, prohlédl si doklady (občanský a řidičský průkaz) a vzal si jejich kopie. Ty si přichystejte, pokud si auto nepřijdete vyzvednout přímo na pobočku, kde by si je okopírovali sami. Podepsali jsme smlouvu, složili kauci, a ještě nám dali skvělou radu, že si máme auto nafotit, abychom se potom nemuseli dohadovat, jestli už tam škrábanec byl, nebo jsme ho způsobili my. Vyřízeno bylo během 15 minut.

Půjčili jsme si auto i s řidičem

Původní plán byl, že se u nás obchodní partner zdrží jen na jeden den, chtěli jsme si tedy vůz půjčit pouze na den, což je nejkratší možná doba. Nakonec chtěl zůstat přes noc, na večer měl vlastní program, chtěl si trochu užít Prahu. O jeho odvoz na letiště jsme se ovšem následující den měli postarat my. Háček spočíval v tom, že jsme v tu dobu museli být na jednání v Plzni. Takže co teď? Komu svěřit drahé vypůjčené auto a zároveň nejspíš i osud naší firmy, protože stále bylo třeba udržet dobrý dojem?

Spásný nápad jsme dostali při objednávání auta. OneTwoGO totiž nabízí službu zapůjčení automobilu i s řidičem za příplatek 250 korun na hodinu. My jsme auto potřebovali nejdříve bez řidiče a na druhý den na hodinku přidat i toho řidiče, což byl trochu nestandardní požadavek. Autopůjčovna nám ovšem vyšla vstříc, perfektně jsme se dohodli. Jejich řidič si pro auto přišel druhý den v sedm ráno, ještě než jsme odjeli na jednání do Plzně, a našeho vzácného hosta později v pořádku odvezl na letiště.

Auto jsme vlastně nevraceli, odvezli si ho sami

Díky tomu jsme se zbavili povinnosti automobil vracet. Řidič si ho odvezl a poté už nechal v autopůjčovně. Vratnou kauci nám půjčovna zaslala na účet a pak se s námi spojila telefonicky. Potvrdili nám, že vůz je v pořádku, a poté jsme si ještě krátce popovídali s řidičem, který vezl našeho hosta. Instruovali jsme ho, proč nemá příliš zdůrazňovat, že jde o auto z autopůjčovny. Na to prý řeč vůbec nedošla, místo toho vedli rozhovor o kvalitě německých aut. My bychom takovou konverzaci určitě nezvládli lépe než řidič z autopůjčovny, který má o vozech přehled.

Celkově tedy vše dopadlo na výbornou. Chtěli jsme Superba na jeden den, měli jsme Mercedes na dva, a ještě s řidičem. Investovaných peněz však rozhodně nelitujeme. Zajistily nám dobrou zakázku a také parádní zážitek. Pevně doufáme, že díky této lukrativní zakázce si brzy Mercedes budeme moct do firmy pořídit, a ne si ho jenom půjčovat. I když… OneTwoGO to jistí.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi