Komerční prezentace

Repasované počítače jsou EKO-logická volba

Repasované počítače jsou EKO-logická volba

Čím dál více se učíme znovu využívat již využité. Přečtené knihy posíláme dál, nenošené oblečení prodáváme a zachovalé vybavení po dětech nabídneme na bazaru. Nejde jen o peníze, ale i o to, že by byla škoda tyto věci vyhodit. Stejně tak je škoda vyhodit špičkové počítače a notebooky, které byly používané pouze zlomek času. Proto se repasují.

Levné notebooky a počítače se repasovat nevyplatí. Ty mají obvykle po třech či čtyřech letech odsloužené svoje. U high-end modelů, jejichž pořizovací cena často přesahuje padesát tisíc korun, je však situace jiná. Ty jsou stvořeny k tomu, aby fungovaly dlouhá léta, byly navrženy jako opravitelné a přesně to se s nimi děje při repasování.

Repasovaná PC poslouží jako nová

Repasované notebooky a počítače často pochází z ukončených leasingových smluv či z velkých firem, kde se počítačové vybavení obměňuje pravidelně po pár letech, ačkoliv jsou stroje stále plně funkční. Firma zabývající se repasováním je vykoupí, pečlivě prohlédne a případně vymění vadné části. Pak je nabídne dále k prodeji. Prodávají se zárukou a za velmi zajímavé ceny. Na manažerský notebook rázem dosáhne i ten, kdo za něj není ochotný dát šedesát tisíc korun.

High-end modely přitom parametry nezaostávají ani ve chvíli, kdy jsou již repasované. V době svého pořízení patřily k top výrobkům na trhu, takže po třech letech ještě hravě překonávají průměr.

Repasování je přínosné i z hlediska ekologie

Repasované LCD monitory, notebooky, počítače a telefony jsou zároveň výtečná ekologická volba. Nákupem použité techniky totiž chráníte cenné zdroje naší planety. Snižujete poptávku po dílech i surovinách, jež by byly zapotřebí k výrobě nového počítače. Redukujete i množství odpadu.

LevnaPC.cz takto pošle k dalšímu životnímu cyklu více než 100 tun repasované techniky každý rok. Přidáte se?





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi