Komerční prezentace

Průvodce snubními prsteny nejen pro nevěsty

Průvodce snubními prsteny nejen pro nevěsty

Výběr snubních prstýnků představuje pro některé snoubence prověření vztahu, pro jiné zas příjemnou zábavu a možnost strávit spolu pěkné chvíle. Svět svatebních obrouček se však neustále rozrůstá a nabízí obrovskou škálu možností, nemusí vás proto uspokojit tradiční zlaté snubní prsteny jako vaše rodiče a prarodiče. Připravili jsme si pro vás jednoduchého průvodce, aby vám pomohl utřídit myšlenky a konkretizovat představy.

Zaměřte se na materiál

Vaše první otázka, kterou si jistě při hledání dokonalých snubních prstenů položíte, by se měla vztahovat k materiálu, z něhož budou vyrobené. Ideální a tradiční je zlato a platina. Jedná se o kovy odolné vůči poškození a barevně stálé. U zlata si navíc můžete vybrat z více odstínů. Pamatujte také, že kroužky nemusí být totožné a nevěsta třeba ocení něžnější růžové zlato, kdežto ženich decentní bílé.

Průvodce snubními prsteny nejen pro nevěsty

Soustřeďte se na profil

Říkáte si, co to vůbec profil u prstenu je? V zásadě něco, co určí, jak dobře vám kroužek padne a jak se vám bude nosit. Obecně rozlišujeme čtyři základní typy obroučkových profilů, a to nejen pro platinové nebo zlaté snubní prsteny.

Lehce zaoblený a velmi oblíbený komfortní typ se snadno nasazuje a nezařezává se, perfektní je tak pro aktivní a sportující páry. Plochý typ zas připomíná zrcadlově obrácené písmeno D a působí velmi minimalisticky. Půlkulatý typ opět odkazuje na písmeno D a dobře sedne k zásnubnímu prstenu. Může se však hůře z prstu stahovat. Naopak kulatý typ je zaoblený ze všech stran a vyrábí se pouze do šířky 2 mm, zůstává proto velmi decentní.

Průvodce snubními prsteny nejen pro nevěsty

Zvolte správný typ snubního prstenu

Snubní prsten budete určitě oba chtít nosit po zbytek svého života. Promyslete si proto důkladně, jaký design se vám bude líbit i za deset, dvacet let. A z jakých typů obrouček lze aktuálně vybírat?

Pokud žijete aktivně, nejspíše sáhnete po klasickém typu, v jehož případě se jedná o jednoduché snubní prsteny, jež se snadno přizpůsobí vašemu životnímu tempu. Na rozdíl od nich zdobené obroučky zvýrazňuje drahý kámen nebo speciálně upravený povrch, rytí, vyřezávání, gravírování či mix kovů. V případě netradičního typu originální snubní prsteny vždy vynikají svou jinakostí, ať už se jedná o barevnou či strukturální úpravu. Jejich cílem je zaujmout a přitáhnout pozornost. Nezapomínejte ale ani na eternity kroužky, které po celém obvodu ozvláštňují drahokamy nebo diamanty a které zpravidla volí nevěsty, pánové totiž většinou upřednostňují klasiku. Milovníky všeho historického zaujme vintage typ, kdy modely prstýnků s decentními ornamentálními motivy a drahými kameny nejčastěji odkazují na období secese.

Když si ujasníte, jaké obroučky by se vám líbily, zajděte do klenotnictví a několik modelů si vyzkoušejte. Zjistíte tak, co je vám na levém prsteníčku příjemné. Zajisté si přejete stvrdit své partnerství snubními prsteny, které odpovídají vašemu vkusu a životnímu stylu.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi