Komerční prezentace

Prozkoumejte krásy Makarské a Omišské riviéry

Prozkoumejte krásy Makarské a Omišské riviéry

Důvody, proč mnoho turistů navštíví chorvatské pobřeží, jsou úžasné scenérie a různá atraktivní kulturní a turistická místa. V Dalmácii najdete dvě krásné riviéry, které přitahují mnoho návštěvníků, a to Omišskou a Makarskou riviéru.

Ve střední části Dalmácie, jižně od města Split, se nachází atraktivní Omišská riviéra. Omišská riviéra se táhne od Podstrany na severu k Pisaku na jihu. Centrum Omišské riviéry je město Omiš, město známé svými piráty, kteří ve 12. a 13. století ovládali Jaderské moře. Jako památník slávy města Omiš jsou v srpnu každý rok simulovány pirátské boje. Více než 10 tisíc návštěvníků sleduje bitvu mezi benátskými a Omišskými piráty. Omiš se nachází u ústí řeky Cetiny, řeky, která formovala jeden z nejkrásnějších kaňonů této části Evropy - kaňon řeky Cetiny. Kaňon je ideálním místem pro turisty, kteří hledají aktivní dovolenou, jako jsou dlouhé procházky, cyklistika, zip-line nebo rafting. Kromě toho má Omišská riviéra mnoho písčitých a oblázkových pláží, jako je pláž Dugi Rat, pláž Ruskamen a hlavní městská pláž v Omiši.

Prozkoumejte krásy Makarské a Omišské riviéry

Makarská riviéra se nachází jižně od Omišské riviéry a rozkládá se v délce přes 50 kilometrů - od Vrulje na severu až po Baćinu na jihu. Co dělá Makarskou riviéru jedinečnou, je impozantní hora Biokovo, která stoupá nad Makarskou riviérou a dává jí nápadný vzhled. Na jedné straně je Makarská riviéra obklopena horou Biokovo a na druhé straně je křišťálově čisté Jadranské moře a zelený piniářský les, který návštěvníkům poskytuje přirozený stín. Kromě hory Biokovo je Makarská riviéra zvláštním místem díky krásným oblázkovým plážím a zátokám. Každá pláž Makarské riviéry má své kouzlo, ale mezi ty nejkrásnější patří pláže Punta Rata a Podrače v Brela, centrální pláž Nikolina v Bašce Vodě a oblázková pláž Nugal a pláž Tučepi. Ať už navštívíte Makarskou, Brela, Bašku Vodu, Tučepi, Igrane nebo Podgoru, určitě si užijete jedinečný půvab zdejší přírody.

Prozkoumejte krásy Makarské a Omišské riviéry

Obě riviéry se nacházejí ve střední Dalmácii poblíž Splitu, tudíž jsou ideálním místem pro výlety po okolí a na blízké ostrovy. Pokud hledáte přírodní zajímavosti, kulturní nebo historické památky, mnohé z těchto míst se nachází do 2 hodin jízdy. Navštivte Split a jeho slavný Diokleciánův palác, romantický Zadar, městské hradby Dubrovníku a staré město Trogir. V těsné blízkosti se nachází Národní park Mljet a Národní park Krka. Lodí můžete navštívit krásné ostrovy Vis a známou Modrou jeskyni na ostrově Biševo, slunný ostrov Hvar, Brač, Korčulu nebo poloostrov Pelješač, kde můžete ochutnat nejlepší chorvatské víno.

Prozkoumejte krásy Makarské a Omišské riviéry

Ubytování v Chorvatsku

Pokud plánujete navštívit Chorvatsko, doporučujeme Vám ubytování v apartmánu, rekreačním domě nebo v pokoji za nejlepší dostupnou cenu bez drahých agenturních poplatků, díky tomu je ubytování až o 40 % levnější.

Atraktivní pláže a zátoky, azurové moře, přírodní krásy hory Biokovo a kaňonu Cetina jsou zárukou perfektní dovolené v Chorvatsku! Užijte si nejkrásnější část pobřeží Jaderského moře a nezapomenutelnou dovolenou v Chorvatsku!

Prozkoumejte krásy Makarské a Omišské riviéry





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi