Komerční prezentace

Proč je výhodné umět španělsky

Proč je výhodné umět španělsky

Věděli jste, že druhým nejrozšířenějším jazykem na světě po čínštině není angličtina, ale španělština? Přesto u nás tento románský jazyk nepatří mezi tak často vyučované jazyky jako třeba právě angličtina, němčina či francouzština.

Znamená to snad, že pro nás v našich končinách není tak důležitá? Nebo že je nevyužitelná? Španělsko s námi přeci jen přímo nesousedí. Pravda je ovšem taková, že každý cizí jazyk je důležitý - ať už s námi země sousedí, či nikoli. Koneckonců nikdy nevíte, kam vás život zavede.

Proč je španělština významná

Každý cizí jazyk je důležitý a zrovna španělština všeobecně patří mezi ty obzvlášť důležité. Je to oficiální jazyk nejen ve státech evropského kontinentu, ale především také v několika státech na jihu Ameriky.

Je to také jazyk mnoha literárních, hudebních i filmových děl. Jazyk oblíbených dovolenkových destinací - i pro nás Čechy.

Proč je výhodné umět španělsky

Jednou z hlavních výhod znalosti španělštiny je ale právě to, že jí na našem území nemluví tolik lidí (samozřejmě v porovnání např. s angličtinou, rozhodně netvrdíme, že tady španělsky neumí nikdo). Jako jejímu aktivnímu uživateli vám tak dává výhodu nejen na pracovním trhu i v osobním životě.

Firmy vám jako španělsky mluvícímu spíše dají přednost a mezi svými přáteli se třeba stanete oblíbeným spolucestujícím pří cestách do Španělska. A krásnou Španělku jistě zaujme jako první také ten, kdo s ní dokáže promluvit v její mateřštině!

Kde ji využít

Využití je skutečně mnoho, a to navzdory tomu, že se žádnou španělsky mluvící zemí nesousedíme, jak jíž bylo řečeno výše.

Můžete si najít práci v některé mezinárodní firmě, která může být španělská či se španělsky mluvícími pouze jednat. V úvahu samozřejmě připadá i cestovní kancelář. Anebo můžete jednoduše zapátrat po tom, jak se stát překladatelem a živit se překlady španělštiny.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi