Komerční prezentace

Prezentiáda potřetí - sedm set studentů se naučilo prezentovat

Prezentiáda potřetí

Věříte si? Umíte vystupovat? Přes sedm stovek českých středoškoláků je dnes o krok blíže tomu odpovědět "ano". Projít soutěží pro ně bylo velkou zkušeností a nadstandardní alternativní výukou. Stát před odbornou porotou, pracovat v týmu a správně argumentovat, to vše museli soutěžící zvládnout.

"Prezentiáda, kterou pořádáme již třetím rokem, je pro mnohé studenty jediným způsobem, jak se v rámci středních škol zlepšovat ve schopnostech prezentace. Šikovnost studentů nemá hranic. Stačí je nepodceňovat a poskytnout jim prostor pro osobní rozvoj. Letos bylo takových studentů opravdu dost. Sedm set zapojených středoškoláků z celé republiky je asi třetinový nárůst oproti loňskému roku," řekla vedoucí soutěže Bára Štefánová.

Prezentiáda potřetí

Letošní mistři v prezentování a absolutní vítězové se probojovali do finále až na Divokou kartu VŠEM. Jejich cesta k vítězství byla hrbolatá a plná překážek. "K tomu se nedá nic říct. Vůbec jsme to nečekali. Naše poslední zkouška prvnímu místu vůbec neodpovídala. Při prezentování jsme museli hodně improvizovat. Navíc jsme postoupili až na Divokou kartu, a tak jsme vůbec účast ve finále považovali za čest," přiznali pardubičtí Ad fontes bezprostředně po finále.

Odborná porota neměla vůbec jednoduchý úkol. Vybrat toho nejlepšího z tolika kvalitních soutěžících jí nikdo nezáviděl. "Vaše výkony jsou lepší, než u mnohých vysokoškolských studentů," zhodnotila prorektorka pro strategii a rozvoj Vysoké školy ekonomie a managementu Lucie Čunderliková.

Prezentiáda potřetí

Soutěže se letos zúčastnilo 153 týmů z celkem 94 středních škol a gymnázií z celé republiky. Prezentiáda má již třetím rokem velký ohlas u soutěžících i učitelů. "Domnívám se, že je opravdu dobré, že něco takového jako Prezentiáda existuje. Už samotný fakt, že studenti mají příležitost si stoupnout před skupinu pro ně cizích lidí a něco jim zkusit předat, má pro ně obrovský význam.  Už z tohoto důvodu jsem u nás na škole organizovala školní kolo Prezentiády," ocenila soutěž pedagožka Lucie Černohorská z Obchodní akademie a VOŠ obchodní v Brně.

Cílem soutěže, kterou organizuje občanské sdružení Student Cyber Games, je naučit středoškoláky zábavnou formou prezentačním dovednostem, dodat jim sebevědomí a pobídnout je ke společné práci ve skupině. Forma soutěže je pro tento cíl velmi vhodná. "Fráze, kterou jsme kolem soutěže slyšeli nespočetněkrát, a to, že Vám Prezentiáda dá mnoho zkušeností, je skutečně pravdivá," popisuje Prezentiádu Lenka Vohradníková, jedna ze soutěžících.

Prezentiáda potřetí

Pro vítěze Prezentiády byly přichystány jedinečné ceny od partnerů soutěže. Mezi cenami byl například prezentační workshop, luxusní monitory či interaktivní dataprojektor BenQ pro školy, školné na VŠEM, výlet do superkanceláře Microsoftu nebo kamera pro soutěžící. Dostat se do finále znamenalo proklestit si cestu přes 154 týmů, vhodně reagovat na námitky poroty a zvládnout krátký čas na přípravu finálové prezentace.

Organizátory těší zájem studentů a jsou odhodláni nepolevit v organizaci dalších ročníků Prezentiády!

Prezentiáda

Foto: archiv

Autor: - red -





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi