Komerční prezentace

Potřebujete kvalitní šrouby? Víme, kde je koupíte!

Potřebujete kvalitní šrouby? Víme, kde je koupíte!

Přístroje, stavby i obyčejné věci jako například nábytek se většinou neobejdou bez šroubů. Těch existuje mnoho druhů a typů, kdy se liší nejenom svými rozměry a tvarem, ale i použitým materiálem. Volba kvalitních šroubů přitom představuje základní předpoklad pro úspěšnou konstrukci s dlouhou životností. V článku se dozvíte, na co se zaměřit při výběru šroubů a kde je pohodlně zakoupíte za výhodné ceny.

Proč dbát na kvalitu šroubů?

Všechny šrouby jsou mechanickými součástkami, jejichž úkolem je spojení dvou materiálů. Díky své pevnosti a přizpůsobení danému spojovanému materiálu patří mezi oblíbenou volbu pro nejrůznější konstrukce. Svá místa tak mají ve strojírenství, truhlářství a mnoha dalších odvětvích. Správný výběr kvalitního šroubu znamená, že spoj vydrží přesně v takovém stavu, jaký zamýšlíte. Konkrétní parametry se odvíjí od toho, jaké dva materiály jsou spojovány a jak hodně bude místo namáháno. Pokud budete chtít ušetřit pár korun na tenčím šroubu z měkčího materiálu, můžete značně ohrozit celou výslednou konstrukci.

Z toho důvodu je dobré sledovat třídu pevnosti šroubu, která je značená dvěmi číslicemi. Ta první udává pevnost v tahu a druhá z nich vypovídá o poměru meze kluzu k pevnosti v tahu. Klíčový je samozřejmě také tvar hlavy šroubu a průměr závitu.

Nejrůznější druhy šroubů

Jak už je jasné z první části textu, neexistuje pouze jeden univerzální šroub, ale celá řada variant. Pro laika, který neví, co má hledat, může být výběr správného kousku komplikovaným úkolem. Dobrou zprávou však je, že jednotlivé druhy šroubů jsou poměrně dobře značené. Pokud vybíráte na internetovém obchodě, máte velkou výhodu díky snadnému použití filtrů, kdy vám zůstanou pouze ty šrouby, které splňují zadané parametry. Často využívané jsou například šrouby DIN 912 s typickou válcovou hlavou.

Pořiďte všechno, co potřebujete, na jednom místě

Nákup drobných mechanických součástek vyžaduje přesnost a ideálně pořízení dostatečného množství pro plánované projekty. V rámci pohotovostní domácí díly si přihoďte pár kusů nejčastěji využívaných šroubů do zásoby, protože nikdy nevíte, kdy se mohou hodit. Nákupem na velkoobchodu získáte větší množství za výhodné ceny, což je ideální pro provozy a více aktivní kutily s větší spotřebou materiálu. Zároveň máte jistotu kvality a přesného popisu daných kusů i s uvedenými normami.

Nezapomeňte na správné koncovky a další vybavení

Kromě samotných šroubů nezapomeňte pořídit také vhodné koncovky. Pro některé spoje lépe využijete lícované šrouby nebo nejrůznější vruty. Z toho důvodu si pečlivě projděte více kategorií mezi mechanickými prvky a nakupte všechno potřebné. Díky pestrému výběru na jednom místě najdete i další součástky pro elektrická či jiná zařízení.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi