Komerční prezentace

Porody a umírání na Rok jinak.

Porody a umírání na Rok jinak.

Grantový program Rok jinak propojuje byznys a neziskovky. Od ledna začne 6 profesionálů pracovat v 6 neziskovkách za svůj dosavadní plat. Mezi nimi jsou dva projekty, které veřejnost nejvíce ocenila. Věnují se přirozeným porodům a důstojnému umírání.

Anna Vršník

Divokou kartu od veřejnosti dostala Anna Vršník a neziskovka A centrum. Ta připravuje budoucí i stávající rodiče na období těhotenství, porodu a raného dětství dítěte, napomáhá humanizaci porodnictví u nás, liberalizaci podmínek a rozšíření možností těhotných žen a rodiček. Anna dosud pracuje jako Senior Process Manager v KBC Group. Rok jinak bude věnovat projektu Jak jinak. Připraví komplexní model primární porodní péče, jenž předloží Ministerstvu zdravotnictví, spustí program vzdělávání porodních asistentek a bude hledat možnosti pro úspory v systému pojišťoven. 

Ondřej Nezbeda 

Ondřej Nezbeda začne spolupracovat s Hospicovým občanským sdružením Cesta domů. To pomáhá nevyléčitelně nemocným a umírajícím, pečuje o ně v jejich přirozeném prostředí a nabízí podporu jejich blízkým. Zároveň usiluje o proměnu vztahu české společnosti ke smrti a umírání. Ondřej je vedoucím rubrik Rozhovor a Literární recenze v týdeníku Respekt. V lednu nastoupí jako mediální koordinátor Cesty domů a chce organizaci více zviditelnit v médiích. Tím také zvýší počet lidí, kteří budou vědět více o umírání doma a o paliativní péči. Ondřej navíc připraví knihu "Průvodce smrtelníka", komplexní příručku pro život s nemocí, ve které najdou pomoc jak dotčené rodiny, tak širší veřejnost, a která doposud na českém trhu chybí.

Více informací o dalších projektech i jejich průběhu najdete na webu www.rokjinak.cz..





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi