Komerční prezentace

Pojištění auta vám zajistí klid na cestách. To pravé si můžete snadno sjednat i přes internet

Pojištění auta vám zajistí klid na cestách. To pravé si můžete snadno sjednat i přes internet

Pojištění auta by mělo být pro každého majitele naprostou samozřejmostí. Na sinicích dochází každý den k mnoha dopravním nehodám. Většina z nich sice naštěstí nemá závažné následky, i oprava pomačkaného blatníku, rozbitého okenního skla nebo uraženého zrcátka však mohou zejména u novějších automobilů představovat výdaje ve výši tisíců korun. Navíc je třeba předcházet situacím, kdy viník dopravní nehody není schopen vlastními prostředky uhradit způsobenou škodu. I v takové situaci pomůže správně zvolené pojištění.

Víte, jaký je rozdíl mezi havarijním pojištěním vozidla a povinným ručením?

Rozhodli jste se pro sjednání nového pojištění vozidla? V první řadě myslete na to, že v České republice existují dva různé typy pojištění vozidel. Jedná se o povinné ručení a havarijní pojištění. Přestože je mezi nimi výrazný rozdíl, mnozí tyto dva pojistné produkty zaměňují. Pomýlení však může mít závažné finanční i právní důsledky.

Povinné ručení

Bez povinného ručení je v Česku zakázáno vyjíždět s vozidlem na veřejné komunikace. Pokud ho nemáte sjednáno, nesmíte se svým osobním automobilem nebo motocyklem na silnici. Povinné ručení totiž chrání ostatní účastníky silničního provozu před škodami, které jim můžete v případě, kdy zaviníte nehodu, způsobit. Nekryje však poškození vašeho vlastního auta.

Havarijní pojištění

S havarijním pojištěním máte jistotu, že nebudete muset hradit plnou částku za opravu svého vozidla ani v případě, kdy jste viníkem dopravní nehody. Toto pojištění auta není povinné, rozhodně je ale na místě si ho sjednat. Často navíc kryje i škody v případě pádu stromu a dalších situacích, které mohou nastat i bez lidského zavinění.

Jak vybrat pojištění vozidla, které vám bude opravdu vyhovovat?

Časy, kdy bylo třeba obcházet pojišťovny, jsou dávno pryč. Dnes můžete všechny potřebné informace snadno a rychle získáte na internetu. Stejně tak si lze sjednat pojištění on-line z pohodlí domova. Stačí najít to pravé pojištění auta, které vám bude opravdu vyhovovat. Využít můžete i přehledný srovnávač srovnávač pojištění vozidel Ušetřeno.cz. Snadno a rychle tak najdete ideální pojištění vozidla, případně i další pojistné produkty.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi