Komerční prezentace

Podle čeho si vybrat půjčku a lze na půjčce ušetřit?

Podle čeho si vybrat půjčku a lze na půjčce ušetřit?

Chcete půjčku a očekáváte od ní, že bude výhodná? Je to celkem pochopitelné očekávání a také cesta, kterou je nejlepší se vydat. Pokud se vám nepoštěstilo a už nějakou máte, a bohužel nepatří k nejlepším, není důvod zoufat.

Stále tu existuje možnost konsolidace a refinancování půjček. To je náš první tip na to, jak se dá na půjčce nebo půjčkách ušetřit. Jednoduše je převedete jinam, kde na vás mohou čekat různá zvýhodnění. Jaká mezi ně můžeme konkrétně zařadit? Jsou to tato:

  • Snížení úrokové sazby a snížení RPSN
  • Zkrácení doby splácení
  • Ponížení výše měsíční splátky

Dobrá je i možnost hýbat se splátkami

Pojďme na druhou možnost, která souvisí s tím, že můžete na půjčce ušetřit. Týká se to jak těch, kteří už půjčku mají, tak i těch, kteří si ji berou - vždy je dobré hledět do budoucna. Mluvíme o možnosti, které j spojeno s tím, že budete moci hýbat se splátkami. Nejenom, že je bude možné snižovat, což se hodí v těžším období. Dobré může být i to, když budete zvyšovat jejich výši. K čemu to povede? K situaci, kdy svůj úvěrový produkt splatíte dříve, čím logicky přeplatíte menší sumu, než u běžného splátkového kalendáře. I toto je plus, na které nezapomínejte.

Hitem je možnost předčasného splacení

Splácet podle splátkového kalendáře je povinností každého, kdo má půjčku. A to bez ohledu na to, zda si půjčil u banky, nebo využil dostupnější možností, což jsou půjčky bez nutnosti dokládat příjem. I zde se daný žadatel zavázal ke splátkám. Opomíjet však nelze možnost předčasného splacení. I ta je variantou, pomocí které lze na úvěrovém produktu zajímavým způsobem ušetřit. A kolik přesně? Mohou to být i tisíce korun. Volit dnes lze jak plné, tak i částečné splacení. To znamená, že může být celý úvěr rychleji ukončen, což je spojeno opět s tím, že není přepláceno více, než by bylo nutné.

Hleďte i na základní výhodnost

Podívejme se na stav, který j spojený se samotným výběrem půjčky. Už zde je nutné, abyste byli obezřetní a abyste vybrali správně. Podle čeho? Samozřejmě podle celkové výhodnosti. My doporučíme tři věci, které je dobré porovnávat a zjišťovat. Jde o:

  • Úrokovou sazbu
  • Roční procentuelní sazbu nákladů
  • Poplatky

Jaký je ideální stav? Když všechny tři hodnoty budou na nule. Jestliže si myslíte, že je to nemožné, podívejte se na příklad, kterým je rychlá půjčka před výplatou. V rámci různých akcí opravdu nemusí být problémem půjčka zdarma. Pokud peníze vrátíte ve smluveném termínu, tak to znamená, že nezaplatíte ani o korunu navíc.

Nesplácejte zbytečně dlouho

Jak tip, podle kterého vybrat půjčku, tak i tip, který vám může pomoci ušetřit. Dlouhé splácení sice může být lákavé v tom, že vám měsíčně dostatek peněz zbývá. Zároveň má ale i své negativum. Je spojené s tím, že úrok je účtován každý den a tak čím déle splácíte, tím více přeplácíte. A to je onen hlavní problém. Kratší doba je pochopitelně lepší volbou, ale za předpokladu, že to bez problémů zvládne i váš rozpočet. Nikdy by výše splátky neměla přesáhnout vaše možnosti - to je cesta do dluhové pasti.

Zajímejte se o bonusy

Jaksi výběru, tak během splácení, mohou přijít vhod různé bonusy. Podmíněné bývají tím, že nebudete mít se splátkami zpoždění. Potom lze čerpat zajímavé výhody, které se podepíší na nemalých úsporách. O co se může jednat? Někteří poskytovatelé nabízejí možnost odpuštění splátek, u jiných není problém vracení splátek nebo úroků, a další vám zase mohou za vzorné splácení úrokovou sazbu automaticky snížit. I to jsou dobré cesty, jak mít půjčku podstatně výhodnější, než se vám dříve zdálo. Nezapomínejte na to. Stačí ji jenom obezřetně vybírat a také porovnávat jednotlivé možnosti, které se na trhu objevují.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi