Komerční prezentace

Ořechovka je populární svatojánský likér

Ořechovka je populární svatojánský likér

Od pradávna babičky a dědečkové zastávají názor, že jedna štamprle ořechového likéru (anebo slivovice) denně je zdraví prospěšná. O léčivých účincích domácích destilátů bylo napsáno už mnoho řádků, ovšem opakování je matka modrosti, a proto vám vyjmenujeme blahodárné účinky, které v sobě ukrývá taková ořechovka.

Jak už samotný název napovídá, klíčovou ingrediencí ořechovky jsou vlašské ořechy, které se však nesbírají zralé, ba naopak. Pro docílení správné chuti alkoholického nápoje je nezbytné posbírat ořechy ještě v okamžiku, kdy jsou v mléčné zralosti, tedy uvnitř jsou bílé a zvenčí obalené zelenou slupkou. Pro takové ořechy se chodí už od června. Jestliže patříte mezi pověrčivé, zajděte na ořechy přesně o svatojánské noci, protože se říká, že zrovna v tu noc mají vlašské ořechy léčivou moc. A právě o léčivé účinky u ořechovky jde, no ne?

Ořechovka je populární svatojánský likér

Ořechovka jako žaludeční likér

Ořechovce se ne nadarmo říká žaludeční likér, který dokáže zatočit s nechutenstvím, trávicími potížemi, ba dokonce i zácpou. Ořechovka je často označována i za přírodní antibiotikum, neboť obsahuje speciální látku juglon. Populární je především pro své protizánětlivé účinky, čímž však seznam předností ořechovky ještě nekončí.

Ořechovka je populární svatojánský likér     Ořechovka je populární svatojánský likér

Ořechovka podporuje tvorbu krve

Ořechovka má další zdravotní benefity - pročišťuje krev, podporuje její tvorbu, pozitivně působí na játra a podobně. Vědci také zjistili, že údajně předchází tvorbě rakovinotvorných buněk. Zaujala vás ořechovka svými výhodami? V takovém případě se vám nabízí hned několik možností. Vyrobit si můžete likér sami doma, ale musíte počítat, že se jedná o poměrně dlouhý a náročný proces, přičemž zpracování ingrediencí vám zabere spoustu času. Jednodušší je si ho koupit.

Současný trh nabízí nespočetné množství druhů ořechovek. Tento všelék najdete například v e-shopu Pan Alfréd. Jestliže jste navíc z Prahy, obchod vám ho okamžitě přiveze domů, a tak můžete s léčebnou procedurou začít co nejdříve.

Ořechovka je populární svatojánský likér

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi