Komerční prezentace

Objevte fenomén kostičky LEGO® v kladenské továrně

Objevte fenomén kostičky LEGO v kladenské továrně

O práci v pobočce slavné dánské společnosti, která je pravidelně oceňována jako nejlepší zaměstnavatel v regionu, se rozpovídali dva dlouholetí zaměstnanci Hanka a Vašek. Co stojí za úspěchem továrny LEGO®, která ani v uplynulém roce nemusela snížit tempo a každý měsíc dokáže posílat do světa miliony kusů stavebnic?

Téměř jako druhá rodina

Hanka pracuje v kladenské továrně už více než deset let a za tu dobu z pozice operátorky ve výrobě přešla na místo trenérky, která učí a pomáhá nováčkům po nástupu. Letos se přesunula do týmu, který zavádí novinky do výroby. Potěšilo ji nejen samotné povýšení, ale hlavně reakce jejích kolegů: "V továrně panuje přátelská a podporující atmosféra, takže mí kolegové z výroby byli nadšení, opravdu mi úspěch přáli a dali mi najevo obrovskou podporu a uznání." Pro Hanku jsou kolegové jako druhá rodina, a dokonce rodinu v práci potkává, byla totiž spokojená natolik, že práci v LEGO továrně doporučila i svým nejbližším, synu Josefovi a partnerovi.

Hanka je spokojená nejen s přístupem kolegů, ale i samotné továrny. "Poslední měsíce byly kvůli pandemii náročné, ale firma LEGO skvěle a pružně reagovala na všechna opatření, některá jsme měli i dříve, než byla zavedena ta plošná. Vždycky ale s důrazem na to, aby byla v maximální míře zachovaná bezpečnost nás zaměstnanců, ale také naše pohodlí a komfort v rámci daných možností. Snažili jsme se chránit i navzájem a více se o sebe zajímali. Naše týmy jsou prostě naše druhá rodina," směje se Hanka.

Eva v továrně LEGO na Kladně Zdroj: LEGO Production s.r.o.
Hanka v továrně LEGO na Kladně
Zdroj: LEGO Production s.r.o.

Za každýho na směně bych se zaručil

Přístup továrny oceňuje i Vašek, který zde pracuje o dva roky déle než Hanka. Vašek pracuje v továrně LEGO na Kladně v oddělení automatizovaného skladu jako vedoucí směny. "Představte si obrovský robotizovaný sklad, který musí šlapat jako hodinky a neustále přijímá tisíce kusů zboží. Chce to dvě skříně dokumentace a rok zaškolování, než všechno na sto procent zvládnete." Ve firmě si to uvědomují a podle Vaškových slov si lidi v práci přímo hýčkají. "Máme dobré finanční ohodnocení, směnný provoz se čtyřmi dny volna a všichni si tykáme. Musím ocenit přístup vedení firmy v době pandemie, i když některá opatření nebyla moc příjemná, tak jejich provedení bylo vždycky perfektní. Bylo znát, že bezpečnost nás všech je na prvním místě.

I když ani pandemie Vaškovu práci přímo nepoznamenala, těší se až se s kolegy z kanceláří zase uvidí naživo: "Navzájem se všichni podporujeme i na dálku, ale já i přes veškerou lásku k technologiím mám pořád rád lidi pohromadě. Ruce si podávám rozhodně radši než mluvit přes displej."

Objevte fenomén kostičky LEGO® v kladenské továrně
Vašek v továrně LEGO na Kladně
Zdroj: LEGO Production s.r.o.

Z Kladna do celého světa

Kladenská továrna je jedním z pěti výrobních závodů LEGO Group. Do Kladna se vozí již vylisované kostičky z dalších továren. Tady se tisknou dekorace, třeba obličeje, oblečky a další prvky na minifigurky, a potom se vše balí do finálních krabic. Každý měsíc z Kladna putují do světa miliony stavebnic. Provoz továrny je nepřetržitý, tedy 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Směny jsou dvanáctihodinové, kdy čtyři dny pracujete a čtyři máte volno. 
Chcete se starat o bezproblémovou cestu kostiček LEGO do rukou malých i velkých stavitelů? Do oddělení údržby výrobních linek hledáme šikovné a spolehlivé mechaniky! Pozici naleznete zde. Napište nám na prace@LEGO.com nebo zavolejte na telefon 800 111 119.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi