Komerční prezentace

Nevíte, kam vyrazit na dovolenou? Oblíbené jsou nejen Řecké a Baleárské ostrovy

Nevíte, kam vyrazit na dovolenou? Oblíbené jsou nejen Řecké a Baleárské ostrovy

Léto už se kvapem blíží a first minute akce pomalu končí. Je nejvyšší čas, zamluvit si dovolenou u moře. Pokud ještě tápete, jakou destinaci zvolit, můžete vsadit na jistotu a vybírat z těch nejoblíbenějších. Nebojte, jen Chorvatsko není Čechy milované, našinci rádi vyjíždí také do Řecka, Egypta nebo na Mallorcu.

Mrazy sice polevují, avšak na vysoké teploty si ještě pár měsíců počkáme. Pokud už se ale nyní vidíte na pláži u moře, je zapotřebí vaši představu zhmotnit. Vyberte si dovolenou z nejoblíbenějších českých destinací a hoďte stranou obavy z toho, že vám tu nejlepší nabídku vyfoukne někdo jiný.

Chorvatsko je stálicí číslo jedna

Dovolená u Jadranu je u Čechů stále nejoblíbenější. Chorvatsko je dostupné jak cenově, tak i co se vzdálenosti týká, a tak není divu, že každoročně nejen na Makarskou riviéru vyráží statisíce našinců.

Chorvatsko je ideálním dovolenkovým cílem pro rodiny s dětmi, seniory i mladé páry, kteří si chtějí užít zábavu a romantiku. Na své si tak přijdou úplně všichni. Navíc mnoho cestovních kanceláří má v Chorvatsku zkušené animátory, kteří zajišťují bohatý program pro nejmenší. Země nabízí písečné i oblázkové pláže a azurové moře.  

Do Řecka táhnou tisíce ostrovů

Řecko je zemí tisíce ostrovů a právě ty jsou velmi často navštěvovány nejen díky své krásné přírodě, plážím a čistému moři, ale i díky zajímavé a bohaté historii. Mezi nejoblíbenější řecké ostrovy patří Rhodos, Kréta, Kos, Kypr, Kefalonie, Santorini a Korfu.

Dovolenou v Řecku si nesmíte nechat ochudit o speciality místní kuchyně. Taveren je naštěstí na ostrovní i pevninské části nespočet. Do Řecka se nemusíte vydávat jen v hlavní letní sezóně. Příjemných teplot se na ostrovech dočkáte také v jarních a podzimních měsících.

Populární jsou i Baleárské ostrovy

Baleárské ostrovy jsou součástí Španělska a nachází se ve Středozemním moři nedaleko Pyrenejského poloostrova. Mezi ty nejvyhledávanější ostrovy patří Menorca, Mallorca a Ibiza.

Souostroví slibuje turistům 300 slunečných dnů v roce, avšak kromě hezkého počasí najdete i na Baleárských ostrovech krásnou přírodu a velmi zajímavou architekturu.

Egypt nabízí luxus, moře i jedinečnou historii

Na konec nesmíme zapomenout také na stále populární Egypt. Do Egypta turisty táhne nejen moře a pláže, ale především také luxusní hotelové komplexy, potápění, zajímavé fakultativní výlety a jedinečná historie.

Čeští turisté se nejčastěji vydávají za poznáním k Pyramidám nebo do Údolí králů. Nyní navíc v Egyptě vzniká monumentální stavba v podobě Velkého egyptského muzea, které nabídne kompletní expozici o vládci Tutanchamonovi a umožní návštěvníkům proniknout do starověkého Egypta.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi