Komerční prezentace

Největší nepřítel je vaše mysl

Největší nepřítel je vaše mysl

Máte pocit, že jste se v zaměstnání dostali do mrtvého bodu? Svou práci byste zvládli i poslepu, připadá vám rutinní a nemáte vidinu, že by se něco změnilo? Pak je možná na čase posunout se dál. Jak začít pracovat na osobním a profesním rozvoji? 

Potřeba posunout se dál je nám vrozená. Někomu pomůže změna zaměstnání, někdo třeba zcela změní profesi a někdo zkrátka jen změní přístup. Ty největší změny se totiž odehrávají v nás samých. Důležité je začít a nenechat se odradit prvním neúspěchem.

"Začít se dá třeba tím, že přijmete odpovědnost za své myšlení a jednání. Přestaňte se vymlouvat na to, co vám nařizují nadřízení nebo co po vás chce partner. Přemýšlejte nad tím, co vy sami můžete změnit, abyste byli spokojenější," doporučuje Blanka Ježková z Centra Kašpar. Její rady si můžete vyslechnout ve středu 24. 9. v on-line semináři na webu Evropského sociálního fondu www.vetsisance.cz.

Jak začít podporovat své silné stránky?

"První krok je uvědomit si, že jste v něčem dobří. Učit se pak můžete od těch, kteří jsou v tom ještě lepší. Inspiraci lze hledat na internetu, FB, v knihách nebo na kurzech a přednáškách," doporučuje Blanka Ježková. Pokud už se rozhodnete sebezdokonalovat, je dobré stanovit si osobní profesní plán. A dodržet ho! Naplánujte si drobné kroky, které postupně vedou k vašemu cíli. Musí to být váš cíl, ne někoho jiného. Důležité je, aby byl reálný a dosažitelný. A jak moc se dá měřit spokojenost? Moc dobře ne, ale dají se počítat dny, kdy nejen z práce, ale i do práce chodíte s úsměvem.

Důležité je vytrvat

"Každý má jiné tempo, zvolte si takové, které vám bude vyhovovat, a už z něj neslevujte. Ani v případě neúspěchu. Chybami se člověk učí a kdo nechybuje, nemá šanci se nic naučit," říká Blanka Ježková. Prostě začněte a vytrvejte. Věřte si. Buďte optimističtí a všechno, co se vám podařilo, si připomínejte. "Největším nepřítelem je vaše mysl, udělejte si z ní spojence," dodává Blanka Ježková závěrem.

Další rady a tipy najdete na www.vetsisance.cz, diskutovat můžete na www.facebook.com/vetsisance





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi