Komerční prezentace

Necháváte své peníze ležet v bance? Pozor, jde o velké peníze

Necháváte své peníze ležet v bance? Pozor, jde o velké peníze

Inflace je nenasytná bestie. Kdo nechá peníze ležet v bance, chudne. Často máme pocit, že musíme být milionáři, aby pro nás mělo smysl pátrat po tom, jak peníze dobře zainvestovat. Ale není to pravda. I malé částky můžeme zhodnocovat tak, aby neztrácely na hodnotě, či nám pěkně vydělávaly. Co tedy dělat, když nemáme na účtu miliony?

Kdo má miliony, toho šance jsou poměrně velké - třeba pokud jde o investice do nemovitostí. Kdo si pouze odkládá peníze z výplaty, ten se však jen stěží může pustit do jejich nakupování. Hypotéka není investice, ale nutné zlo. Přesto však máme možnost své peníze investovat tak, aby z nich neužírala nenasytná inflace, abychom je tak trochu chránili i před vlastní nenasytností a utrácením, ale aby nám po létech rovněž něco vydělaly. Pro tento typ investora, běžného člověka ze střední třídy, dokonce z nižší střední třídy, je ideální formou investice zlato.

Investiční zlato lze nakupovat i v řádu tisícikorun

Možná jste viděli zlatou cihlu za milion. Nemusíte však investovat hned do ní. Kilogramová cihla za 1,3 milionu není jedinou, kterou si lze koupit. Zlaté cihly se nabízí i ve výrazně nižších nominálních hodnotách a koupit si je lze již od hmotnosti 1 gramu. Investiční zlaté slitky, tedy zlaté cihly, si tak lze kupovat i z každé výplaty.

Druhou možností investování jsou investiční zlaté mince. U těch se počítá s tím, že si je nakupují drobní střadatelé. Jejich cena se však stejně jako u slitků odvíjí od aktuální ceny zlata na trhu.

Nemovitosti vs. zlato

Máte dost peněz na investování do nemovitosti i do zlata? Tak to si pogratulujte. Protože odborníci na finance doporučují uložit 33 % majetku do zlata a 33 % do nemovitostí. Kdo však chce ušetřit, vybere si zlato. To proto, že investiční zlato je osvobozeno od DPH.

Výhodou zlata je i jeho snadnější prodej v případě, že potřebujete hotovost či chcete investovat jiným způsobem. Jednodušeji lze reagovat i na změnu ceny zlata na trhu. Pokud se rozhodnete do zlata investovat, stačí si vyhledat spojení "investiční zlato" a srovnat si ceny ostatních firem s prémiovou nabídkou tradičního prodejce na www.zlate-mince.cz.

 





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi