Komerční prezentace

Nakupujete dárky z ciziny? Ušetřete na poštovném!

Nakupujete dárky z ciziny? Ušetřete na poštovném!

Blíží se Vánoce a mnozí lidé objednávají dárky už nyní. Zejména ti, kteří nakupují v zahraničí. Důvodů k tomu mohou mít spoustu. Buď mají zájem o originálnější dárky, nebo chtějí ušetřit, protože v zahraničí je často levněji. Problém bývá s poštovným. To dokáže zásilku prodražit o stovky korun, mnohdy i o více.

Existují ovšem způsoby, jak cenu poštovného výrazně snížit. Můžete si zboží nechat poslat na adresu v dané zemi a pak přeposlat do Česka. Bývá to výhodnější než přímé odeslání do ČR. Cenový rozdíl si snadno spočítáte předem.

Poslání na zahraniční adresu je výhodnější ve spoustě případů

Někdy je poštovné levnější než přímé zaslání do ČR. Adresa v zahraničí však může vyřešit i další problémy - například ten, když e-shop vůbec do Česka nezasílá. Za úvahu rozhodně stojí i tehdy, pokud si plánujete objednávat více věcí. Několik nákupů sdružíte do jednoho a ve finále zaplatíte mezinárodní poštovné jen jednou.

U jakých zemí je možné o lokální adrese uvažovat?

O tom, o jaké státy mají zákazníci největší zájem, by mohli vyprávět ve společnosti Tiptrans. Jejich zákazníci stojí nejvíce o nákupy v Anglii a Německu. V Anglii lákají Amazon, Asos, H&M, George, Zara, M&S, Zalando či John Lewis. V Německu pak třeba ještě Conrad, Etsy, Lidl, LadenZeile, Otto, Quelle či Yatego. Jak vidíte, některé z obchodů působí i v ČR. Jenže zboží a ceny v cizině bývají často odlišné.

Tiptrans ovšem nezjednodušuje pouze nakupování v Německu a Anglii. Adresy nabízí také v Číně, Hong Kongu. Zákazníkům dokonce pomáhají s objednávkami. Stačí si vybrat zboží, poslat odkazy na zvolené produkty a nemusíte se trápit s tím, že neznáte cizí jazyk.

Pokud uvažujete, že byste letos nakoupili originální dárky v cizině i vy, zapátrejte na zahraničních e-shopech a pak si na webu Tiptrans v kalkulačce spočítejte, na kolik by vás vyšlo poštovné. Za přeposlání se standardně účtuje $5 + cena poštovného. Předem budete vědět, kolik zaplatíte, a zda se tedy nákupy z ciziny vyplatí.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi