Komerční prezentace

Nákup ojetého vozu: Objevte i vy bič na nepoctivé prodejce

Nákup ojetého vozu: Objevte i vy bič na nepoctivé prodejce

Sháníte aktuálně vůz? Jestliže nemáte naspořenou horentní sumu na auto, jež sjede přímo z výrobní linky, samozřejmě se poohlédnete po starším vozidle. Proč ne? Vždyť ojetá auta prodávají v autobazarech a na inzertních serverech a je tedy relativně jednoduché si nějaké vybrat. Mnozí prodejci ale nejsou zrovna dvakrát poctiví, setkat se můžete s tím, že počet uvedených kilometrů může být klidně i několikanásobný. Stejně tak je možné zfalšovat i mnohé jiné údaje týkající se třeba stáří vozu, absence nehod atd. Jak tedy postupovat při koupi auta? Nelze si situaci nějak zjednodušit? Ano, je to možné. Dokážete to díky chytré aplikaci Carolina a systému Autotracer od společnosti Cebia, jež si představíme mnohem podrobněji v následujících řádcích.

Co všechno je třeba před nákupem prověřit?

Nesmírně důležitý je především VIN kód, tedy identifikační číslo vozidla. Jeho prostřednictvím si můžete prověřit historii a aktuální tržní cenu konkrétního poptávaného automobilu, a to v systému Autotracer na www.zkontrolujsiauto.cz. Tržní cenu si můžete sice zjistit i porovnáváním různých vozů stejné kategorie a podobného stáří, nicméně jde o velmi zdlouhavou záležitost. Díky Autotraceru se navíc můžete dozvědět, zda nebylo vozidlo bouráno, které náhradní díly byly případně měněny, zda není tachometr stočený, zda není vůz zatížen leasingem či úvěrem a podobně.

Chytrá aplikace Carolina vám s nákupem i prodejem vozu pomůže

Další možností, jak si ověřit aktuální tržní cenu auta, je prostřednictvím mobilní aplikace Carolina, která je zdarma ke stažení pro iOS i Android. Ocenění získáte během několika málo vteřin. Stejně tak si můžete nechat zdarma nacenit i vlastní vůz, který budete prodávat. K ocenění vozů lze také zobrazit inzeráty jak z českých, tak i ze zahraničních inzertních portálů zabývajících se prodejem vozů. Jednou za rok si díky aplikaci budete moci také prověřit vůz v systému Autotracer.

Umí ještě mnohem více…

Carolina určitě není žádná tuctová appka, funguje totiž mimo jiné i jako elegantní a efektivní hlídač důležitých termínů, jež jsou s vozem jakkoli spjaté. Pohlídá vám například:
- termín STK,
- výměnu oleje,
- výměnu lékárničky,
- termín návštěvy servisu,
- nákup dálniční známky,
- výměnu řidičského průkazu
- a mnohé další záležitosti.

Kromě toho vám řekne, jaká jsou pravidla silničního provozu v zahraničí a vždy vám pomůže vyhledat nejbližší čerpací stanici či servis.
Že by se vám takováto aplikace hodila? Pak neváhejte a stáhněte si ji zde.





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi