Komerční prezentace

Na velikosti záleží

Doblo Grigio Nuova

Fiat Doblò XL je dalším přírůstkem do rodiny vozidel Doblò, která v současnosti nabízí více jak 500 různých verzí.

Modelová řada Doblò je nejrozsáhlejší řada v segmentu a právem patří k nejoblíbenějším. Kromě toho, že nabízí několik karosářských verzí a motorů, pyšní se opravdu vysokými užitkovými vlastnostmi a nízkými provozními náklady, oslovuje také bohatou výbavou, pohodlím na palubě a v neposlední řadě též designem, jaký umí jen Italové.

Fiat Doblò XL R   Fiat Doblò XL R1

Novinkou letošního roku jsou nové Doblò Cargo XL a Doblò Combi XL, které mají přepravní parametry typické pro menší skříňové dodávky. Posuďte sami: objem nákladního prostoru je

5 m3 (v kombinaci s dělící mříží po sklopení opěradla sedadla spolujezdce až 5,4 m3) a nosnost až 1 000 kg. Spotřebou však zůstávají zřetelně pod úrovní běžných skříňových dodávek se stejným nákladním prostorem. Mimo to si obě novinky zachovávají obratnost původní modelové řady Doblò, proto jsou vhodné do přeplněného městského provozu. Nové Doblò XL má totiž shodnou délku a šířku jako verze Doblò Maxi, díky vnitřní výšce nákladního prostoru 1 550 mm však nabízí větší objem (+ 0,8 m3 ve standardní verzi s pevnou dělící příčkou). Samotný nákladový prostor s vnitřní výškou plus 250 mm oproti Doblò Maxi je dostupný zezadu nesouměrně dělenými dvoukřídlovými dveřmi s výškou 1 455 mm nebo zboku posuvnými dveřmi standardní výšky (1 175 mm). Právě vyšší zadní dveře významně ulehčují nakládání věcí do nákladového prostoru.

Fiat Doblo

Tři alternativy

K pohonu Doblò Cargo XL slouží trojice vznětových motorů - 1,6 MultiJet ve dvou výkonových verzích 66 kW/90 k nebo 77 kW/105 k a 2,0 MultiJet s výkonem 99 kW/135 k - a jeden zážehový motor 1,4 TJet s výkonem 88 kW/120 k. Verze Combi XL je poháněná výhradně nejsilnějším ze jmenované trojice vznětových motorů. Všechny vznětové motory charakterizuje kultivovaný a tichý chod, široké využitelné otáčkové pásmo, nízká spotřeba, nízké servisní náklady a vysoká spolehlivost. Dodejme, že spotřebu pomáhá snižovat také standardně dodávaný systém automatického vypínání motoru na križovatkách Start&Stop. Všechny motory jsou také vybaveny filtrem pevných částic a splňují emisní limity Euro 5.

Bezpečnost

Pro Fiat je velmi důležitá aktivní i pasivní bezpečnost řidiče a posádky. Základem jsou vyvážené jízdní vlastnosti, za které Doblò XL vděčí především unikátní zadní nápravě typu Bi-Link s příčným skrutným stabilizátorem. Tato skvělá zadní náprava přispívá k předvídatelnému chování vozidla na cestě, přičemž se jízdní vlastnosti mění se zatížením až jednou tunou jen velmi málo. Samozřejmostí jsou také asistenční systémy ABS s elektronickým rozdělováním brzdné síly EBD. V oblasti pasivní bezpečnosti spoléhá modelová řada Doblò, včetně nového Doblò XL, na přepracovanou bezpečností strukturu karosérie. Doplňují ji čelní a boční airbagy. Boční chrání nejen hrudník, ale i hlavu řidiče a jeho spolujezdce.

Pro každodenní život

Kabina je velmi komfortní a praktická pro každodenní život profesionála. V celé řadě praktických úložných prostorů si zmínku zaslouží přihrádka pod stropem a držák dokumentů na přístrojovém panelu. Velmi užitečnou je také přihrádka nad kabinou přímo v nákladovém prostoru. Množství praktických řešení a pokrokových technologií zpříjemňuje život v autě a pomáhá řidiči. Zmíníme klimatizaci (je dostupná i automatická), tempomat, parkovací senzory, vestavěný hands-free systém Blue&Me, navigace Blue&Me TomTom či inovativní systém eco:Drive Fleet Professional.

http://www.fiatprofessional.cz/





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi